Karrier Mediaroom

DACHSER European Logistics

Áruja célba juttatásához használja fel a DACHSER napi indítású járatait és átfogó gyűjtőszállítási hálózatát egész Európában.

DACHSER Chem Logistics

A DACHSER Chem Logistics professzionális megoldást kínál a vegyi anyagok és veszélyes áruk (ADR) logisztikájára. Csomagolt vegyipari termékeket szállítunk és tárolunk különböző iparágakban.

DACHSER Food Logistics

A DACHSER Food Logistics segítségével iparág-specifikus logisztikai megoldásokat kínálunk a hőmérséklet-ellenőrzött élelmiszerek szállítása és raktározása területén.

DACHSER szabad raktárkapacitás

Térképünk segítségével megnézheti, hogy melyik DACHSER raktár kínál az igényeinek megfelelő szabad helyet.

A DACHSER, mint munkáltató

Ismerje meg a DACHSER Hungary Kft-t munkavállalóinak véleménye alapján.  

Track & Trace
Azonnali küldemény információ

Mediaroom

2
10.06.2024
A szervezés csúcsa: a beszerzési logisztika 

A gyártási folyamatok szervezése Henry Ford és a T-modell – az első sorozatgyártott autó – óta külön tudományággá nőtte ki magát. Az talán kevésbé ismert, hogy a folyamat alapja a beszerzési logisztika: ez biztosítja az alapanyagok és alkatrészek megfelelő áramlását a gyártókhoz. Jó szervezéssel, hatékonysággal jelentős versenyelőnyre lehet szert tenni ezen a területen. A DACHSER Procurement Logistics, vagyis beszerzési logisztikai szolgáltatása magasabb szintre emeli ezt a folyamatot. A vállalat logisztikai szakértői automatizálták és teljesen átláthatóvá tették a beszerzéseket – a kapcsolódó informatikai rendszer mellett ebben az adott importőrrel szerződésben álló Procurement Control Tower játszik szerepet. Az importőr dolga ebben az újonnan felépített rendszerben mindössze annyi, hogy átvegye a beérkezett alapanyagokat.

31.05.2024
A sikeres akvizíció után nevet vált a DACHSER Magyarországon

2024. június 1-től DACHSER Hungary néven folytatja logisztikai tevékenységét a korábbi LIEGL & DACHSER cég. A névváltás egyéb változást nem jelent a vállalat életében, a European Logistics és Food Logistics területeket magába foglaló hazai Road Logistics, illetve az Air & Sea Logistics üzletág az évtizedek óta megszokott magas minőséggel folytatják a munkát továbbra is. Ez az adminisztratív lépés a 2022 decemberében lezajlott akvizíció lezárásának utolsó mozzanata: a német logisztikai szolgáltató ekkor vásárolta meg a korábbi társtulajdonos fennmaradó 50%-os tulajdonrészét a vegyesvállalatban.

28.05.2024
2024-es olimpiai és paralimpiai játékok - a legfontosabb dátumok és az ellátási láncokra gyakorolt hatásuk

Franciaország idén nyáron a világ két legnagyobb sporteseményének ad otthont Párizsban és számos más francia városban. A nyári olimpiai és paralimpiai játékok főként a fővárosban zajlanak majd július 26. és szeptember 8. között.

2
28.05.2024
DACHSER Tudástár 2. – Tér/idő: Tranzitidő háztól házig

A tranzitidő avagy lead time az ügyfelek szempontjából a logisztika Szent Grálja: valójában mindenki ennek az optimumát keresi. DACHSER Tudástár sorozatunk második részében áttekintjük, hogy miért járnak biciklivel bizonyos helyeken a DACHSER szállítói, hány nap alatt ér el egy küldemény Magyarországról Spanyolországba, és hogy miért nem akkora probléma, ha dugó van az autópályán – legalábbis a logisztikusoknak.

2
22.05.2024
Friss sikerek

Az élelmiszer-logisztika nem csupán a DACHSER egyik legsikeresebb üzletága, de mérsékelt, ám határozott fejlődése egész Európában hozzájárul a gazdasági növekedéshez. Az előrejelzések szerint a 2024-es év során egy átlagos európai több mint 500 kilogramm élelmiszert fogyaszt majd el. Annak érdekében, hogy ez a mennyiség a termelőktől, gyártóktól a fogyasztókig áramolhasson, a DACHSER akvizíciókkal, informatikai és éghajlatvédelmi intézkedésekkel erősítette meg tavaly az üzletágat – hollandiai és skandináviai terjeszkedés, elektromos trélerek és teherautók, digitális ikrek jelölték ki a jövő útját a Food Logistics területén.

21.05.2024
A DACHSER bővíti szolgáltatási portfólióját a B2C kiszállítások területén

A fogyasztók igényesek a kiskereskedelmi élmény kapcsán: ott és akkor szeretnének vásárolni, ahol és amikor csak akarnak, majd szeretnék a megrendelt terméket a számukra megfelelő helyen és időben megkapni. Az erős piaci versenyben azok a kiskereskedők vannak a legjobb helyzetben, akik az árukat az értékesítési csatornák teljes skáláján – az üzletekben, az online és mobil kereskedelemben – össze tudják hangolni. Az ilyen kifinomult, úgynevezett omnichannel értékesítési koncepciók alapját a rugalmasan alkalmazkodó, nagy teljesítményű ellátási láncok képezik. A DACHSER egész Európában bevezetett egy új terméket, a targo on-site fixet, amely támogatja ügyfelei omnichannel koncepcióit, és teljes rugalmasságot biztosít a szállítási időpontok egyeztetése során. 

2
08.05.2024
Zsugorodás helyett növekedés – a logisztika segíthet túllendíteni a vegyipart a válságon

A húszas évek viharos kezdete, ahogy az utókor tekint majd minden bizonnyal a mögöttünk álló néhány évre, a magyar vegyipari gyártók életében is nyomot hagyott. A geopolitikai és gazdasági problémák, különösen az infláció és az emelkedő energiaárak következtében olyan folyamatok indultak el ezen a területen, amelyre a szereplőknek reagálniuk kell. Nem mindegy azonban, hogyan teszik ezt. A logisztika területén például előfordulhat, hogy végül drágább lesz a leves, mint a hús, azaz a költségcsökkentés visszaüthet, míg a plusz befektetésekből megtakarítások születhetnek, amelyek hozzájárulhatnak az egyes cégek és az ágazat újbóli fellendüléséhez.

08.05.2024
Közvetlenül is bekapcsolta gyűjtőszállítmányozási hálózatába Tunéziát és Törökországot a DACHSER

Két új elosztási pontot (gateway-t) nyitott év elején a DACHSER Tunézia és Törökország felé, mindkettőn elérhető a gyűjtőszállítmányozás, az FTL (full truckload – komplett rakomány) és LTL (less than truckload – részrakomány) szállítás. A DACHSER ennek révén bővíti szolgáltatási portfólióját, valamint gyorsabb és hatékonyabb közúti szállítást kínál ügyfeleinek a két országba oda-vissza. Heti öt járat indul Marokkóba és Tunéziába, heti négy Törökországba – ezekbe a gyűjtőszállítmányokba a magyar ügyfelek küldeményei is becsatlakozhatnak.

08.05.2024
Kiszervezett logisztika: a versenyelőny titka a vegyiparban

A logisztika pusztán költség a cégek életében, amely nem járul hozzá a nyereséghez? A DACHSER Chem Logistics üzletága igazolni tudja, hogy ez a feltevés nem igaz. A vegyiparban különösen versenyelőnyt jelenthet, ha kiszervezik a logisztikát és az ehhez kapcsolódó feladatokat. Magyarországon a DACHSER öt telephelye foglalkozik veszélyes áruk szállításával, ezen belül kettő pedig ezek tárolásával. A vegyi gyárak üzemeltetésére szigorú szabályok és biztonsági előírások vonatkoznak, amelyek ugyanígy, sőt olykor fokozottabban érvényesek a termékek szállítására. Ha egy vegyipari cég kiszervezi a logisztikai tevékenységeket, akkor az ehhez szükséges speciális szakértelmet és feltételeket a szolgáltató biztosítja. A DACHSER kifejezetten a vegyipar számára fejlesztett iparági megoldása a teljes ellátási láncot kezelni tudja, jelentős terheket – és költségeket – levéve így az ügyfelek válláról.

03.05.2024
Global Groupage: „Kapcsolódnunk kell” – a növekedés záloga 

A világ változik, aminek következtében a piacok is. A geopolitikai erővonalak és érdekszférák változása, valamint a szinte állandó feszültségnek kitett ellátási láncok új koncepciók kialakítását teszik szükségessé. A logisztika esetében ez a globális háztól házig történő szállítás és a szerződéses logisztikai megoldások lehető legszorosabb integrációját jelenti.

Lásd még

Óda a frissességhez

A klasszikus szimfónikus zenekarokhoz hasonlóan a DACHSER Food Logistics üzletágában is minden a rendkívül pontos időzítésen múlik. Tökéletesen összehangolt  folyamatok, magas szintű minőség és harmonikus együttműködés jellemzi a folyamatban résztvevő szereplőket.

A hőmérséklet-szabályozott logisztika területén szerzett több évtizedes tapasztalatok birtokában munkatársaink nap mint nap megbirkóznak az élelmiszeripari és élelmiszer-kereskedelmi kihívásokkal a megbízható ellátási lánc érdekében. Függöny fel!  - győződjön meg róla saját szemével!

Tovább

DACHSER Hungary Kft. (2023-ben)

40500000000
Árbevétel HUF-ban (nettó, nem konszolidált)
7
Telephelyek száma
634800
Szállítások
Még több információ

Helyek világszerte

Fióktelepeink elérhetőségei

Kérése vagy kérdése van? Itt találja a világszerte működő fiókjaink elérhetőségeit.

Keresés helye