Digitális fejlesztések és rugalmasság a logisztikában

A német székhelyű logisztikai szolgáltató mindig az ügyfelek maximális kiszolgálására törekszik, ennek érdekében folyamatosan fejleszti logisztikai szolgáltatásait és a mögöttük lévő informatikai hátteret. 

DACHSER European Logistics - Gyűjtőszállítmányozás
DACHSER European Logistics - Gyűjtőszállítmányozás

Ennek segítségével gyorsabban és hatékonyabban tudja kiszolgálni a partnereket, jó példa erre az elektronikus adatcsere (EDI) központ, amely lehetővé teszi az összes üzleti folyamat gyors és egyszerű összekapcsolását, valamint az összes lényeges információ és adat cseréjét. A technológia és a vállalat rugalmassága miatt, választotta logisztikai partnerének a Signify Hungary Kft. a Liegl & Dachsert.

Az együttműködés kezdete

A Signify a világ vezető gyártója a hagyományos, a LED és a csatlakoztatott világítástechnika területén.

„Egy multi profizmusával és egy kis fuvarozó cég rugalmasságával találkoztunk. Kifejezetten sikeresnek tartjuk az együttműködést. Az implementációs folyamatok kezdete óta a teljes egyetértés, konszenzusra törekvés, egymás maximális tisztelete jellemző a közös munkánkra. A vállalat szolgáltatásainak kedvező ára és a korszerű EDI kapcsolat is nagy szerepet játszott abban, hogy létrejött az együttműködés” - mondta el Magyari Csaba, a Signify Hungary Logisztikai managere.

A vállalat hazai kirendeltsége 2018 -ban választotta partnernek a Liegl&Dachsert, direkt és gyűjtőszállítmányozási feladatokra.

DACHSER  IT, EDI - Kommunikációs platform nagy mennyiségű adat gyors és hatékony feldolgozásához
DACHSER  IT, EDI - Kommunikációs platform nagy mennyiségű adat gyors és hatékony feldolgozásához

A folyamat

A Signify számára fontos, hogy olyan partnerrel dolgozzon, aki megfelelő minőségben ki tudja szolgálni ügyfeleinek igényeit. A Liegl & Dachser gyűjtő és direkt szállítmányozási feladatokban támogatja a Tamásiban működő gyárat. Amellett, hogy a DACHSER szakértői naprakész információkkal rendelkeznek az egyes országok fuvarozást érintő szabályairól, a vállalat kiemelt figyelmet fordít az informatikai megoldások fejlesztésére az ügyfelek hatékonyabb kiszolgálása érdekében.

EDI központ

"A partnereinkkel folytatott zökkenőmentes, minimális időigényű és megbízható információáramlás biztosítása miatt hoztuk létre és tartjuk fenn az EDI központot, amely az elektronikus adatcsere központi kommunikációs platformjaként üzemel. A standardizált és ügyfélspecifikus interfészek lehetővé teszik az összes üzleti folyamat gyors és egyszerű összekapcsolását, valamint az összes lényeges információ és adat cseréjét. A 21. században a sikerhez már elengedhetetlen az adatokra épülő üzleti szolgáltatások használata, melyeket ügyfeleink is értékelnek” - mondta Pál Orsolya, Business Developement Manager Solutions, Liegl&Dachser Kft.

DACHSER network: A világméretű hálózat kiemelkedő logisztikai sturktúrával és IT háttérszolgáltatással
DACHSER network: A világméretű hálózat kiemelkedő logisztikai sturktúrával és IT háttérszolgáltatással

Eredmények

Az együttműködés nagyon sikeres. A szállítási volumen az elmúlt években folyamatosan emelkedett 2 582 tonnáról 5750 tonnára, így mára a Liegl&Dachser teljes ügyfélportfólióját tekintve a Signify bekerült a vállalat TOP3 partnere közé. A siker elsősorban annak tudható be, hogy a Signify vevőkörének igényihez rugalmasan tudnak alkalmazkodni a logisztikai vállalatnál, legyen az emelőhátfalas kiszállítás vagy más speciális igény. Egy másik fontos tényező a fejlett IT megoldások alkalmazása, melyek növelik a Signify vevőkörének elégedettségét. „Naprakész információkat kaptunk az egyes országokban bevezetett korlátozásokról, emiatt nem indítottunk útnak zárolt területen lévő vevőnek szállítmányokat, ezzel elkerülve a nemvárt költségeket” -mondta el Magyari Csaba a Signify Hungary Logisztikai managere.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay