A teljes palettát lefedve

Harminc célország, olyan lenyűgözően hatalmas termékek, mint a 12 tonnás szövőgépek és alkatrészeik, valamint egyetlen dedikált kapcsolattartó mindezek koordinálására: ez a Lindauer DORNIER GmbH és a DACHSER ellátási láncának története.

Az olyan speciális szállítások, mint ez a szövőgép, előzetes tervezést igényel.

Ez a szövőgép páratlan volt a maga nemében. „Több mint tizenkét tonnát nyomott,” emlékszik vissza Daniele Borrescio, a DACHSER Air & Sea Logistics üzletág kaufbeureni kirendeltségének értékesítési vezetője. A DACHSER ezt a nehéz gépezetet légi úton szállította a németországi Boden-tó vidékéről a Japánban található Oszakába, ügyfele, a Lindauer DORNIER GmbH számára. „Egy ilyen speciális szállítás előzetes tervezést igényel,” mondja Borrescio. „Ez egy olyan luxus, amelyet megengedhetünk magunknak, miközben az igazi nyomást az alkatrészek földrészeken átívelő kézbesítése jelenti mindössze néhány órás átfutási idővel.” Gyors, rugalmas, költségoptimalizált: Borrescio szerint ez jellemzi a hivatalosan minősített, jól ismert feladóval, a Lindauer DORNIER-rel 2009. március 1-jén kezdeményezett együttműködés szellemiségét.

Bizonyos tekintetben a DORNIER „hazai pályán” van, amikor légi szállítmányozásról van szó, mivel a neve egyet jelent a légi szállítás kialakulásával. Claude Dornier (1884-1969) repülőgép-mérnök volt, aki repülési karrierjét a legendás Zeppelin gróf alkalmazottjaként kezdte és később történelmet írt repülésben. A második világháborút és Németország lefegyverzését követően 1950-ben fia, Peter Dornier megalapította a Lindauer DORNIER GmbH nevű céget Lindauban, a Boden-tó partján. Repülőgépek helyett azonban immár szövőgépek szerepeltek a termelési listán. Bár kezdetben az alkalmazottak nem rendelkeztek kellő tapasztalattal, azonnal munkához láttak és sikerre vitték a céget. Viszonylag rövid idő alatt nemzetközi hírnévre tett szert a textiliparban úttörőnek számító innovációival, csakúgy, ahogy annak idején a repülőgép építéssel. A Lindauer DORNIER immár nyolc éve áll együttműködésben a DACHSER-rel, amely a cég termékeit légi úton szállítja az egész bolygón.

Kisméretű alkatrészektől a mega gépezetekig

A DACHSER a vállalat teljes alkatrész-logisztikájáért felel a légi szállítmányozási szektorban, biztosítva a szövő- és speciális gépek, valamint alkatrészeik megfelelő állapotát. A DACHSER Air & Sea Logistics üzletág légi szállítmányozás útján juttatja el az alkatrészeket több mint 30 rendeltetési helyre világszerte. Az adott disztribúciós országban egyben a vámkezelés lebonyolítását is vállalja.

A kaufbeureni DACHSER kirendeltség minden nap a saját flottája és sofőrjei segítségével veszi fel az árukat a DORNIER Lindauban és a közeli Esseratsweilerben található gyáraiból. „Az ügyfél számára dedikált kapcsolattartót biztosítottunk a DORNIER valamennyi ajánlatkérésének és küldeményének koordinálására,” magyarázza Borrescio. „Bár a kaufbeureni telephelynek nincs közvetlen járatindítása egy nemzetközi légi teherszállító terminálra sem, a teljes légi szállítmányozási palettát lefedjük a Lindauer DORNIER GmbH számára. A repülési adatoktól kezdve a kézbesítési igazolásig valamennyi ügyfél-kívánságnak eleget teszünk.”

Az eredmények magukért beszélnek: Kaufbeuren évente körülbelül 1600 db, összesen 220 tonna súlyú küldeményt kezel. Ezen küldemények típusa a kisméretű alkatrészektől a mega gépezetekig terjed.

DACHSER világszerte
Kapcsolat