Ajánlott cikkek

2
10/26/2023
Furgonos vagy gyűjtőszállítás? Avagy hogyan lehet költséghatékonyan szállítási módot választani

A DACHSER megmutatja, hogy milyen egyszerű módon lehet több mint 40 százalékot is spórolni a fuvardíjon.

A jelenlegi magas inflációs környezetben nemcsak a háztartások, hanem a vállalkozások is megnézik, hogyan tudják az egyre növekvő kiadásaikat valamilyen módon visszafogni. A DACHSER ehhez nyújt segítséget egy egyszerű összehasonlítás révén.

Elolvas
10/05/2023
Elköltözik a DACHSER kecskeméti telephelye

Az ősz folyamán a DACHSER kecskeméti raktára nagyobb helyre költözik.

Elolvas
2
08/24/2023
A DACHSER és a FERCAM megerősíti gyűjtőszállítmányozási és szerződéses logisztikai üzletágát Olaszországban

A FERCAM a Distribution (gyűjtőszállítmányozási) és a Logistics (szerződéses logisztika) részlegét a DACHSER-rel közös vállalatba kívánja helyezni, melynek „DACHSER & FERCAM Italia S.r.l.” a neve. Az új vállalkozásban szerzett 80 százalékos részesedése megerősíti és egyben teljessé teszi a DACHSER európai hálózatát. Az irányítás átruházásához még az illetékes versenyhatóságok jóváhagyása szükséges.

Elolvas
3
06/30/2023
DACHSER Procurement Logistics a gyakorlatban 

Két cég hatékony együttműködésének alapja a bizalom, amit az eredmények igazolnak a legjobban. Így van ez az elektronikai gyártással, szolgáltatással foglalkozó ZOLLNER Kft. és a szállítmányozási megoldásokat kínáló Liegl & DACHSER esetében is.

Elolvas

DACHSER Magyarország

3
12/01/2023
A logisztika dekarbonizációja: hosszú és rögös út

Az éghajlatvédelem és az éghajlati célok elérése nagy és kihívást jelentő feladat minden érintett számára. A DACHSER azonban egyértelműen elkötelezett a fenntartható és éghajlatbarát logisztika felé történő következetes elmozdulás mellett. Burkhard Eling vezérigazgató tömören összefoglalta a konkrét intézkedéseket is tartalmazó stratégiát.

Elolvas
11/27/2023
EU Bizottság: a DACHSER átveheti a FERCAM-ot

Mérföldkőhöz érkezett a vállalat: Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a DACHSER megvásárolja az olasz FERCAM gyűjtőszállítmányozási és szerződéses logisztikai üzletágának 80%-át.

Elolvas
11/27/2023
A DACHSER arcai 8. - Mindenre van megoldás

A DACHSER arcai sorozat új részében Pap Gergellyel, a vállalat élelmiszerlogisztikai telephelyének logisztikai csoportvezetőjével beszélgettünk. Munkája kapcsán elmesélte a   karrierváltásának történetét és foglalkoztunk a ügyfélkapcsolatokkal is.

Elolvas
11/17/2023
A DACHSER arcai 7. - Mindig mozgásban

Ritter Fanni, a DACHSER kecskeméti kirendeltségének területi képviselője szinte állandóan mozgásban van: új és régi ügyfelekkel találkozik, felméri és megválaszolja az igényeket, támogatja a logisztikai szolgáltató partnereit. A DACHSER arcai sorozat új részében arról beszélgettünk Fannival, miért áldás, ha egy sokat utazó képviselőnek profi hátországa van, miért érdemes odafigyelni arra, hogy mennyi támogatásra van szüksége a partnereknek, és hogy mi az a különleges hobbi, ami számára a tökéletes kikapcsolódást jelenti.

Elolvas
2
11/16/2023
Mindent szemmel tartva

Az egyre gyorsuló világban a kiszámíthatóság és átláthatóság kulcsfontosságú kihívássá vált az üzleti életben. Ez a két szempont a logisztikai szakemberek számára is lényeges, akik ügyfeleik megbízásából a legkülönfélébb termékeket szállítják Európa-szerte. Annak érdekében, hogy a valós idejű nyomon követést a gyűjtőszállítmányozásban is megvalósítsa, a DACHSER csereszekrényeit és az európai logisztikában használt pótkocsijait 5G/LPWAN-képes okos nyomkövető eszközökkel szerelte fel, és intelligens IT-rendszerekkel kötötte össze.

Elolvas
2
10/24/2023
Német Logisztikai Díjat kapott a digitális ikerért a DACHSER és a Fraunhofer IML 

A Német Logisztikai Szövetség (BVL) zsűrije a DACHSER-nek és a Fraunhofer IML-nek ítélte oda a 2023-as Német Logisztikai Díjat az @ILO (Advanced Indoor Localization and Operations) nevű digitális iker technológiáért. A két cég együttműködése során a DACHSER Enterprise Labnál kifejlesztett és már két telephelyen is tesztelt technológia automatikusan létrehozza és folyamatosan frissíti az átrakó raktárban valamennyi küldemény és munkafolyamat helyzetének és státuszának digitális ikerpárját. A munkatársak ezután elektronikusan követhetik nyomon ezeket a valós idejű információkat az irodai számítógépen vagy akár mobileszközön.

Elolvas
10/24/2023
Így működik az @ILO: Azonosítás, lokalizálás, mérés és megjelenítés

Az @ILO terminálban a csomagokat teljesen automatikusan azonosítják, lokalizálják, megmérik és rögzítik a szállítási rendszerben, amikor azok  beérkeznek vagy elhagyják a raktár területét, valamint a raktári tárolás teljes időtartama alatt. Ez megszünteti a kézi vonalkódolvasást és a csomagok további címkézését.

Elolvas
10/23/2023
Megérkezett az új DACHSER magazin!

Mindennapi életünk részévé vált a klímaváltozás. A politikusokat és a közvéleményt egyaránt foglalkoztatja, hogy milyen változások elkerülhetetlenek rövid távon, mi történik majd hosszú távon, és különösen az, hogy mindezt hogyan lehet kezelni. A DACHSER-nél tisztában vagyunk felelősségünkkel és mindent megteszünk a klíma védelméért. Ráadásul a logisztika területéről elsők szeretnénk lenni a klímavédelemben.

Elolvas
10/23/2023
A DACHSER arcai 6. - Én itt teljesedtem ki

Miért vonzó egy logisztikai szolgáltató vállalatnál elhelyezkedni? Mit nyújt egy határokon átnyúló német cég a dolgozóinak? Milyen szakmai lehetőségeket biztosít a pályakezdőknek, illetve a komoly, több éves munkatapasztalattal rendelkező munkavállalók számára a DACHSER?  Új sorozatot indítunk weboldalunkon, amelyben egy-egy munkavállalónk szemszögéből mutatjuk be, hogy mit jelent a DACHSER-nél dolgozni. 

Büki Ágnes, a LIEGL & DACHSER Kft. számlázási osztályának csoportvezetője 23 évvel ezelőtt, pályakezdőként kezdett a vállalatnál dolgozni. Egy kis időre távozott ugyan, mert úgy érezte, körül kell néznie a világban, de hamarosan visszahúzta a szíve. A DACHSER arcai sorozat legújabb részében arról beszélgettünk vele, milyen az, ha valaki elsőre megtalálja az ideális munkahelyet, és hogyan tud lelkes maradni az évek folyamán.

Elolvas
10/06/2023
Bővült a LIEGL & DACHSER Logisztikai Kft. értékesítési csapata 

Az új vezető a vidéki telephelyek értékesítési csapatának irányításáért felel, valamint feladatai közé tartozik a vállalat jelenlétének erősítése a hozzá tartozó területen.

Elolvas
Még több információ

DACHSER Corporate

11/28/2023
Logistics for top air quality

Air conditioners, heat pumps or air purifiers - technologies for indoor air quality can be found in private homes and commercial properties. The manufacturer Daikin, based in Japan, has relied on DACHSER for the logistics of its equipment for over five years. Now the collaboration between the two companies reached the next level - with a new warehouse location in Ingolstadt, Bavaria.

Elolvas
11/28/2023
DACHSER takes full control of joint venture in South Africa

DACHSER has acquired the remaining 30 percent of shares in DACHSER South Africa and is now the sole owner of the Johannesburg-based country organization.

Elolvas
3
11/22/2023
Taking climate action together

Sustainability and climate action are integral parts of DACHSER’s corporate culture. Renewable energy, e-mobility and, in particular, the development of emission-free supply chains for European cities have a fundamental role to play here. All this involves a combination of learning processes and individual “aha” moments.

Elolvas
5+
11/22/2023
Taking off in life

DACHSER and terre des hommes have been involved in vocational training for young people in southern Africa for several years. During a recent project visit, Bernhard Simon, Chairman of the Supervisory Board at DACHSER, and Joshua Hofert, Director of Communications at terre des hommes, found out about the progress of the joint projects. They were particularly proud of the success of the six young people from Livingstone, Zambia, who had founded their own start-up, the waste recycling company Trash4Cash, following an exchange program in Germany. 

Elolvas
Ugrás

Legtöbbet olvasott

07/14/2017
A teljes palettát lefedve

Harminc célország, olyan lenyűgözően hatalmas termékek, mint a 12 tonnás szövőgépek és alkatrészeik, valamint egyetlen dedikált kapcsolattartó mindezek koordinálására: ez a Lindauer DORNIER GmbH és a DACHSER ellátási láncának története.

Elolvas
09/16/2019
Fenntartható növekedésre törekszik a DACHSER

A logisztikai szolgáltató 5,5 %-os növekedést jelentett be. Az európai export üzletág továbbra is a növekedés motorja, de a vállalat új rekordot döntött a szállítmányozásban, illetve a szállított tömeg növelésében és a munkaerő gyarapításában is.  A DACHSER 2018-ban ismét jelentős növekedést ért el. A logisztikai szolgáltató 5,5 %-al emelte nettó árbevételét, mely így elérte az 5,57 milliárd EURO-t. Ahogy az előző évben is, 83,7 millió küldeményszám 2,5%-os emelkedést és a 41,3 millió szállított tömeg pedig 3%-os növekedést eredményezett. A DACHSER-nél jelenleg 30 609 munkavállaló dolgozik, ebből 1 511 fő tavaly érkezett a céghez, így a DACHSER a munkaerő bővítésében is rekordot döntött.

Elolvas
03/19/2020
Jelenlegi legfrissebb Covid-19 miatti rakodási korlátozások

Az alábbiakban megtalálja az Európára vonatkozó jelenlegi rakodási korlátozásokat (lásd link alább). Az élelmiszer-szállítás nem tartozik ide.
A Sixfold szoftver ingyenes térképével a szállítmányozó vállalatok és teherautó-sofőrök láthatják az európai határokon a jelenlegi várakozási időket, és szükség esetén megtehetik a megfelelő előkészületeket.https://covid-19.sixfold.com/

 

Elolvas
06/13/2018
Kimagasló eredmények, erőteljes növekedés a DACHSER-nél

A logisztikai szolgáltató először érte el 6 milliárd EURO feletti forgalmat; a növekedés motorjául továbbra is az európai exportok és az élénk világkereskedelem szolgál.

Elolvas
05/13/2020
Az élelmiszer útja a boltok polcaira

A magyarországi Liegl & Dachser Kft. a legújabb hűtőtechnológiával, nyomon követési rendszerrel, tanúsított minőségbiztosítással és képzett szakértői gárdával biztosítja ügyfelei számára a szabványosított, professzionális és higiénikus logisztikán alapuló élelmiszer-mozgatást.

Elolvas
10/21/2019
Hard Brexit - Fontos intézkedések

Annak ellenére hogy történtek már lépések az EU és az Egyesült Királyság közötti tárgyalásokon, még mindig nem zárható ki a “No deal” Brexit.

Jól ismertek már az október 31-i megállapodás nélküli távozás következményei, különösen az Egyesült Királyságba irányuló és onnan induló áruszállításokra vonatkozóan. Mindenekelőtt a WTO szabályai szerint a határellenőrzés és az áruk vámkezelése miatt hosszabb várakozási idő várható.

A DACHSER minden intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az Egyesült Királyságba október 31.-én a közép-európai idő (CET) szerinti 23:00 óra után érkező és onnan induló küldeményeket az előírások szerint vámkezeljék. Mostani levelünkben még egyszer összefoglaljuk Önöknek a legfontosabb intézkedéseket annak érdekében, hogy a késésekből eredő kellemetlenségek a lehető legkisebb mértékben érintsék ügyfeleinket.

Hard Brexit esetén az alábbi információknak és dokumentációknak kell rendelkezésre állniuk a vámkezelés illetve az áruk begyűjtése előtt:

  • Szállítólevél
  • Kereskedelmi számla / pro forma számla
  • Csomaglista (packing list)
  • Export árukísérő vámokmány (igény szerint a mi közreműködésünkkel is elkészíthető )
  • Származást igazolások, egyéb termékspecifikus dokumentumok, amennyiben szükségesek a szállításhoz

Kérjük, ellenőrizze, hogy ezek a dokumentumok a következő információkat tartalmazzák: feladó EORI száma, címzett elérhetőségei, importőr, ha eltér a címzettől, elérhetőségekkel, számla sorszáma, Incoterms paritás, csomagok száma és típusa, árumegnevezés,  származási ország,  vámtarifaszám, áruérték,  valutanem,  bruttó / nettó tömeg.

Kérjük ügyeljenek a megadott adatok minőségére, a dokumentációknak teljesen meg kell egyezniük a küldeménnyel fizikailag is.

Ha a dokumentumokat elektronikus formában bocsátják rendelkezésünkre, akkor azoknak, ha lehetséges, 300 dpi felbontásúnak kell lenniük.

Ezen felül szükség van még a vámügyi kapcsolattartó személyére, ideértve a címzett / importőr elérhetőségét (e-mail cím) is, hogy kapcsolatba léphessünk velük a szükséges vámjogi felhatalmazás megszerzése érdekében. Ezen felhatalmazás nélkül nem áll módunkban a vámkezelést elvégezni.

Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy az Írországba küldött szállítmányokhoz részletes szállítási információkra is szükségünk van, például a csomagok számára és csomagolás típusára, az árumegnevezésre és értékére, mivel az Egyesült Királyságon keresztüli tranzit eljárást biztosítunk. Kezdetben azt javasoljuk, hogy szállítmányait T2L okmánnyal indítsa, mivel még nem biztos, hogy az ír vámhatóság elfogadja-e a T2 okmányt az EU-áruk igazolásaként az Egyesült Királyságon történő áthaladás után.

 Az eLogistics alkalmazásunkon belül a kiválasztható Incoterms paritás is változni fog a jövőben. A folyamat biztosítása érdekében először csak az FCA / EXW vagy a DAP paritások lesznek kiválaszthatók. Ezenkívül szükség lehet az EDI információk módosítására is a megfelelő Incoterms paritások beállításával kapcsolatban, a DACHSER illetékes telephelye hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot a szükséges változtatások összehangolása érdekében.

Kérjük szíves megértését és együttműködését arra az eshetőségre, ha az ún.  „Hard Brexit” kivételes esete valósul majd meg (vagyis Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból), hogy szállításait a lehető leghatékonyabbá és  problémamentessé tehessük Önnek.

A legfontosabb előkészítő intézkedéseket tartalmazó Brexit ellenőrző listánkat itt töltheti le.

Amennyiben további kérdése van, kérjük forduljon illetékes DACHSER kirendeltségünkhöz. 

Elolvas
06/04/2018
A DACHSER bővíti LCL szolgáltatásait

A német és európai gyűjtőszállítmányozási piac piacvezetőjeként a DACHSER kiterjedt szárazföldi szállítási hálózattal rendelkezik. A logisztikai szolgáltató emellett a tengeri szállítmányozás terén is szorosan integrált gyűjtőszállítmányozási hálózatot fejleszt: 2018-ban 26 új LCL (less than container load) összeköttetést létesítenek. Meglévő szolgáltatásai közül hat esetében a DACHSER növeli az indulások gyakoriságát: két hét helyett hetente indulnak majd a szállítmányok.

Elolvas
08/27/2019
Családi vállalatok a minőségért

Az élelmiszergyártó és -forgalmazó vállalatoknak számos kihívással kell megbirkózniuk nap mint nap annak érdekében, hogy termékeik kifogástalan minőségben kerülhessenek az áruházak polcaira. A tárolás és a szállítás is komoly terheket ró rájuk, különösen a speciális, hűtést igénylő élelmiszerek esetén, a forró nyári hónapokban. Így van ezzel a hazai gesztenyepiac meghatározó szereplője, a Prima Maroni is. 

Elolvas
09/27/2019
Liegl&Dachser 20 éves születésnapi családi nap

Nagyszerű és emlékezetes napot töltöttünk együtt szeptember 14.-én a pilisvörösvári telephelyünkön, ahol cégünk 20 éves fennállását ünnepeltük meg.

Elolvas
09/12/2019
Kvíz, kamion és meglepetések a DACHSER-rel az idei Vörösvári Napokon

Komoly érdeklődés övezte kitelepülésünket az idei Vörösvári Napok rendezvénysorozatán, augusztus 17.-én. A sárga-kék színek ismét sikert arattak, idén is több százan látogatták meg standunkat. 

Elolvas