Karrier Mediaroom

DACHSER European Logistics

Áruja célba juttatásához használja fel a DACHSER napi indítású járatait és átfogó gyűjtőszállítási hálózatát egész Európában.

DACHSER Chem Logistics

A DACHSER Chem Logistics professzionális megoldást kínál a vegyi anyagok és veszélyes áruk (ADR) logisztikájára. Csomagolt vegyipari termékeket szállítunk és tárolunk különböző iparágakban.

DACHSER Food Logistics

A DACHSER Food Logistics segítségével iparág-specifikus logisztikai megoldásokat kínálunk a hőmérséklet-ellenőrzött élelmiszerek szállítása és raktározása területén.

DACHSER szabad raktárkapacitás

Térképünk segítségével megnézheti, hogy melyik DACHSER raktár kínál az igényeinek megfelelő szabad helyet.

A DACHSER, mint munkáltató

Ismerje meg a DACHSER Hungary Kft-t munkavállalóinak véleménye alapján.  

Track & Trace
Azonnali küldemény információ

Mediaroom

04.07.2024
Professzionális biztonság: Szabad helyek a DACHSER veszélyesanyag-raktárában Pilisvörösváron

A veszélyes anyagok tárolása, szállítása is lehet rizikómentes, ha adottak a feltételei: szakértő személyzet, professzionális épületek, járművek és modern technológia a szabályok és előírások maximális betartásával kombinálva. A DACHSER pilisvörösvári veszélyesanyag-raktárában mindez teljesül, és most ismét elérhetők szabad raklaphelyek az ügyfelek számára.

26.06.2024
Új LCL-járatok Európa és Ázsia között

Jelentősen bővíti szolgáltatási körét a DACHSER légi és tengeri szállítmányozási logisztikával, raktározással és egyedi igényekre szabott szolgáltatásokkal foglalkozó Air & Sea Logistics üzletága: tavaly év végén és az idei év során új LCL (less than container load – részrakomány) járatokat indítottak egyebek mellett Európa és számos ázsiai kikötő között. Ez a heti rendszerességgel, fix időpontokban induló szállítás azon ügyfelek számára előnyös, akiknek árui egy szállítmányon belül nem töltenek meg egy teljes konténert. Az LCL szolgáltatás Magyarországon is nagyon népszerű, ennek köszönhetően a kínai Sanghajból és Ningboból minden héten indul DACHSER LCL konténer közvetlen budapesti érkezéssel.

19.06.2024
A DACHSER megkapta a TISAX® tanúsítványát az információbiztonságért

A DACHSER intenzív felkészülés után megszerezte a TISAX®-tanúsítványt (2. szint). Az autóiparban az információbiztonság és az adatvédelem nemzetközileg elismert szabványa (TISAX – Trusted Information Security Assessment Exchange) egyre fontosabbá válik az ellátási láncok kibertámadásokkal szembeni védelme során.

2
18.06.2024
DACHSER Tudástár 3. – Igényre szabott hálózat

Pókhálóként fonják be a 21. században a logisztikai hálózatok a világot, működésük mégis sokszor rejtélyes – az iparágat nem ismerők gyakran úgy képzelik el, hogy a termékeket elszállítják a kiindulási helyükről a célállomásukra, ezzel a feladat teljesült. A valóság ezzel szemben sokkal összetettebb. Egyrészt elképesztő árumennyiségről van szó, hiszen a világon szinte minden termék utazik, másrészt a vevők, eladók, gyártók, ügyfelek, egyszóval a logisztikai szolgáltatásokat használók igényei is rendkívül sokszínűek. DACHSER Tudástár sorozatunk harmadik részében megnézzük, mire is képes ez a hálózat, és áttekintjük, hogy egy precíz és megbízható rendszerben hogyan tud rugalmasan alkalmazkodni a logisztika az ügyfelek elvárásaihoz.

2
10.06.2024
A szervezés csúcsa: a beszerzési logisztika 

A gyártási folyamatok szervezése Henry Ford és a T-modell – az első sorozatgyártott autó – óta külön tudományággá nőtte ki magát. Az talán kevésbé ismert, hogy a folyamat alapja a beszerzési logisztika: ez biztosítja az alapanyagok és alkatrészek megfelelő áramlását a gyártókhoz. Jó szervezéssel, hatékonysággal jelentős versenyelőnyre lehet szert tenni ezen a területen. A DACHSER Procurement Logistics, vagyis beszerzési logisztikai szolgáltatása magasabb szintre emeli ezt a folyamatot. A vállalat logisztikai szakértői automatizálták és teljesen átláthatóvá tették a beszerzéseket – a kapcsolódó informatikai rendszer mellett ebben az adott importőrrel szerződésben álló Procurement Control Tower játszik szerepet. Az importőr dolga ebben az újonnan felépített rendszerben mindössze annyi, hogy átvegye a beérkezett alapanyagokat.

31.05.2024
A sikeres akvizíció után nevet vált a DACHSER Magyarországon

2024. június 1-től DACHSER Hungary néven folytatja logisztikai tevékenységét a korábbi LIEGL & DACHSER cég. A névváltás egyéb változást nem jelent a vállalat életében, a European Logistics és Food Logistics területeket magába foglaló hazai Road Logistics, illetve az Air & Sea Logistics üzletág az évtizedek óta megszokott magas minőséggel folytatják a munkát továbbra is. Ez az adminisztratív lépés a 2022 decemberében lezajlott akvizíció lezárásának utolsó mozzanata: a német logisztikai szolgáltató ekkor vásárolta meg a korábbi társtulajdonos fennmaradó 50%-os tulajdonrészét a vegyesvállalatban.

28.05.2024
2024-es olimpiai és paralimpiai játékok - a legfontosabb dátumok és az ellátási láncokra gyakorolt hatásuk

Franciaország idén nyáron a világ két legnagyobb sporteseményének ad otthont Párizsban és számos más francia városban. A nyári olimpiai és paralimpiai játékok főként a fővárosban zajlanak majd július 26. és szeptember 8. között.

2
28.05.2024
DACHSER Tudástár 2. – Tér/idő: Tranzitidő háztól házig

A tranzitidő avagy lead time az ügyfelek szempontjából a logisztika Szent Grálja: valójában mindenki ennek az optimumát keresi. DACHSER Tudástár sorozatunk második részében áttekintjük, hogy miért járnak biciklivel bizonyos helyeken a DACHSER szállítói, hány nap alatt ér el egy küldemény Magyarországról Spanyolországba, és hogy miért nem akkora probléma, ha dugó van az autópályán – legalábbis a logisztikusoknak.

2
22.05.2024
Friss sikerek

Az élelmiszer-logisztika nem csupán a DACHSER egyik legsikeresebb üzletága, de mérsékelt, ám határozott fejlődése egész Európában hozzájárul a gazdasági növekedéshez. Az előrejelzések szerint a 2024-es év során egy átlagos európai több mint 500 kilogramm élelmiszert fogyaszt majd el. Annak érdekében, hogy ez a mennyiség a termelőktől, gyártóktól a fogyasztókig áramolhasson, a DACHSER akvizíciókkal, informatikai és éghajlatvédelmi intézkedésekkel erősítette meg tavaly az üzletágat – hollandiai és skandináviai terjeszkedés, elektromos trélerek és teherautók, digitális ikrek jelölték ki a jövő útját a Food Logistics területén.

21.05.2024
A DACHSER bővíti szolgáltatási portfólióját a B2C kiszállítások területén

A fogyasztók igényesek a kiskereskedelmi élmény kapcsán: ott és akkor szeretnének vásárolni, ahol és amikor csak akarnak, majd szeretnék a megrendelt terméket a számukra megfelelő helyen és időben megkapni. Az erős piaci versenyben azok a kiskereskedők vannak a legjobb helyzetben, akik az árukat az értékesítési csatornák teljes skáláján – az üzletekben, az online és mobil kereskedelemben – össze tudják hangolni. Az ilyen kifinomult, úgynevezett omnichannel értékesítési koncepciók alapját a rugalmasan alkalmazkodó, nagy teljesítményű ellátási láncok képezik. A DACHSER egész Európában bevezetett egy új terméket, a targo on-site fixet, amely támogatja ügyfelei omnichannel koncepcióit, és teljes rugalmasságot biztosít a szállítási időpontok egyeztetése során. 

Lásd még

Óda a frissességhez

A klasszikus szimfónikus zenekarokhoz hasonlóan a DACHSER Food Logistics üzletágában is minden a rendkívül pontos időzítésen múlik. Tökéletesen összehangolt  folyamatok, magas szintű minőség és harmonikus együttműködés jellemzi a folyamatban résztvevő szereplőket.

A hőmérséklet-szabályozott logisztika területén szerzett több évtizedes tapasztalatok birtokában munkatársaink nap mint nap megbirkóznak az élelmiszeripari és élelmiszer-kereskedelmi kihívásokkal a megbízható ellátási lánc érdekében. Függöny fel!  - győződjön meg róla saját szemével!

Tovább

DACHSER Hungary Kft. (2023-ben)

40500000000
Árbevétel HUF-ban (nettó, nem konszolidált)
7
Telephelyek száma
634800
Szállítások
Még több információ

Helyek világszerte

Fióktelepeink elérhetőségei

Kérése vagy kérdése van? Itt találja a világszerte működő fiókjaink elérhetőségeit.

Keresés helye