A DACHSER Food Logistics üzletága magasabb IFS minősítést kapott Magyarországon

A DACHSER Food Logistics üzletága eleget tett a Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány Logisztikai (IFS Logistics Standard) 2.2 verziója által támasztott követelményeknek a legutóbbi auditálás során.

A tanúsítvány igazolja a vállalat magasabb szintű élelmiszerbiztonsági és védelmi éljárásait, valamint minőségi szolgáltatásait. 

DACHSER Food Logistics Budapest, Darvasi Árpád üzletág vezető
DACHSER Food Logistics Budapest, Darvasi Árpád üzletág vezető

A DACHSER Food Logistics üzletága évről évre folyamatosan fejlődik és egyedülálló megoldásokat biztosít az élelmiszeriparban tevékenykedő ügyfelek számára, legyen szó akár az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorról vagy a gasztronómia egyéb területeiről. A nagy múltú német vállalat kiemelkedő teljesítményt nyújt többek között a száraz, hőmérséklet-érzékeny termékek, illetve a tartósított élelmiszerek hatékony mozgatásában is. 
 

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a DACHSER Magyarország ismét szintet lépett és ezt egy magasabb szintű tanúsítvánnyal is elismerték. Fontosnak tartjuk, hogy üzletágunknál az élelmiszerek szállítása a lehető legkörültekintőbb és legbiztonságosabb módon történjen. 

Darvasi Árpád, DACHSER Food Logistics Magyarország üzletág vezető

A nemzetközileg elismert és elfogadott szabvány (IFS) a teljes logisztikai lánc folyamatainak speciális minőségi és biztonsági követelményeit határozza meg, amelyek létezését szigorú ellenőrzés során vizsgálják meg. A tanúsítvány megléte garantálja, hogy az adott vállalat eleget tesz a komplett követelmény rendszernek, többek között teljesülnie kell bizonyos törvényi szabályozásoknak, élelmiszerbiztonsági lépéseknek. 

Az IFS szabvány továbbá biztosítja az élelmiszeripar szállítási láncaiban lezajló folyamatok összehasonlíthatóságát és átláthatóságát. Az élelmiszer-logisztika területén különösen magas követelményeket támasztanak a minőségre, a biztonságra és a jogi megfelelésre egyaránt. A termesztéstől, a termeléstől kezdve a kiskereskedőkig és a fogyasztókig számos helyi és nemzetközi irányelvet be kell tartani. Az élelmiszeripari vállalkozások és kiskereskedők ezért logisztikai partnerektől is magas színvonalú higiéniai előírásokat várnak el. Az IFS Logistics „Higher” fokozata garantálja a legmagasabb minőséget a teljes ellátási láncban a folyamtok kezdetétől a címzetthez való kiszállításig. A vállalatoknak a tanúsítványt minden évben meg kell újítani. 

A DACHSER Food Logistics minőségirányitási rendszere

A fenntartható és célzott piaci pozicionálás érdekében a Dachser Food Logistics üzletága a DIN EN ISO 9001: 2015 minőségirányítási rendszert működteti, amely integrálja a HACCP követelményeit és kockázatértékeléseit, valamint az IFS Logistics 2.2 szigorú követelményeit. A DACHSER-nek ezt az üzleti egységét 2007 óta tanúsítják. A Dachser Food Logistics európai élelmiszerhálózata 34 országban van jelen. 

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay