Mediaroom

DACHSER Magyarország

Üdvözöljük a DACHSER Magyarország országos honlapján.

Nyomonkövetés & visszakereshetőség
eLogistics

DACHSER News

2
Hírek 27.07.2020
Napi gyűjtőjáratok a futamidő csökkentéséért

A szállítmányozás, ezen belül is a gyűjtőszállítmányozás, rendkívüli fejlődésen ment keresztül az utóbbi 10-15 évben a European Logistics üzletágban. A DACHSER korábban heti egy-két alkalommal indított gyűjtőjáratokat, azonban ma már napi szinten. A szállítási idő egyértelműen csökkent az új megoldásnak köszönhetően, emellett jóval költséghatékonyabb is a szállítási folyamat az ügyfelek számára is.

Ügyféltájékoztatók 24.07.2020
A DACHSER megerősíti Interlocking jelenlétét a frankfurti repülőtéren

A DACHSER 2020. július 1.-től megerősítette kapcsolat rendszerét az Air & Sea Logistics és a European Logistics üzleti egységei között a frankfurti repülőtéren, ahol légi import szállítmányait  fogja bonyolítani Németország és más európai országok számára.

A légi áru megérkezése után a küldemény közvetlenül a frankfurti repülőtér légiforgalmi raktárba kerül, ami majd onnan a DACHSER European Logistics hálózatán keresztül kerül továbbszállításra, a DACHSER reptéri kirendeltségének segítségével. A hálózaton keresztül a Frankfurtból szerte Európába történő szállítás révén a DACHSER így egységes és megbízható megoldást kínál ügyfeleinek az áru tengerentúli felvételétől egészen Európába történő szállítmányozásig. Így az e-Logistics elérhetőségével ügyfeleinknek felajánlhatjuk szállítmányuk teljes körű nyomon követését is.

További felmerülő kérdéseivel kérjük az illetékes DACHSER kirendeltség kollégáit keresse!

2
Hírek 06.07.2020
Együtt fejlődni az ügyfelekkel nehéz időkben is

A BioTech több mint 30 évvel ezelőtt kezdte meg a nemzetközi terjeszkedését, termékei rövid idő alatt rendkívül ismertté váltak az európai fogyasztók körében. A termékportfólió terjesztéséhez olyan megbízható logisztikai partnert keresett a vállalat, amely minden érintett országban a lehető legmagasabb minőségű kiszolgálást tudja kínálni, így került kapcsolatba a DACHSER-rel.

Ügyféltájékoztatók 02.07.2020
A Brexit átmeneti időszakaszának vége. Mi a következő lépés?

A Brexit tárgyalások meghosszabbításának határideje lejárt, így az ebből adódó hosszabb átmeneti szakasz is a végére ért. Mindez arra ösztökéli a szerződő feleket, hogy az év végére megállapodás szülessen Nagy-Britannia és az EU közötti jövőbeli kapcsolatokról.

Szeretnénk az Önök figyelmét felhívni arra, hogy ügyfeleink vámkezelési megbízásaira vonatkozó előkészületek különösen fontosak a DACHSER vámkezelése szempontjából.

További felmerülő kérdéseivel kérjük az illetékes DACHSER kirendeltség kollégáit keresse!

Ügyféltájékoztatók 01.07.2020
DACHSER Food Logistics – az Ön megbízható partnere a koronavírus válságban

A koronavírus válság továbbra is komoly kihívások elé állítja a DACHSER Food Logistics üzletágát. A márciusi leállás ellénére, vállalatunk folyamatosan gondoskodik az ellátási lánc zökkenőmentes fenntartásáról, ami jelentősen hozzájárul a lakosság ellátásához.

Ezekben a megpróbáltatásokkal teli időszakokban szállítmányozási rendszerünk elérhetősége bármilyen korlátozás nélkül biztosítva volt. Március heteit szélsőséges napi ingadozások és szállítási volumencsúcsok jellemezték, amelyeket a DACHSER Food Logistics üzletága általában csak a karácsony előtti időszakban érzékel igazán: kilométer hosszú forgalmi dugók a határátkelőhelyeken, hosszú várakozási idők a kiskereskedelmi raktárakban és drasztikus korlátozások a járművezetők számára a beszállítók telephelyén vagy a címzettnél való kirakodáskor. A vendéglátóipari és nagykereskedelmi értékesítés rendkívüli visszaesése szintén a kis járműflotta jelentős kihasználatlanságához vezetett.

Vevőink pozitív visszajelzései motíválnak

A Food Logistics üzletág sok ügyféltől köszönőleveleket vagy szóbeli dicséreteket kapott a megbízhatóságáért ezekben a kihívásokkal teli időszakokban. "Nagyon örülünk és rendkívül büszkék vagyunk erre, mert az ilyen gesztusok magas szintű elismerést és vevői elégedettséget tanúsítanak" - mondta Alfred Miller, a DACHSER Food Logistics ügyvezető igazgatója. "Arra is ösztönöznek bennünket, hogy elkötelezettségünkből továbbra se engedjünk. A jövőben továbbra is a lehető legjobb szolgáltatást kínáljuk ügyfeleinknek, és segítjük őket értékesítési csatornáik újjáélesztésében."

Az elmúlt hetek időszakában a DACHSER Food Logistics üzletága megőrizte flottakapacitását a koronavírus utáni időszakra is. "Felkészültek vagyunk és reméljük, hogy továbbra is együttműködhetünk vevőinkkel" – nyilatkozta Alfred Miller.

Ügyféltájékoztatók 25.06.2020
Károsanyag kibocsátási számítások a DACHSER Air & Sea Logistics üzletágának segítségével

A DACHSER Air & Sea Logistics üzletága már évek óta összeállítja az árufuvarozás karbonlábnyomát (a CO mérleg kiszámítása), és kibocsátási jelentésekben foglalja össze az egyes szállítmányozásokra vonatkozó számításait.  E jelentések elkészítése hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásnak minősül, amelyet a DACHSER Air & Sea Logistics üzletága ügyfeleinek kínálja fel és világszerte a partnerek egyedi igényeihez igazítja. A primer energiafogyasztás, az üvegházhatású gáz kibocsátások és a különféle légszennyező anyagok mértékét általában küldemény szinten lehet számolni, majd egyedi szállítási területekre lebontani. Ily módon a fuvarozáshoz kapcsolódó karbonlábnyom kiszámíthatóvá válik a teljes szállítási láncra, magában foglalva az elő-, fő-, és utófutást.

A DACHSER a számításhoz egy karbonlábnyom kalkulátort használ, amely megfelel mind az utasszállítás, mind az árufuvarozás üvegházhatású gázok kibocsátásának kiszámítására vonatkozó európai szabvány (EN 16258) összes követelményének. A karbonlábnyom kalkulátor további előnye, hogy a számítási folyamatok egy XML interfészen keresztül automatizálódnak az Othello szállítmányozási alaprendszerhez. Mindez még lehetővé teszi a kibocsátást tartalmazó jelentések automatikus frissülését is.

Általában véve a kibocsátás kiszámítása az első lépésben a primer energiafogyasztás, az üvegházhatású gázok és a szállítás által termelt légszennyező anyagok meghatározására szolgál. Ez az információ azonban nélkülözhetetlen a kibocsátás csökkentésére irányuló intézkedések meghozatalához. Ezért a tiszta számítások mellett az is fontos, hogy ügyfeleink számára további útmutatót tudjunk biztosítani a kibocsátás csökkentésére vonatkozó döntésekhez. Ezért az ügyfelek kérésre megkapják az alternatív szállítási módok és csomagolási stratégiák szimulált számításait.
A klasszikus légi és tengeri szállítási módok összehasonlításán túl a vasúti közlekedés alternatívájára (lásd a DACHSER Rail Services) is felhívják az ügyfelek figyelmét.  
A karbonlábnyom kalkulátorral kapcsolatos további érdeklődése esetén kérjük, forduljon bizalommal a DACHSER illetékes kapcsolattartójához.

Sajtóközlemények 23.06.2020
Robert Erni lesz a DACHSER pénzügyi igazgatója

A DACHSER tapasztalt logisztikai pénzügyi igazgatót, Robert Ernit nevezi ki Burkhard Eling utódjává. Erni 2020. szeptember 1.-én kezdi meg tevékenységét igazgatóhelyetteseként a DACHSER-nél.

3
Hírek 16.06.2020
Nyomás alatt az ellátási lánc

A koronavírus járvány világszerte még soha nem látott módon sújtotta az árufuvarozást. A vírus következményeit még nem tudhatjuk előre, azonban a DACHSER számára egy valami biztos: amikor nem lehet hosszú távra tervezni, akkor a stabilan működő logisztikai hálózatok különösen felértékelődnek.

Ügyféltájékoztatók 12.06.2020
Targo on-site bevezetése a DACHSER teljes hálózatában

A Covid-19 hatására az elosztási csatornák változnak. A tradícionális kereskedelem szigorú korlátozásokkal szembesül, ezért a fogyasztók egyre inkább az online kereskedelemre váltanak. Ennek eredményeként a B2C (Business to Consumer - magánszemély részére végzett kiszállítás) egyre fontosabbá válik a DACHSER számára is. A targo on-site termékünkkel átfogó szolgáltatási koncepciót kínálunk a B2C szállítmányokhoz. Az elmúlt hetekben tapasztalt B2C-szállítmányok iránti növekvő kereslet eredményeként 2020. július 1-jén bevezetjük a targo on-site szolgáltatást a teljes DACHSER európai logisztikai hálózatban.

Ügyféltájékoztatók 10.06.2020
A „cash on delivery” (áruutánvét kezelés) kiegészítő szolgáltatás megszüntetése

A digitalizáció és az automatizálás kulcsfontosságú versenyelőny az online üzleti világban csakúgy a logisztikában.  Ennek eredményeként számos online fizetési lehetőség került kifejlesztésre, amelyet világszerte használnak a B2B és a B2C üzleti kapcsolatokban. A koronavírus válság következtében bevezetett higiéniai intézkedések és a fizetési magatartás megváltozása megnehezítik egyes  fizetési módozatok, például a „cash on delivery", azaz a szállított termék ellenértékének készpénzben történő beszedésének igénybevételét. A DACHSER-nél a „cash on delivery” kiegészítő szolgáltatásra már nincs igény, ezért 2020. július 1.-től ezt a fizetési módot megszüntetjük.

Legfrissebb koronavírus hírek

Minden aktuális koronavírus hír és frissítés.

Linkünk segítségével mindent megtudhat a DACHSER szervezet intézkedéseiről. Naprakész információkat közlünk az operációt érintő változásokról.

Tudjon meg többet

LIEGL & DACHSER (2019-ben)

86513000
Éves bevétel
8
Telephelyek száma
581200
Szállítások
Még több információ