A DACHSER megkapta a TISAX® tanúsítványát az információbiztonságért

A logisztikai szolgáltató megfelel az autóipar magas IT-biztonsági követelményeinek

A DACHSER intenzív felkészülés után megszerezte a TISAX®-tanúsítványt (2. szint). Az autóiparban az információbiztonság és az adatvédelem nemzetközileg elismert szabványa (TISAX – Trusted Information Security Assessment Exchange) egyre fontosabbá válik az ellátási láncok kibertámadásokkal szembeni védelme során.

A DACHSER megfelel az autóipar szigorú IT-biztonsági követelményeinek
A DACHSER megfelel az autóipar szigorú IT-biztonsági követelményeinek

A DACHSER már több mint egy évtizede rendelkezik ISO 27001 tanúsítvánnyal, és többszörösen tanúsították a BSIG 8a. szakaszának (kritikus infrastruktúrák a BSI-KritisV szerint) megfelelően. „A sikeres TISAX-értékelés ismét megmutatja az információbiztonság magas szintjét a vállalatnál" – mondta Stefan Hohm, a DACHSER fejlesztési igazgatója, aki az IT-biztonságért is közvetlenül felel. „Ügyfeleink magas követelményeket támasztanak a biztonsággal, megbízhatósággal és minőséggel szemben. Az információbiztonság pedig nem kevesebb, mint szolgáltatásaink alapköve."

A sikeres TISAX-értékelés ismét megmutatja az információbiztonság magas szintjét a vállalatnál.

Stefan Hohm, a DACHSER fejlesztési igazgatója

Az értékelés részeként a DACHSER IT-vel foglalkozó csapatának munkáját is tanúsították. A szakemberek a DACHSER németországi, kempteni székhelyéről, központilag működtetik világszerte az összes telephely és helyi alvállalat informatikai szolgáltatásait. Az értékelés során a hangsúlyt különösen a saját üzemeltetésű adatközpontok biztonságára helyezték, mivel ezek jelentik a teljes vállalatcsoport informatikai motorját. A megbízott auditor kifogás nélkül zárta le a vizsgálatot.

Christian von Rützen, a DACHSER IT-biztonsági osztályvezetője így nyilatkozott: „A DACHSER számára az ügyféladatok biztonsága kulcsfontosságú minőségi jellemző. Ezért is prioritás ez számunkra. A komoly igényeket támasztó TISAX-tanúsítvány megszerzése érdekében szorosan együttműködtünk autóipari ügyfeleinkkel".

Komplex megoldás az autóipar számára

A logisztikai szolgáltató a DACHSER Automotive Logistics révén az autóipari beszállítóknak (Tier 1-től Tier 3-ig) olyan személyre szabott gyűjtőszállítási megoldást   kínál, amely egyszerűsíti és optimalizálja a globális ellátásilánc-menedzsmentet. A különböző európai beszállítóktól származó autóalkatrész-szállítmányokat egy központi gyűjtőhelyre viszik, ahol a tengerentúli gyártási helyszínekre történő szállítás előtt összecsomagolják és tengeri konténerekbe rakodják őket. A DACHSER a teljes folyamatot a hamburgi „Automotive Coordination Tower"-en, vagyis az autóipari koordinációs tornyon keresztül irányítja. E módszer révén átlátható és integrált megoldás jön létre, amely csökkenti az autóipari ellátási láncok összetettségét.

A komoly igényeket támasztó TISAX-tanúsítvány megszerzése érdekében szorosan együttműködtünk autóipari ügyfeleinkkel.

Christian von Rützen, a DACHSER IT-biztonsági osztályvezetője

„A sikeres TISAX-tanúsítás igazolja azt, hogy az ügyfeleink és a DACHSER informatikai rendszerei közötti információcsere megfelel az autóipar magas biztonsági követelményeinek" – tette hozzá Stefan Dahnken, a DACHSER Automotive Logistics osztályvezetője. „Ez fontos lépés az ügyfeleink ellátási láncai mentén zajló információáramlás további digitalizálása szempontjából."

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Erika Kohegyi Consultant for Communication