Karrier Mediaroom

DACHSER Magyarország

Üdvözöljük a DACHSER Magyarország országos honlapján.

Nyomonkövetés & visszakereshetőség
Itt eléri az eLogistics alkalmazások teljes tárházát itt

DACHSER News

17.01.2022
Januártól magasabbak az útdíjak Ausztriában

Az osztrák kormány közzétette a 2022. január 1-től érvényes úthasználati díjait, amiket figyelembe kell venni a DACHSER idei díjkalkulációiban. A részletes útdíjtarifákat partereinknek számára elérhetővé tesszük.

További kérdése esetén forduljon illetékes DACHSER kirendeltségünkhöz.

10.01.2022
A DACHSER a világ legnagyobb teherszállító repülőgépét bérli

A DACHSER Air & Sea Logistics nemzetközi üzletága bérelte a világ legnagyobb Antonovs AN-124 és AN-225 típusú teherszállító repülőgépeit, amik több alkalommal szállítottak egészségügyi árukat Kínából Ausztriába. A DACHSER European Logistics üzletága ezután szárazföldi szállítmányozási hálózatán keresztül továbbította az árukat megbízóik felé szerte Európában. 

22.12.2021
Magasabb IFS minősítés – Ismét szintet lépett a DACHSER

A korábbi évekhez hasonlóan megőrizte a LIEGL & DACHSER Logisztikai Kft. Food Logistics üzletága az IFS tanúsításának “Higher” fokozatát. A 2021-es auditon 98,35%-os eredménnyel büszkélkedhet a logisztikai cég budapesti telephelye, ami az elmúlt 5 évben folyamatosan javuló eredménye mellett az eddigi elért legmagasabb érték.

22.12.2021
Hat új, közvetlen járat és több mint kétszázezer küldemény – jól zárta az évet a DACHSER

A 2021-es évben közel 3,5 millió kilométert futott a Liegl&Dachser flottája, és a hazai telephelyeket érintő export-import küldemények száma már novemberben elérte a kétszázezret.  A logisztikai cég idén a régió megnövekedett forgalmára reagálva hat új, közvetlen nemzetközi gyűjtőjáratot indított, így többek között Kassára is 24 órán belül szállít, és Szlovénia mellett most már Horvátországba, Lengyelországba is működtet napi járatot. Most már a logisztikai cég minden telephelyéről indulnak nemzetközi járatok, így a szállítások ideje is jelentősen csökkent az elmúlt egy évben.

13.12.2021
Brexit aktuális - Az Egyesült Királyság határműködési modelljének harmadik fázisa

Az Egyesült Királyság kormánya által közzétett határműködési modell (Border Operating Model) harmadik fázisának bevezetése egy másik fontos mérföldkő az Egyesült Királyság EU-ból való kilépésével kapcsolatos vámeljárásokban. A DACHSER továbbra is lépést tart a vám- és szállítási eljárások változásaival és biztosítja, hogy az áruk a lehető legkevesebb fennakadás mellett haladjanak át a határokon.

08.12.2021
Megérkezett az új DACHSER magazin!

"Semmi sem állandóbb, mint maga a változás" – bölcs szavak, amik végigkísérik mindennapjainkat. A világ gyors ütemű fejlődésével párhuzamosan a logisztikában is fokozatosan nő az innovációkra és a változásokra irányuló törekvés. A DACHSER magazin mostani lapszámában beszámolunk arról, hogy cégünk és ügyfeleink miként és hogyan reagálnak a jövő sürgető problémáira és azok lehetséges megoldásaira.

30.11.2021
Egy újabb lépéssel közelebb a fenntarthatóság felé: okoseszközzel erősít a DACHSER

Egész Európában, így Magyarországon is új eszközök kísérik mostantól a DACHSER szállítmányait, az új  kézi szkennerek – SAM (Short distance Assistance Mobile) - segítségével jelentős mértékben csökken a logisztikai cég papírfelhasználása, egyszerűbb és gyorsabb lett a szállítások mindennapi adminisztrációja, követése. A jövőben az eszközök online összeköttetésben lesznek a tervezőprogramokkal, amelyek valós forgalmi adatok alapján és nyitva tartási idők figyelembe vételével egy algoritmus segítségével tervezik majd meg az útvonalakat.  

16.11.2021
Zöld villamosenergiára vált a DACHSER

A logisztikai szolgáltató világszerte kizárólag a 100 százalékban megújuló energiaforrásokból szerzi be a villamos áramot; megnégyszerezi a fotovoltaikus rendszereken keresztül történő saját zöld villamosenergia-termelést is.

12.11.2021
Barkácspiaci beszállítások - van megoldás a logisztikában

A koronavírus hatására nagyot nőtt a barkácsáruházak forgalma, hiszen a lezárások alatt sokan vágtak bele felújításokba, átalakításokba. A DACHSER hálózata Európa-szerte évente 18 ezer üzletbe szállít közel ötmillió küldeményt a kertészeti – és barkácspiaci ágazat számára, amely gyakran állítja kihívások elé a logisztikai szakembereket. Nem csak az elmúlt időszak megnövekedett forgalma miatt mozognak nehezített pályán a szállítmányozók; a DIY termékek között több nehezen csomagolható és szállítható darab található, ezek formájukkal vagy méretükkel tűnnek ki a szokványos rakományok közül. 

09.11.2021
DACHSER információbiztonság

A nem megfelelően védett információ jelentős kockázati tényezőt jelent, akár még a vállalat létezését is veszélyeztetheti, hiszen célpontot jelent az egyre gyakoribb kibertámadásoknak. A logisztikában - ahol a jól működő IT-nek szintén kiemelt jelentősége van - a megbízható és biztonságos ellátási láncok most fontosabb szerephez jutottak, mint valaha. Az adatok védelme és bizalmas  kezelése ezért a DACHSER egyik legfontosabb prioritása.

Jelenleg egyre több célzott és egyre professzionálisabb hackertámadás történik úgynevezett ransomware támadások segítségével. A hackerek biztonsági réseken keresztül behatolnak a vállalatok informatikai rendszereibe, titkosítják a fontos információkat, például az alkalmazottak adatait vagy a cég pénzügyi eredményeit, amiért különféle ellenszolgáltatásokat, váltságdíjat kérnek a titkosítás feloldása érdekében. Mindezen felül ez egy rendkívüli plusz költséget is eredményez az informatikai rendszerek helyreállításához egy ilyen támadás után. Minél nagyobb a vállalat digitális szolgáltatási részének jelentősége, annál komolyabb a fenyegetés az értékek védelme  szempontjából.

A logisztika is azon iparágak közé tartozik, amelynek működése nagymértékben függ a jól működő informatikától: A rendkívül összetett és nagymértékben optimalizált értékláncok csak akkor működhetnek kifogástalanul egy digitalizált világban, ha a megfelelő információkat folyamatosan, helyesen, bizalmasan és a globális jogi követelményeknek megfelelően dolgozzák fel az áruk áramlásával párhuzamosan. Ezért az elmúlt években jelentősen megnőtt az információbiztonság jelentősége a logisztikában is.

A DACHSER mindennek tudatában magas szintű információbiztonságot kínál, ami a vállalat új informatikai és fejlesztési részlegének alapvető feladata. A DACHSER IT volt az egyik első logisztikai szolgáltató, aki ISO/IEC 27001 tanúsítvánnyal rendelkezett, ami az Information Security Management Systems (ISMS) vezető nemzetközi szabványa, és így a legfontosabb kiberbiztonsági tanúsítvány is egyben.

Ezenkívül a DACHSER folyamatos szervezeti, műszaki és konstrukciós intézkedéseket tesz az ügyféladatok minél magasabb szintű védelme érdekében, rendszeresen befektet saját rendszerei biztonságába és éves ellenőrzéseket hajt végre tanúsítványai megújítása érdekében. A vállalat működésének szempontjából tett sarkalatos intézkedések: titoktartási megállapodások harmadik féllel, INFORMATIKAI felhasználói irányelvek megalkotása, a mobil munkaállomások biztonságos összekapcsolása, az IT biztonsági törvény és a GDPR szabályainak végrehajtása. A technikai intézkedések megvalósítására az alábbi törekvések születtek: Vírusvédelem, spam elleni védelem, hibamentesség, vészhelyzeti tervezés és az összes kritikus adat rendszeres biztonsági mentése. Független, korszerű párhuzamos adatközpontok működtetése, a fióktelepek magas szintű biztonsága, vagy a decentralizált informatikai biztonság tápellátását biztosító mentési rendszerek mind-mind a DACHSER által megvalósított konstrukciós intézkedések fontos mérföldkövei.

A DACHSER ügyféladatait az összes hozzáférési útvonalon történő titkosított továbbítás védi, és a jogosulatlan megtekintés vagy manipuláció elleni védelemre vonatkozó engedélyezési koncepció hatálya alá tartozik.

Célunk, hogy ezekkel az átfogó intézkedésekkel sikeresen megelőzzük a gazdasági károkat, megvédjük magunkat és ügyfeleinket a rendszerhibáktól és a hackertámadásoktól, valamint az adatok teljesen biztonságos és megbízható kezelését kínáljuk a teljes szállítási lánc mentén.

Brexit: Amire még figyeljünk

Brexit csapatunk egy jól működő, biztonságos logisztikai hálózatot hozott létre az Egyesült Királyságból irányuló és onnan történő szállítások számára.

Sok vállalat van még, akiknek ugyan fontos a termékek zökkenőmentes szállítása, de ezidáig még nem oldották meg a Brexittel kapcsolatos teendőiket. További hasznos információ az alábbi link alatt található.

Tudjon meg többet

LIEGL & DACHSER (2020-ben)

30311886000
Árbevétel HUF-ban (bruttó, nem konszolidált, importvámokkal és forgalmi adóval együtt.)
7
Telephelyek száma
564600
Szállítások
Még több információ