Barkácspiaci beszállítások - van megoldás a logisztikában

A koronavírus hatására nagyot nőtt a barkácsáruházak forgalma, hiszen a lezárások alatt sokan vágtak bele felújításokba, átalakításokba. A DACHSER hálózata Európa-szerte évente 18 ezer üzletbe szállít közel ötmillió küldeményt a kertészeti – és barkácspiaci ágazat számára, amely gyakran állítja kihívások elé a logisztikai szakembereket. Nem csak az elmúlt időszak megnövekedett forgalma miatt mozognak nehezített pályán a szállítmányozók; a DIY termékek között több nehezen csomagolható és szállítható darab található, ezek formájukkal vagy méretükkel tűnnek ki a szokványos rakományok közül. 

DACHSER DIY Logistics
DACHSER DIY Logistics

A német kiskereskedelmi szövetség által nemrégiben közzétett adatok szerint a teljes németországi forgalom 2020-ban 13,8 százalékkal nőtt a barkács és kertészeti központokban, egy magyar kutatás szerint pedig hazánkban az üzletág online forgalma 2020 második negyedévben az előző év azonos időszakához képest 154 százalékos növekedést tapasztalt. 

A beszállítók, kiskereskedők és közvetlen vevők barkácspiaci logisztikával szemben támasztott igényei is egyre dinamikusabban változtak, ezért összpontosítanak a szállítmányozási vállalatok a testreszabott logisztikai szolgáltatásokra és iparági  megoldásokra. 

Árukészletünk minőségi módon csomagolt és raklapra szerelve adjuk át, de gyakran előfordul, hogy a méretek változnak, ezért a rugalmasság és a minőségi árukezelés elengedhetetlen feltétel.

Mészőly Sándor, logisztikai igazgató, JKH Kft.

A siófoki székhelyű JH Kft. a hazai barkácsáruházak és hipermarketek beszállítói körébe tartozik. A Liegl&Dachser-rel való együttműködése 2021. januárban kezdődött, mert olyan partnerre volt szüksége, aki nemcsak nemzetközi, de belföldi raklapos áruszállításával, versenyképes áraival és minőségi szolgáltatásaival megfelelt az elvárásoknak. „A koronavírus komoly hatással volt a piaci folyamatokra, de mindezen nehézségek ellenére a Liegl&Dachser rugalmasan állt a mennyiségi és formai változásokhoz is” – folyatta Mészöly Sándor.

Rövid betekintés a hazai helyzetbe

A járvány és az ingadozó ellátás miatt minden iparágban az eddiginél keresettebbek az olyan rugalmasan strukturált logisztikai hálózatok, amelyek képesek a különböző szállítási és raktározási lehetőségeket az ügyfelekre szabva a lehető legjobban kombinálni.

Úgy gondolom, ez a piac magyarországi viszonylatban még tartalmaz kiaknázatlan területeket, amelyekre a JKH Kft.-vel való sikeres együttműködésünk és a koronavírus helyzet is rámutatott. A jövőben értékesítés terén határozottabban kell megjelennünk ebben a szegmensben, így még inkább növelhetjük sikerünket.

Valentino Balarezo, Project manager, DACHSER DIY Logistics, Magyarország

„A DACHSER DIY Logistics üzletága folyamatos ügyfélspecifikus logisztikai megoldásokat kínál. Standard szolgáltatásaink egyedi logisztikai megoldásokkal, valamint iparági know-how-val kombinálva egyedülálló versenyelőnyt biztosít ügyfelei számára” – mondta Jens Wollmann,  Department Head DACHSER DIY Logistics.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay
return true; } return false; }