Az élelmiszer útja a boltok polcaira

Az élelmiszerlogisztikai folyamatok magas fokú koordinációt, különleges gondoskodást és precizitást igényelnek, hogy a termékek biztonságos úton jussanak el a gyártótól a megrendelőig.

A magyarországi Liegl & Dachser Kft. a legújabb hűtőtechnológiával, nyomon követési rendszerrel, tanúsított minőségbiztosítással és képzett szakértői gárdával biztosítja ügyfelei számára a szabványosított, professzionális és higiénikus logisztikán alapuló élelmiszer-mozgatást.

Liegl & Dachser Food Logistics Budapest
Liegl & Dachser Food Logistics Budapest

Az élelmiszerlogisztika területén különösen fontos a szolgáltatás minősége, gyorsasága és a megbízhatóság. A különböző típusú élelmiszerek kezelése megköveteli a gyártó megfelelő hőmérsékleti és szállítási területen kialakított előírásainak betartását a teljes ellátási láncon keresztül. A Liegl & Dachser Kft. a logisztika minden területén arra törekszik, hogy partnereinek a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa. Ezen törekvésüket igazolja, hogy a vállalat a közelmúltban eleget tett a IFS Logistics Standard 2.2 verziója által támasztott követelményeknek. A nemzetközileg elismert szabványnak való megfelelés garantálja, hogy az adott vállalat teljesíti a szigorú előírásokat.

Az élelmiszerek szigorúan ellenőrzött körülmények között tárolják és rakodják. A szerződéses logisztika területén a hosszú lejáratú termékek esetén a tárolás akár hónapokig is eltarthat, míg a gyűjtőszállítmányozás esetében a megőrzés ideje néhány órára korlátozódik, és kizárólag az átrakodási folyamat részeként zajlik.

Darvasi Árpád,  Branch manager  Liegl & Dachser Food Logistics Budapest

A belföldi forgalmazáson kívül a vállalat határokon átívelő szolgáltatást nyújt a European Food Network részeként és európai partnerhálózatán keresztül élelmiszert szállít bármely európai országba. A Dachser Food Logistics üzletága iparág-specifikus logisztikai megoldásokat kínál a hőmérséklet-ellenőrzött és nem hőmérséklet-szabályozott logisztikai megoldások területén. Elsősorban tej- és húsiparitermékeket, italokat, süteményeket és édességeket szállít kiskereskedők, élelmiszer-feldolgozóiparok, éttermek, vendéglátó-ipari vállalkozások, nagykereskedők és élelmiszer-szolgáltatók számára. ,,Az élelmiszerek szigorúan ellenőrzött körülmények között tárolják és rakodják. A szerződéses logisztika területén a hosszú lejáratú termékek esetén a tárolás akár hónapokig is eltarthat, míg a gyűjtőszállítmányozás esetében a megőrzés ideje néhány órára korlátozódik, és kizárólag az átrakodási folyamat részeként zajlik.” – hangsúlyozza a Liegl & Dachser Food Logistics üzletágának budapesti vezetője, Darvasi Árpád.

Az élelmiszerlogisztika optimalizálása minden ügyfél számára számos kihívást rejt, zökkenőmentes működése pedig kiváló és összehangolt szervezeti munkát igényel. Az ügyfél számára a szállítmányozási osztály, a szerződéses logisztikai osztály és az értékesítési részleg között létrejött együttműködés teszi lehetővé a szállítmányozási folyamatok problémamentes működését. ,,Az ellátási lánc kialakítása elsősorban a küldemény méretétől, a szállítási határidőtől, a szállítás idejétől és a gyártási hely, valamint a címzett közötti távolságtól függ.” – teszi hozzá Darvasi Árpád. Nagyobb szállítási mennyiség esetében a direkt szállítmányozás a jellemző mód. ,,Mivel nagy hálózattal, sok ügyféllel rendelkezünk és minden európai célállomást ellátunk, képesek vagyunk összekapcsolni és teljesíteni közvetlenül a címzettnek, vagy a célországnak a forrásvidékek kis szállítmányait a raktár ügyfeleink szállítmányaival rész- vagy teljes rakományként.”

Az élelmiszerlogisztika legnagyobb kihívásai

Az áruk pontos nyomon követését a Dachser átfogó informatikai rendszere biztosítja. A vállalat intelligens IT megoldásokat kínál ügyfelei számára az áruszállítás támogatásához, amely lehetővé teszi, hogy könnyen figyelemmel kísérhetők legyenek az ellátási lánc folyamatai, ezzel biztosítva a teljes átláthatóságot. Az akadálymentes árukövetést az egész ellátási láncban a Dachser eLogistics és az vonalkód-leolvasással működő rendszere biztosítja.

Az élelmiszerlogisztika legnagyobb kihívásaként Darvasi Árpád a változó volumenek és igények melletti egységesen magas színvonalú szolgáltatás költséghatékonyságát jelöli meg. Az üzletágvezető komoly lehetőséget lát a potenciális ügyfelek számára a belföldi és határokon átíveli gyűjtő logisztikai és raktározási szolgáltatások kombinálásában, valamint a rendkívül fejlett és integrált európai hálózat adta lehetőségekben. Ezek a tényezők sikeresen hozzájárulnak a vállalat magas színvonalú, egységes szolgáltatásához, lehetővé téve ezzel a kisebb szállítási egységek számára is, hogy a kis szállítmányokkal gyorsan, pontosan és átláthatóan végezzék szállítási tevékenységüket országszerte.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay