A DACHSER eLearning-díjat kapott a Blue Boxért

A DACHSER Blue Boxot, a kifejezetten az átrakó- és logisztikai raktárban dolgozók számára létrehozott új tanulási környezetet eLearning AWARD-dal tüntették ki. Az IFBB (Institut für betriebliche Bildung – Üzemi Képzési Intézet) és az eLearning Journal zsűrije számára különösen az eLearning kínálathoz való könnyű hozzáférés és a tanulási kultúrára gyakorolt pozitív hatás volt döntő az értékelésnél.

Kitüntetésben részesült az átrakó- és logisztikai raktárban dolgozó munkatársaknak szóló digitális eszköz, a DACHSER Blue Box

A DACHSER Blue Box különösen a raktárban dolgozó, fix számítógépes munkaállomással nem rendelkező alkalmazottak számára jelent megoldást. A „kék doboz” hozzáférést biztosít számukra a logisztikai szolgáltató digitális tanulási programjaihoz. Az átrakó- vagy szerződéses logisztikai raktár közepén felállított, hangszigetelt, telefonfülkére hasonlító Blue Box hívogató, ingerszegény és részben privát tanulási környezetben nyújt lehetőséget az alkalmazottaknak az önálló tanulásra. A kíváncsi tekintetek ellen az ajtón belátás elleni fólia, az ablakon roló nyújt védelmet. A résztvevők 26 nyelv közül választhatnak a képzések során.

„A DACHSER-nél az ember áll a középpontban – és a tanulás a humánerőforrás-stratégiánk egyik alapvető cselekvési területe. Ezért fontos, hogy minden kollégánk számára hozzáférést biztosítsunk a digitális tanuláshoz" – mondja Christina Müller, a DACHSER Academy, a vállalaton belüli továbbképzési központ vezetője. „A DACHSER Blue Box segítségével olyan tanulási programot hoztunk létre, amellyel egyszerű és igény szerinti hozzáférést biztosítunk az e-learninghez az átrakó- és szerződéses logisztikai raktárban. Ezzel támogatjuk az önszabályozott tanulás modern kultúráját, közben egyúttal megmutatjuk megbecsülésünket munkatársaink és munkájuk iránt. Tekintve a szakképzettmunkaerő-hiányt, ez fontos előny vállalatunk számára a munkaerőpiacon."

Azt követően, hogy 2022 októberében egy kísérleti telephelyen intenzív képzési fázissal elindították a rendszert, majd visszajelzéseket kértek az ottani munkatársaktól, a DACHSER négy Blue Boxot helyezett üzembe Németországban és egyet Ausztriában. Ebbe beletartozik Überherrnben az Eurohub is, amely a DACHSER-hálózat szempontjából stratégiai fontosságú. A koncepciót 2024 végéig további hat európai telephelyen kívánják bevezetni. A DACHSER Blue Box csomag tartalmazza a szükséges digitális eszközöket is, amelyek segítségével a kirendeltségek saját, helyileg testre szabott eLearning-tanfolyamokat hozhatnak létre.

Jövőbemutató projekt

A projektet szakértő zsűri választotta ki, és díjazta első helyen legkorszerűbb megoldásként a „Munkahelyi tanulás" kategóriában. Az eLearning AWARD-ot minden évben Németország, Ausztria és Svájc innovatív és előremutató eLearning-megoldásai kapják. Idén összesen 343 projekttel pályáztak a vállalatok mintegy 80 kategóriában.

A DACHSER Academy a globális logisztikai szolgáltató belső képzési központja. Feladata, hogy magas színvonalú, igény szerinti képzést biztosítson mind az irodai, mind a raktári alkalmazottak számára. A tantermi tanfolyamok és eLearning-lehetőségek a vállalatspecifikus tartalmak széles spektrumát kínálják, és a DACHSER számára releváns logisztikai témákkal foglalkoznak magas szinten – megalapozottan és közvetlen gyakorlati vonatkozással. A DACHSER összesen több mint 300 eLearning tanfolyamot kínál minden üzleti szegmens számára különböző nyelveken.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Erika Kohegyi Consultant for Communication