Mediaroom

DACHSER Magyarország

Üdvözöljük a DACHSER Magyarország országos honlapján.

Nyomonkövetés & visszakereshetőség
eLogistics

DACHSER News

Hírek 15.10.2020
Sikeres SQAS értékelés Magyarországon

A LIEGL & DACHSER Kft. pilisvörösvári kirendeltségén sikeres SQAS értékelést tartottak szeptember 16. és 18. között.

Hírek 01.10.2020
Az erős logisztikai szövetség továbbra is kiáll a vírus ellen

Kéz a kézben járunk ügyfeleinkkel és a szerviz partnerekkel az ellátási láncok folyamatos működéséért. Mindezt tesszük azért, hogy szükség esetén egymásra tudjunk támaszkodni – jelentette ki Bernhard Simon, a DACHSER vezérigazgatója, aki számára mindez kulcsfontosságú az őszi üzleti szezonban a koronavírus válság közepén.

2
Hírek 30.09.2020
EFN - Az intelligens élelmiszerlogisztikai rendszer

Az élelmiszeripar napról napra egyre inkább virágzik, a 2019-es évben több mint 166 tonna élelmiszert mozgattak csak Európán belül, amelyek egyre nagyobb része határokon átívelő szállítmány. A rendkívül hatékony és intelligens logisztikai rendszerek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az összetett logisztikai folyamatokat hiba nélkül véghez lehessen vinni. Ezért is jött létre a European Food Network nevű honlap, ahol az európai fuvarozók könnyedén eligazodhatnak a szállítmányozással kapcsolatos műveletekben.

Hírek 28.09.2020
A DACHSER-t „AGCO Above and Beyond Champion” díjjal jutalmazták

Az AGCO díjazta a DACHSER innovációs, szolgáltatási, globális növekedési és költséghatékonysági kiválóságát.

Hírek 23.09.2020
Megérkezett az új DACHSER magazin!

Együtt átvészelni a válságot - vagyis hogyan fűzi szorosabbra kapcsolatait ügyfeleivel és partnereivel a DACHSER?

2
Hírek 14.09.2020
A DACHSER is támogatta az iskolakezdést

A szakmai utánpótlás kérdése minden területen kiemelten fontos kérdés. Ez alól a logisztika sem kivétel. Esztergomban, a térségben egyedülálló módon először indítanak osztatlan 5 éves logisztikai technikus képzést, mégpedig az Esztergomi Szakképzési Centrum Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskolában, amely indulását a DACHSER is támogatta.

Hírek 11.09.2020
A DACHSER tovább bővíti légi charter járatait Európa és Ázsia között

Szeptember elejétől a DACHSER Air & Sea Logistics üzletága légiforgalmi charter járatkínálatát most már a Hong Kong – Frankfurt útvonallal is kibővítette. A DACHSER European Logistics üzletága ezután szárazföldi szállítmányozási hálózatán keresztül továbbítja az árukat Frankfurtból Európa-szerte. A rögzített futamidők, a megbízható tervezés és a magas minőségi előírások teljes mértékben biztosítják az integrált szállítási megoldásokat.

Ügyféltájékoztatók 02.09.2020
Brexit-aktuális: Amiről mindenképpen fontos tudni

Az Egyesült Királyságnak az EU-ból való kilépésével kapcsolatos jelenlegi fejleményeiről a DACHSER friss információkat kíván megosztani Önnel, mivel úgy gondoljuk, hogy ezek a közérdekű tudnivalók további segítséget nyújtanak majd Önnek.

Miközben az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti kereskedelmi tárgyalások továbbra is lassan haladnak, a júniusi hónap adta a brit kormánynak azt utolsó alkalmat az átmeneti időszak meghosszabbításának kérvényezésére, amely jelenleg 2020. december 31.-ig van érvényben. Mivel hosszabbítási kérvényt nem nyújtottak be, a hangsúly továbbra is a 2021. január 1-től  életbe lépő vámellenőrzések fokozatos bevezetésén van.  Az átmeneti időszak célja, hogy a kereskedelmi vállalkozások megbirkózzanak a COVID-19 hatásaival és felkészülhessenek az új követelményekre. Az Egyesült Királyság határain majd teljes körű vámellenőrzés lép életbe 2021. július 1-től.

Az év elején az Egyesült Királyság kormánya lépéseket tett bizonyos vámkedvezmények megszüntetésére, ideértve az átmeneti egyszerűsített eljárásokat (TSP - Transitional Simplified Procedures) és a halasztott import áfa megfizetést (PVA - Postponed VAT Accounting). A brit kormány azonban felismerte, hogy vámmentességre is szükség lesz, legalábbis átmenetileg, 2021. január 1.-től kezdődően.
Újra be kell vezetni a halasztott import áfa megfizetés lehetőségét. Ezenkívül az átmeneti időszakra olyan vámeljárás lesz bevezetve, amely lehetővé teszi az importált áruk bevallását úgy, hogy azokat hat hónapon belül könyvelésbe veszik, nem pedig közvetlenül a behozatal után. Ezt az eljárást „Halasztott vámnyilatkozatnak” (Deffered Declaration) hívják.

Az EU csúcstalálkozóján 2020. október 17-18. között  Nagy-Britannia és az EU között végleges tárgyalásokra kerül sor. 2020. október 19.-én elérhetőnek kell lennie a „deal or no-deal” forgatókönyv eredményeinek.

A tárgyalások kimenetelétől függetlenül várhatóan 2021 januárjától minden, az Egyesült Királyságba belépő és onnan kilépő áru vámeljárás hatálya alá esik, bár az a fent leírt átmeneti időszak alatt a tervek szerint fokozatosan lesz bevezetve termékcsoportok szerint .

Az ide vonatkozó szükséges intézkedést az alábbi link tartalmazza:

https://www.gov.uk/transition

Az következő linkek eligazítást adnak majd abban is, hogy az Egysült Királyság milyen részleteket közölt arra vonatkozólag hogy mind exportőrre és mind importőrre milyen hatályos szabályok vonatkoznak.

https://www.gov.uk/prepare-to-import-to-great-britain-from-january-2021

https://www.gov.uk/prepare-to-export-from-great-britain-from-january-2021

További kiegészítő információkat a mellékelt csatolmány tartalmaz.

További felmerülő kérdéseivel kérjük az illetékes DACHSER kirendeltség kollégáit keresse!

Sajtóközlemények 31.08.2020
20 millió EUR-ot fektetett a DACHSER legújabb veszélyes anyag raktárába

Új veszélyes anyag raktárat nyitott a DACHSER a németországi Karlsruhe közelében.

2
Hírek 13.08.2020
Német minőség hazai igényekre szabva

A Liegl & Dachser Logisztikai Kft. minden üzletágában a maximumra törekszik, nincs ez másképp a Food Logistics területén sem, ahol az élelmiszerek szállítására speciális követelmények és szigorú előírások vonatkoznak. A hőmérséklet-szabályozott élelmiszerekkel történő logisztikai folyamatok kivételes precizitást és magas szintű élelmiszerbiztonságot igényelnek, amelyben a DACHSER kiváló teljesítményt nyújt, ezért esett a Nádudvari Élelmiszer Kft. választása a logisztikai szolgáltatóra.

Legfrissebb koronavírus hírek

Minden aktuális koronavírus hír és frissítés.

Linkünk segítségével mindent megtudhat a DACHSER szervezet intézkedéseiről. Naprakész információkat közlünk az operációt érintő változásokról.

Tudjon meg többet

LIEGL & DACHSER (2019-ben)

86513000
Éves bevétel
8
Telephelyek száma
581200
Szállítások
Még több információ