Ajánlott cikkek

Sajtóközlemények 06/13/2018
Kimagasló eredmények, erőteljes növekedés a DACHSER-nél

A logisztikai szolgáltató először érte el 6 milliárd EURO feletti forgalmat; a növekedés motorjául továbbra is az európai exportok és az élénk világkereskedelem szolgál.

Elolvas
Sajtóközlemények 06/04/2018
A DACHSER bővíti LCL szolgáltatásait

A német és európai gyűjtőszállítmányozási piac piacvezetőjeként a DACHSER kiterjedt szárazföldi szállítási hálózattal rendelkezik. A logisztikai szolgáltató emellett a tengeri szállítmányozás terén is szorosan integrált gyűjtőszállítmányozási hálózatot fejleszt: 2018-ban 26 új LCL (less than container load) összeköttetést létesítenek. Meglévő szolgáltatásai közül hat esetében a DACHSER növeli az indulások gyakoriságát: két hét helyett hetente indulnak majd a szállítmányok.

Elolvas
Hírek 07/14/2017
A teljes palettát lefedve

Harminc célország, olyan lenyűgözően hatalmas termékek, mint a 12 tonnás szövőgépek és alkatrészeik, valamint egyetlen dedikált kapcsolattartó mindezek koordinálására: ez a Lindauer DORNIER GmbH és a DACHSER ellátási láncának története.

Elolvas
Hírek 07/11/2017
A városi disztribúció eszköztára

A DACHSER egy folyamatban lévő kutatási projekt keretein belül vizsgálja a városi disztribúció új módjait Európa nagyvárosaiban. Ám egy egyértelmű győztes már biztosan van: a DACHSER moduláris eszköztára a városközpontok utolsó mérföldjeinek kezelésére.

Elolvas

DACHSER Magyarország

Ügyféltájékoztatók 02/14/2020
Legfrissebb koronavírus hírek -Kínai DACHSER telephelyek működése

Frissítjük a koronavírussal kapcsolatos kínai híreinket. A vírus ellenőrzésének fenntartása érdekében a kínai hatóságok különféle intézkedéseket hoztak a nagyobb embertömegek együttes jelenlétének korlátozására, hogy minimalizálják az érintettség kockázatát.

Számos DACHSER kirendeltség csak február 10-én, hétfőn nyitott meg újra. Sajnáljuk azonban, hogy a biztonsági intézkedések és a hatóságok közlekedési tilalma miatt csak korlátozott kapacitás áll rendelkezésre. Kérjük, vegyék figyelembe a késéseket, az üzemeltetési problémákat és a teherautók hiányából adódó kapacitási nehézségeket.

A DACHSER telephelyei Chengduban, Nanjingban, Ningboban, Sencsenben, Szucsouban és Zhongshanban jelenleg is zárva vannak, amíg a helyi hatóságok engedélyt nem adnak az újbóli működésre.

 • Az időszak alatt a kollégák otthonról dolgoznak 
 • További változások várhatók a telephelyek nyitvatartásával kapcsolatban. Ezzel kapcsolatos fejleményekről folyamatos tájékoztatást küldünk 
 • A hongkongi kirendeltségen az operáció teljesen mértékben üzemel

Weboldalunkat folyamatosan frissítjük. Ha bármilyen problémája vagy kérdése merülne fel, keresse illetékes DACHSER kirendeltségünket.

Elolvas
Sajtóközlemények 02/11/2020
Digitalizáció a veszélyes áruk szállításában – a DACHSER előadása a Magyar Vegyipari Szövetség idei konferenciáján

A DACHSER közel 4 millió vegyipari terméket szállít az európai belföldi szállítási hálózatában. Vannak olyan raktárak, amelyeket kifejezetten a veszélyes anyagok tárolására terveztek. Ilyen a magyarországi pilisvörösvári telephely is, ami teljes tekintetben megfelel az SQAS elvárásainak.  Mindemellett a DACHSER összekapcsolja a globális beszerzési és értékesítési piacokat a légi és tengeri szállítmányozással is.

Elolvas
Sajtóközlemények 02/03/2020
Új irányítás alatt a DACHSER DIY-Logistics üzletága

Jens Wollmann az év elején vette át a DACHSER DIY-Logistics üzletágának vezetői posztját. Utóda Ralf Meistes-nek, aki több mint 20 éve alapította, fejlesztette és irányította a DACHSER DIY-Logistics üzletágát. Ralf Meistes 2019 végén nyugállományba vonult.

Elolvas
Ügyféltájékoztatók 01/31/2020
Koronavírus: Friss DACHSER hírek Kínából

Az új koronavírusos okozta tüdőgyulladás rohamosan gyorsan terjed Kínában, ahol számos város és tartomány is megerősítette a megbetegedéses eseteket. A járvány ellenőrzésének fenntartása érdekében a központi kormány bejelentette a Holdújév-ünnep meghosszabbítását február 2.-ig. A helyi hatóságok ugyanakkor felszólították a régió vállalkozásait, hogy munkavállalóik egy meghatározott időpontig ne térjenek vissza irodájukba, legalábbis február 10.-ig biztos ne.

DACHSER telephelyek

A DACHSER telephelyeinek többsége hivatalosan február 10.-én kezdi meg ismételten a munkát . A jövő hét hétfőtől, február 3.-tól kezdve - a városi rendelkezések és a helyi hatóságok engedélyétől függően – csak egy minimális ügyeleti személyzet kap engedélyt az irodaházi bejutásra  a kritikus szállítmányok kezelése és a hatás minimalizálása érdekében, mint pl. konténer bérleti és használati költségek, valamint az áruk késleltetett szabadításából adódó költségek azonnali intézésre. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk teljes körű szolgáltatást nyújtani, de mindent megteszünk az alapszolgáltatások fenntartása érdekében.

A telephelyek szokásos normál munkamenetrendjének kezdete naponta változik, és a helyzettől függően továbbra is bizonytalan kimenetelű. A mai naptól, 2020. január 31-től, péntektől az egyes telephelyek újbóli megnyitásának tervezett időpontja az alábbi:

 • Beijing: Feb-03
 • Chengdu: Feb-03
 • Dalian: Feb-10
 • Dongguan: Feb-10
 • Guangzhou: Feb-10
 • Nanjing: Feb-10
 • Ningbo: Feb-10
 • Qingdao: Feb-10
 • Shanghai: Feb-10
 • Shenzhen: Feb-10
 • Suzhou: Feb-10
 • Tianjin: Feb-03
 • Wuhan: Feb-14
 • Xiamen: Feb-10
 • Zhongshan: Feb-10

Operáció  Wuhanban

A DACHSER wuhani irodai adminisztrációs személyzete otthonról fog dolgozni, és a szervezési feladatok egy részét a sanghaji csapat veszi irányítás alá.

A Hubei tartomány hatóságai bejelentették, hogy az ügyfeleknek a helyi önkormányzattól szállítási igazolást kell kérniük benyújtva ezt annak a logisztikai társaságnak, aki a tartományba való ki és beszállítást szervezi.

Általános üzleti tevékenység Kínában

Bár mindent megteszünk annak érdekében, hogy az operáció a lehetõ leggördülékenyebb legyen, kérjük, vegye figyelembe, hogy a kínai gyárak többsége továbbra is zárva van. A szállítmányozási szolgáltatások, a járatok és a terminálok is csak minimális szolgáltatási szinten működnek.

Késedelem és egyéb operációval kapcsolatos fennakadás továbbra is várható lesz.

Weboldalunkat a témában folyamatosan frissítjük. További kérdése esetén forduljon illetékes DACHSER kirendeltségünkhöz. 

Elolvas
Ügyféltájékoztatók 01/29/2020
Brexit hírek: 2020. január 31.-től átmeneti időszak következik

Nagy-Britannia 2020. január 31-én kilép az Európai Unióból. A jelenlegi körülmények között az Európai Unió országai és Nagy-Britannia közötti áruforgalomban ez év végéig semmi változás nem fog történni. Ezt követően az átmeneti időszakra az EU-országok és Nagy-Britannia között szabadkereskedelmi megállapodás lép életbe, melyre vonatkozó tárgyalások körülményei egyenlőre még tisztázatlanok.

A legfontosabb előkészítő intézkedéseket tartalmazó Brexit ellenőrző listánkat itt töltheti le.

Amennyiben további kérdése van, kérjük forduljon illetékes DACHSER kirendeltségünkhöz. 

Elolvas
Ügyféltájékoztatók 01/21/2020
Nemzeti sztrájk Franciaországban – várható hatások

Az elmúlt hetekben a tervezett nyugdíjreform elleni nagyméretű sztrájkok megbénították a tömegközlekedést Franciaországban. A sztrájkok a héten tovább folytatódnak. 

A sztrájkok súlyosan érintik a francia kikötőket, amik késedelmet okoznak a szállításokban és a közlekedésben. Az alternatív kikötők mint Antwerpen, Genf, vagy Barcelona most ugyanolyan zsúfolt.

Áttekintő a sztrájk tevékenységének időtartamáról a francia kikötőkben:

 • Dunkerque: dokkmunkások / rakodómunkások 23/01 és 24/01; vontatóhajók 22/01-től 25/01-ig reggel 6-ig
 • Le Havre: dokkmunkások / rakodómunkások 22/01-től 25/01-ig reggel 6-ig; vontatóhajók 24/01-től 25/01-ig reggel 8-ig
 • Montoir: dokkmunkások / rakodómunkások 22/01-től 25/01-ig reggel 6 óráig; vontatóhajók 21/01-től 24/01-ig reggel 9-ig
 • Marseille kikötő: dokkmunkások / rakodómunkások 22/01-től 25/01-ig reggel 6-ig; vontatóhajók 20/01 és 23/01 között reggel 9 óráig

A vasúti átvétel és kiszállítás szintén nehézkesnek nűnik. A légi szállítmányozás egyenlőre még ebben nem érintett, de a továbbiakról folyamatosan tájékoztatjuk majd Önt. Biztosítjuk Önt, hogy operatív csapataink mindent megtesznek a sztrájk hatásainak minimalizálása érdekében.

További információkért forduljon országának illetékes DACHSER kapcsolattartójához.

Elolvas
Ügyféltájékoztatók 01/14/2020
Egyesült Királyság parlamenti választása 2019 - Friss hírek

Az Egyesült Királyságban 2019. december 12-én tartott általános választások egyértelmű eredményt hoztak a Tory-k javára. Ennek eredményeként most feltételezhető, hogy az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilép az Európai Unióból a 2019. október 17-én tárgyalt visszavonási megállapodás alapján.

Ez a kilépési megállapodás egy átmeneti időszakot foglal magába 2020. december 31-ig. Ezen időszak alatt átfogó kereskedelmi megállapodást kell kötni az Egyesült Királyság és az Európai Unió között, aminek lejártáig a visszavonásnak semmiféle jelentős hatása nem érezhető. Így a jelenlegi helyzet szerint az átmeneti időszakban az Egyesült Királyságba irányuló és onnan történő szállításokra csak csekély korlátozások vonatkoznak.

További kérdése esetén forduljon bizalommal helyi DACHSER kapcsolattartójához. 

Elolvas
Hírek 12/19/2019
A DACHSER és a „terre des hommes” fokozza együttműködését

A közös gyökerekből építkező projektjükben a türelem, a kitartás, a helyi és a kulturális gyökerek megteremtése jelenti a siker felé vezető utat.

A DACHSER és a nemzetközi gyermeksegély-szervezet a „terre des hommes” kiterjesztik a hosszútávú partnerségüket és a társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségüket az dél-ázsiai, dél-afrikai és latin-amerikai régiókra.

Elolvas
Ügyféltájékoztatók 12/13/2019
Új érvénybe lépő szabályozások a lítium elemek és akkumulátorok szállítására 2020. január 1.-től

A lítium elemeket és akkumulátorkat tartalmazó termékek szállításukat megelőzően bizonyos állapot felmérő teszteknek kell hogy megfeleljenek. Ezek a tesztek szimulálják majd azokat a hatásokat, amelyek a termékeket normál szállítás során érik, úgy mint nyomás, hőmérséklet változás, sérülés.

2020. január 1.-től további szigorú szabályozás lép hatályba a lítiumot tartalmazó elemek és akkumulátorok szállítása terén a teljes nemzetközi szállítmányozási platformon.

Ezen túlmenőleg a jövőben az összesítő teszt riportot minden olyan Lítium elemre és akkumulátorra ki kell állítani, amely 2003. június 30.-a után került gyártásra.  Ide értendők az UN 38.3.5 és UN3480, UN3481, UN3091, UN3090, illetve az akkumulátorral meghajtott járművek és gépek  (UN 3171).

Az új szabályozás célja a termékek közös felelősségvállalása mind a gyártó mind a forgalmazó részéről.

A légitársaságok, hajóstársaságok és szállítmányozók a dokumentumokat a DACHSER-től kérik majd bemutatásra. Ezért kérjük az Ügyfeleinket, hogy biztosítsák az igazolásokat, teszt riportokat, és tegyék majd elérhetővé a teljes szállítási folyamat alatt. További információkért kérem klikkeljen ide: http://www.unece.org/trans/areas-of-work/dangerous-goods/legal-instruments-and-recommendations/un-manual-of-tests-and-criteria/amend-to-rev6.html

2020. január 1.-től az érintett termékek szállítása csak és kizárólag az igazoló dokumentumokkal lesz majd lehetséges.

Tovább információkért kérjük forduljon DACHSER munkatársainkhoz. 

Elolvas
Hírek 12/11/2019
Megérkezett az új DACHSER magazin!

Az innovációról és minőségről, valamint a hagyományról és kézművességről híres svájci termékek kiváló hírnevet élveznek világszerte. Közülük a Ricola termékcsalád köhögéscseppjei is, ami egy klasszikus édesség, amelynek speciális receptjét a svájci hegyekből származó 13 gyógynövény tartalmazza.

Elolvas
Még több információ

DACHSER Corporate

Ügyféltájékoztatók 02/17/2020
Further update on DACHSER’s operations in China

General status

Factories and businesses are resuming gradually, but very slowly. Authorities are working hard on containing the spread of the novel coronavirus, now known as COVID-19, officially named by the World Health Organization. To prevent infection at workplace, enterprises are required to submit applications to local authorities before they are allowed to resume work. Applicants need to demonstrate they are observing strict hygiene requirements and are capable of providing adequate hygiene consumables to the workforce.

DACHSER branches

All DACHSER branches are operating. Some of the branches are closed while undergoing the application process, still, staff are working from home and the operations are handled remotely. Please excuse us for the delay in some processes, as most of the units in the supply chain within China are not functioning in full capacity.

 • All DACHSER branches except Nanjing, Kunshan and Wuhan have resumed business with skeleton staffing due to local quarantine procedures and preventative measures;
 • Nanjing branch and Kunshan warehouse will resume business once approvals from the authorities are granted;
 • Wuhan is closed and schedule to re-open on February 24, subject to change depending on the situation;
 • Most of our team members are working from home
 • Hong Kong branch is fully operational. We continue to monitor the situation closely and will advise if our ability to operate is impacted.

Transport logistics in China

While we are trying our best to keep your supply chain as smooth as possible, please consider that other units in the supply chain did not resume full capacity yet. Carriers and terminals are gradually resuming operations with skeleton staff. Delays and other operational issues are expected.

Road:

 • Lack of truckers, there is only a limited number of trucking companies having received permits to resume operation;
 • Domestic trucking condition is challenging especially for inter-cities and inter-provinces due to increasing tightened regulations on road;
 • Road access to Shanghai is heavily controlled which may affect delivery to Shanghai Port and Shanghai Pudong Airport;
 • Transportation certificate is needed for trucks to enter or exit the Hubei Province;

Air:

 • Airlines resumed freighter to and from China;
 • Capacity is still an issue since many of the airlines suspended passenger flights;
 • Charter services are available with guaranteed uplift and transit time for our customers with urgent shipment;

Sea:

 • Carriers have reduced sailings to and from China;
 • Ocean terminals are operating, except Wuhan;
 • Lack of equipment starts to be an issue;
 • Container trucking only resumes on average 50% of normal capacity;
 • The US and Vietnam has quarantine requirements for vessels leaving Chinese ports.

At DACHSER, we have contingency measures in place and will offer you the best alternative solutions to keep your supply chain running in case any shipment is affected.

We will keep our customers updated with the latest information on the current situation. Should you have any concerns and/or queries, please feel free to contact your local DACHSER representative.

Elolvas
Ügyféltájékoztatók 02/13/2020
Coronavirus: latest update on DACHSER’s operations in China

We continue to update you with the current situation in China. In order to keep the Novel Coronavirus under control, authorities in China has taken various measures to prevent crowd from gathering in order to minimize the risk of getting affected.
Many of the DACHSER branches re-opened on Monday, February 10, however, we regret that we are only operating with limited capability due to the security measures and travel ban by the authorities. Please expect delays and operational issues such as lack of trucks and limited capacity.

DACHSER branches in Chengdu, Nanjing, Ningbo, Shenzhen, Suzhou and Zhongshan are closed at the moment while we are in application process with local authorities;

 • Our team members are working from home
 • There could be further changes on the opening date of the China branches on short notice, we will keep you updated;
 • Hong Kong branch is fully operational. We continue to monitor the situation closely and will advise if our ability to operate is impacted.

We will continue to update you via our website with the latest information on how this is impacting your supply chain. Should you have any concerns and/or queries, please feel free to contact your local DACHSER representative.

Elolvas
2
Hírek 02/13/2020
New glass for Big Ben

From the Upper Palatinate to London: DACHSER delivers plate glass hand blown by glassworks Glashütte Lamberts to the UK. The destination of the safely packaged glass panes is none other than the world-famous Elizabeth Tower in London.

Elolvas
Sajtóközlemények 02/11/2020
DACHSER expands its contract logistics capacities for Maas-Rhein logistics center

The US conglomerate Emerson is expanding its collaboration with DACHSER. In view of the new European contract logistics mandate for Emerson’s Climate Technologies division, DACHSER expanded its capacities in Alsdorf by adding a 7,000-square-meter warehouse.

Elolvas
Ugrás

Legtöbbet olvasott

Sajtóközlemények 08/27/2019
Családi vállalatok a minőségért

Az élelmiszergyártó és -forgalmazó vállalatoknak számos kihívással kell megbirkózniuk nap mint nap annak érdekében, hogy termékeik kifogástalan minőségben kerülhessenek az áruházak polcaira. A tárolás és a szállítás is komoly terheket ró rájuk, különösen a speciális, hűtést igénylő élelmiszerek esetén, a forró nyári hónapokban. Így van ezzel a hazai gesztenyepiac meghatározó szereplője, a Prima Maroni is. 

Elolvas
Hírek 07/14/2017
A teljes palettát lefedve

Harminc célország, olyan lenyűgözően hatalmas termékek, mint a 12 tonnás szövőgépek és alkatrészeik, valamint egyetlen dedikált kapcsolattartó mindezek koordinálására: ez a Lindauer DORNIER GmbH és a DACHSER ellátási láncának története.

Elolvas
Sajtóközlemények 06/13/2018
Kimagasló eredmények, erőteljes növekedés a DACHSER-nél

A logisztikai szolgáltató először érte el 6 milliárd EURO feletti forgalmat; a növekedés motorjául továbbra is az európai exportok és az élénk világkereskedelem szolgál.

Elolvas
Hírek 07/11/2017
A városi disztribúció eszköztára

A DACHSER egy folyamatban lévő kutatási projekt keretein belül vizsgálja a városi disztribúció új módjait Európa nagyvárosaiban. Ám egy egyértelmű győztes már biztosan van: a DACHSER moduláris eszköztára a városközpontok utolsó mérföldjeinek kezelésére.

Elolvas
Hírek 05/31/2017
Frissen tartott áruk Délkelet-Európában

Az Európai Élelmiszer Hálózat tovább bővíti szolgáltatását.

Elolvas
Hírek 09/12/2019
Kvíz, kamion és meglepetések a DACHSER-rel az idei Vörösvári Napokon

Komoly érdeklődés övezte kitelepülésünket az idei Vörösvári Napok rendezvénysorozatán, augusztus 17.-én. A sárga-kék színek ismét sikert arattak, idén is több százan látogatták meg standunkat. 

Elolvas
Hírek 09/27/2019
Liegl&Dachser 20 éves születésnapi családi nap

Nagyszerű és emlékezetes napot töltöttünk együtt szeptember 14.-én a pilisvörösvári telephelyünkön, ahol cégünk 20 éves fennállását ünnepeltük meg.

Elolvas
Sajtóközlemények 09/16/2019
Fenntartható növekedésre törekszik a DACHSER

A logisztikai szolgáltató 5,5 %-os növekedést jelentett be. Az európai export üzletág továbbra is a növekedés motorja, de a vállalat új rekordot döntött a szállítmányozásban, illetve a szállított tömeg növelésében és a munkaerő gyarapításában is.  A DACHSER 2018-ban ismét jelentős növekedést ért el. A logisztikai szolgáltató 5,5 %-al emelte nettó árbevételét, mely így elérte az 5,57 milliárd EURO-t. Ahogy az előző évben is, 83,7 millió küldeményszám 2,5%-os emelkedést és a 41,3 millió szállított tömeg pedig 3%-os növekedést eredményezett. A DACHSER-nél jelenleg 30 609 munkavállaló dolgozik, ebből 1 511 fő tavaly érkezett a céghez, így a DACHSER a munkaerő bővítésében is rekordot döntött.

Elolvas
Sajtóközlemények 06/04/2018
A DACHSER bővíti LCL szolgáltatásait

A német és európai gyűjtőszállítmányozási piac piacvezetőjeként a DACHSER kiterjedt szárazföldi szállítási hálózattal rendelkezik. A logisztikai szolgáltató emellett a tengeri szállítmányozás terén is szorosan integrált gyűjtőszállítmányozási hálózatot fejleszt: 2018-ban 26 új LCL (less than container load) összeköttetést létesítenek. Meglévő szolgáltatásai közül hat esetében a DACHSER növeli az indulások gyakoriságát: két hét helyett hetente indulnak majd a szállítmányok.

Elolvas
Sajtóközlemények 11/08/2019
A DACHSER nyerte 2019-ben az IMD Global Family Business díjat

Átgondolt irányítás, operatív kiválóság, magas minőségre való törekvés Díjjal ismerte el az IMD a DACHSER munkásságát.

A svájci Lausanne székhelyű  IMD Business School, a legmagasabb rangú globális üzleti iskola idén a DACHSER-nek ítélte meg a neves a Global Family Business (Globális Családi Vállalkozás) díjat. A vállalat képviseletében és az alapító család nevében, Bernhard Simon, a DACHSER vezérigazgatója és Birgit Kastner-Simon, a DACHSER corporate marketing igazgatója vette át az elismerést a Family Business Network International (FBN-I) csúcstalálkozóján az indiai Udaipurban.

 

Elolvas