Kimagasló eredmények, erőteljes növekedés a DACHSER-nél

A logisztikai szolgáltató először érte el 6 milliárd EURO feletti forgalmat; a növekedés motorjául továbbra is az európai exportok és az élénk világkereskedelem szolgál.

Kimagasló eredmények, erőteljes növekedés a DACHSER-nél
Kimagasló eredmények, erőteljes növekedés a DACHSER-nél

A DACHSER a 2017-es gazdasági évben előrször ért el 6 milliárd EURO feletti forgalmat. A konszolidált bruttó árbevétel 7,2 %-kal, 6,12 milliárd EURO-ra nőtt. A 81,7 millió küldeményszám (2,1%-os növekedés) és a 39,8 millió tonna szállított tömeg (4,3 %-os növekedés) új rekordot is jelent. Az elmúlt évben a DACHSER világszerte 1.648 új munkahelyet teremtett.

Az elmúlt években konzekvensen ezen a stratégiai logisztikai tengely felépítésén dolgozunk.

Bernhard Simon, CEO DACHSER

Az üzletági fejlesztések részletei

A Road Logistics üzletágon belül, amely ipari alapanyag és késztermék (European Logistics) illetve élelmiszerek (Food Logistics) szállítását és raktározását alkotja, a DACHSER 2017-ben bruttó 3,1%-os bevétel növekedéssel elérte a 4,44 milliárd EURO forgalmat. A küldemények száma 2,1%-kal, a szállított tömeg pedig 3,6 %-al nőtt. A European Logistics (EL) üzletágban a folyamatos exporttevékenységre történő koncentráció meghozta a gyümölcsét, ismét szilárd növekedési alapot biztosított a hálózaton belül. Ez különösen igaz az észak-közép-európai EL vállalati egységre, ahol 7,4 %-os növekedést értünk el, illetve EL ‚France & Maghreb‘ és a EL Ibéria régióra is, a contract logistics dinamikus fejlődésének köszönhetően. „Németország továbbra is a működésünk gerincét jelenti, de szárazföldi szállítmányozási üzletágunk második helyére Franciaország került. „Az elmúlt években konzekvensen ezen a stratégiai logisztikai tengely felépítésén dolgozunk“- nyilatkozta Simon.

A DACHSER Food Logistics üzletága ismét átlag feletti növekedést ért el, ami elsősorban a németországi élelmiszerlogisztikai üzlet fejlődésének köszönhető, illetve új partnerek megszerzésével a küldeményszámok növekedését vonta maga után. „Öt évvel az European Food Network megalakulása után már mérleget tudunk vonni: jó döntésnek bizonyult egy erős partnerhálózat kialakítása rendszerszemléletünk alapján“ nyilatkozta Bernhard Simon.

Az Air & Sea Logistics (ASL) üzletága összesen 15,7%-kal , 1.79 millió EURO-val növelte a 2017-es konszolidált bruttó árbevételt, különösen a légi szállítások növekvő volumenének köszönhetően. A három regionális ASL üzleti egység kétszámjegyű növekedést ért el, a legjobb eredményt, a több mint 20%-os forgalom növekedést a DACHSER Ázsiai régió nyújtotta. Az üzletág küldemény számai 6,7%-al növekedtek, miközben a szállított tömeg 23,3%-os emelkedéssel elérte a 8,5 millió tonnát. „A légi- és tengeri szállítmányozás egy változékony üzletág amelynek eredményei akár extrémitást is tükrözhetnek. Mindenesetre mi a fenntartható nyereségességre törekszünk. Ezért fűzzük egyre szorosabbra mindkét fő üzletágunk működését és helyezzük előtérbe a rendszerintegrációt“

A jövőt célzó hálózati és munkaerő befektetések

A kedvező világgazdasági helyzet, ami 2018 első negyedévére is jellemző volt, mégis van olyan tényező ami negatívan hat a növekedésre, mint például a kapacitások szűkössége és az egyre csökkenő sofőr létszám. “Kiemelkedő fontosságúak erzért számunkra a szakképzések” 2017-ben szerezte meg az első 22 hivatásos tehergépkocsi vezető a DACHSER Service und Ausbildung GmbH.-nál a képesítését , további 106 ember kezte el képzését a 35 német telephely egyikén. “Szeretnénk a gyakorlati programban résztvevő tehergépkocsi vezetők létszámát minden évben növelni és minőségi koncepciónkat más erurópai országokra is kiterjeszteni” nyilatkozta a DACHSER ügyvezetője. 2017-ben a DACHSER megemelte a telephelyhálózati, flotta, technikai és IT rendszerfejlesztési beruházásokra szánt összegét 5%-al, 136 millió EURO-ra. „Az előző évben különösen a német élelmiszerlogisztikai terület kapacitását bővítettük jelentősen“ mondta Simon. 2018-ban a DACHSER további 188 millió EURO beruházást jelentett be, ezúttal az ipari termékekre fókuszálva.

DACHSER világszerte
Kapcsolat