Mediaroom

DACHSER Magyarország

Üdvözöljük a DACHSER Magyarország országos honlapján.

Nyomonkövetés & visszakereshetőség
Itt eléri az eLogistics alkalmazások teljes tárházát itt

DACHSER News

Ügyféltájékoztatók 21.01.2021
A Kínai Újév hatása a logisztikára

A 2021. február 12.-én kezdődő Kínai Újév Kína legnagyobb fesztiválja, ahol az emberek családjukkal együtt közösen ünneplik az új év kezdetét. Az egy héten át tartó nemzeti ünnepi eseménysorozat  jelentős hatást gyakorol majd a logisztikára. 

Az alábbi információk áttekintést adnak a fesztivál néhány kulcsfontosságú tudnivalójáról, valamint a logisztikára gyakorolt lehetséges hatásairól.

Fontos időpontok és meghatározó tudnivalók:

  • 2021. február 12-én kezdődik a Kínai Újév (A Bivaly éve).
  • A kínai nemzeti ünnepi eseménysorozat február 11.-én kezdődik és február 17.-én ér véget, ami azt jelenti, hogy a vállalkozások nagy része – beleértve a kínai DACHSER telephelyeket is – zárva tart és majd csak február 18.-án nyit újra.
  • A kínai gyárakat és egyéb gyártási létesítményeket hosszabb időre is bezárhatják. Előfordulhat, hogy a gyártás már egy héttel a Kínai Újév előtt szünetel és feltehetően egyes gyárak is csak egy hónappal később folytatják majd működésüket.
  • A hosszú ünnep lehetővé teszi, hogy a városok dolgozói visszautazhassanak szülővárosukba egy családi összejövetelre, bár a pandémia miatt ebben az évben ez feltehetően másképp fog alakulni.

Az ellátási láncra gyakorolt hatás:

  • A hosszú ideig tartó kínai ünnepi eseménysorozat  akár egy hónapos késedelmet is okozhat a szállításokban.
  • A feldolgozóipar fent említett leállási ideje miatt legalább egy hétig nem lesz termelés Kínában. Annak ellenére, hogy a gyárak majd fokozatosan újraindulnak, a termelés nem fog azonnal teljes kapacitással üzemelni. 
  • A fenti események Ázsia más országainak gyártási volumeneire is hatást gyakorolnak, mivel egyes alkatrészek egyrészt Kínából származhatnak, másrészt maga az összeszerelési folyamatok helyszíne is Kínában történik. 
  • A legtöbb szállítmányozó társaság ilyenkor nagyobb készletet állít be, amely elegendő mennyiségi utánpótlást biztosít a Kínai Újév időszakára, ami viszont az ünnepek előtti szállítások növekedéséhez, valamint a fesztivál után a piaci viszonyok lassabb normalizálódásához vezet. 

A felesleges áremelkedések és késések elkerülése érdekében ajánlott az ajánlatkéréseket és fuvarmegbízásokat időben leadni. A DACHSER logisztikai szakértői segítenek Önnek a megtervezésben. Személyre szabottan kidolgozzuk Önnek azt a legoptimálisabb megoldást, ami az ellátási lánc zavartalan fennakadását biztosítja a Kínai Újév időszakára. 

2
Hírek 18.01.2021
A DACHSER segítségével jutottak el az adományok a rászorulókhoz

A DACHSER kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fenntartható társadalom érdekében civil szervezeteket támogasson, nemcsak nemzetközileg, de lokálisan is. A múlt évben decemberben a Liegl&Dachser Kft. a MikulásGyár munkáját segítette, a vállalat felajánlotta, hogy az ország 24 Auchan áruházában összegyűjtött adományokat a Magyar Vöröskereszt helyi szervezeteihez szállítja. 

Ügyféltájékoztatók 18.01.2021
Bexit megállapodás – 2021. január 1.-től érvényes vámeljárási adminisztratív rendelkezések

2020.12.24.-én megállapodás született az EU és az Egyesült Királyság jövőbeni közös együttműködéséről és kereskedelméről. 

Lényeges szempont, hogy az EU és az Egyesült Királyság között mindkét területről történő áruszállítás esetén nem kell vámköltséget fizetni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az adminisztratív "vámkezelés" megszűnik. Ez azt jelenti, hogy az ügyfélnek a vámeljáráshoz szükséges összes dokumentációt be kell nyújtania felénk annak érdekében, hogy mi azt előzetesen ellenőrizhessük és küldeményét mihamarabb továbbíthassuk.  

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez a rendelet 2021. január 1.-től az EU és az Egyesült Királyság közötti összes szállításra vonatkozik, kivételt ez alól csak az EU-ból Észak-Írországba irányuló küldemények továbbítása jelent. Fontos közlendő még, hogy mindig igazolni kell az áruk eredeti származását is. Mind az exportőrök, mind az importőrök számára történő lényegi tudnivalókat a mellékelt csatolmány tartalmazza.

Sajtóközlemények 05.01.2021
Burkhard Eling veszi át a DACHSER vezérigazgatói pozícióját

2021. január 1.-től Burkhard Eling lett a DACHSER logisztikai szolgáltató vezérigazgatója (CEO), az Igazgató Tanács vezetője és egyben szóvivője. Ő irányítja majd a vállalat központi szervezeti egységeit, a Humán erőforrás, a Marketing, valamint a központi Key Account Management, és a Corporate Governance & Compliance belső divizióit. Eling Bernhard Simon pozícióját követi majd, aki a családi tulajdonban lévő vállalat Felügyelő Bizottságának vezetői tisztségét fogja betölteni 2021 közepétől.

Hírek 18.12.2020
Megérkezett az új DACHSER magazin!

Az év végéhez közeledve hátralévő időnket arra használtuk, hogy visszatekintettünk, értékeltük ide év eseményeit, hogy egyben felkészüljünk a jövő új kihívásaira is. És pontosan ezt tettük a DACHSER magazin legújabb, de idei egyben utolsó számában is.

Hírek 17.12.2020
Elindult az idei év 100. légi charter járata a DACHSER-nél

December elején a DACHSER Air & Sea Logistics üzletága útjára indította el az év 100. charter járatát a Frankfurt –Shanghai útvonalon a DACHSER speciálisan erre a célra nyújtott prémium szolgáltatási programjának keretén belül.  A logisztikai szolgáltató kifejezetten az Ázsia, Európa és az Egyesült Államok közötti legfontosabb légi útvonalakon kínál közvetlen szállítási lehetőséget.  

2
Hírek 14.12.2020
DACHSER - 90 éve a logisztikában

A DACHSER logisztikai vállalat az idei évben ünnepli fennállásának 90. évfordulóját. Egy kis szállítmányozással foglalkozó vállalatból, mára globális logisztikai szolgáltatóvá vált, és a világ 44 országban vannak telephelyei.

Hírek 11.12.2020
Eredményes előrelépés a Liegl&Dachser-nél

A DACHSER jelentős logisztikai szakmai műhelyként kiemelt figyelmet fordít a kollégák képzésére, előremenetelére. 2020-as év őszén újabb fontos kinevezés történt, Pál Orsolya Sales Executive posztjából Business Development Manager Solutions státuszba lépett, aki közel 8 éve dolgozik már a vállalatnál.

Hírek 09.12.2020
A DACHSER megerősítette pozícióját a német logisztikai piacon

A DACHSER megvédte vezető pozícióját a német logisztikai piacon a most megjelent „Logisztikai TOP 100 2020/2021” tanulmány szerint. Bizonyos piaci szegmensekben, például a fogyasztási cikkek szerződéses logisztikájában vagy a légi és tengeri szállítmányozásban a logisztikai szolgáltató javított is az eredményein.

2
Hírek 27.11.2020
Kiváló szakértelem a veszélyes anyagok terén

A DACHSER jelenleg 44 országban, 396 telephellyel van jelen a piacon, a globális logisztikai szolgáltató évről évre újabb intelligens megoldásokat kínál többek között a vegyipari ügyfeleik részére is. A veszélyes anyag raktárak fejlesztésére kiemelt figyelmet fordít a vállalat, legutóbb Németországban Malschban nyitottak egy új raktárat. Emellett a DACHSER magyarországi képviseletei is további fejlesztéseket terveznek a jövőre nézve.

Felkészültünk a Brexitre!

Brexit csapatunk egy jól működő, biztonságos logisztikai hálózatot hozott létre az Egyesült Királyságból irányuló és onnan történő szállítások számára.

Sok vállalat van még, akiknek ugyan fontos a termékek zökkenőmentes szállítása, de ezidáig még nem oldották meg a Brexittel kapcsolatos teendőiket. Az alábbi linkre kattintva megtalálhatja az összes fontos információt a Brexitre való felkészülésről.

Tudjon meg többet

LIEGL & DACHSER (2019-ben)

86513000
Éves bevétel
8
Telephelyek száma
581200
Szállítások
Még több információ