Roman Stoličný a DACHSER délkelet-európai részlegének új regionális vezetője

A magyar és szlovák kirendeltségek mellett Roman Stoličný irányítja az újonnan kinevezett délkelet-európai régiót és annak továbbfejlesztését a DACHSER European Logisitcs üzletágán belül. Hatáskörébe tartozik valamennyi üzleti tevékenység és stratégia építés, illetve a kulcsfontosságú partnerekkel folytatott kapcsolatok teljes körű irányítása és fenntartása most már Romániában is.

Roman Stoličný a DACHSER délkelet-európai részlegének új regionális vezetője

„Örömömre szolgál, hogy a DACHSER most egy újabb ország irányítását bízta rám. Mindez megerősített abban, hogy Szlovákiában és Magyarországon egyaránt megfelelő színvonalú munkát végeztünk. A négy kirendeltséggel rendelkező romániai régió koordinálása egyfelől nagy kihívások elé állít, másfelől bőséges teret kínál a szinergiára. Délkelet-Európa szélesebb régiójában minden sokkal jobban tervezhető, könnyebb az együttműködés és jelentősebb idő és forrásmegtakarítás érhető el” - hangsúlyozta Roman Stoličný.

Stoličný az új pozíciójában nagy hangsúlyt kíván fektetni a digitalizációra és az éghajlatvédelemre, de emellett különös figyelmet szentel a környezetkímélő áruszállításra és természetesen a régió különböző folyamatainak optimalizálására.

„Terveim között szerepel az összes logisztikai folyamat optimalizálása és hatékonyabbá tétele. Bízom abban, hogy a Szlovákiában és Magyarországon már eredményesen elkezdett úton képesek vagyunk tovább fejlődni. Az új szervezeti struktúra segít a szinergiahatások összekapcsolásában, megszilárdítja az iparági szakértelmet az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokban, hozzájárulva ezzel a DACHSER nemzetközi hálózatába történő becsatlakozáshoz,” mondta Roman Stoličný. „Bízom abban, hogy sikerül kihasználnunk Románia területi elhelyezkedésből eredő lehetőségeket a helyi fióktelepek széleskörű tapasztalatával együtt. Ezen koncepcióra alapozva további hosszútávú eredményeket könyvelhetünk majd el, hiszen az egész térség nagy üzleti potenciálokkal rendelkezik” - tette hozzá Stoličný.

Roman Stoličný 1992-ben, a TatraAir a.s. számviteli menedzsereként kezdte pályáját, ahol később a pénzügyi tervezésért és értékesítési stratégiáért felelős Értékesítési és Marketing Menedzserré nevezték ki. 1995-ben Stoličný a Lindbergh  Air Freight vállalat igazgatója lett, ahol kulcsszerepet játszott abban, hogy a cég Szlovákia vezető logisztikai vállalatai közé lépjen. 2004-ben a vállalat egyesült a DACHSER-rel, amelynek integrációs folyamatait szintén ő irányította. Roman Stoličný 2017 óta a magyarországi LIEGL& DACHSER Kft. ügyvezető igazgatója is és idén májusától pedig megkapta a DACHSER Délkelet-Európa regionális vezetője pozíciót is. Stoličný vezetése alá jelenleg 16 kirendeltség tartozik, amelynek többsége a DACHSER European Logistics hálózatának részét képezi és amelyből az egyik kirendeltség speciálisan a Food Logistics területét szolgálja ki. Az új régió telephelyein összesen 650 munkavállaló végzi napi tevékenységét.

A DACHSER Románia SRL és a LIEGL&DACHSER Kft.

A DACHSER Romania SRL 2009 óta működik 4 kirendeltséggel, összesen 92 munkavállalót foglalkoztat, és tavalyi éves forgalmát 153 900 tonna szállított tömeggel gyarapította. Szolgáltatásai közé tartozik a közúti szállítmányozás (European Logistics), a szerződéses logisztika (Contract Logistics), az informatikai logisztika (Information Logistics) és a minőségirányítás. A DACHSER Romania SRL nemrégiben nyitotta meg új kirendeltségét Aradon.

A magyarországi LIEGL&DACHSER Kft. összesen nyolc kirendeltsége közül a legnagyobb a Budapest melletti Pilisvörösváron található. A gyűjtőszállítmányozás mellett rész-és komplettrakományok szervezését is végzi, a logisztikai szolgáltatásával pedig a raktárlogisztikai partnerek elvárásainak tesz eleget. Pilisvörösváron található az ország egyik legmodernebb veszélyes anyag raktára, amely SQAS tanúsítvány szerinti európai telephely és megfelel a legmagasabb szintű biztonsági előírásoknak. A budapesti élelmiszerlogisztikai üzletág a legújabb hűtőtechnológiával, nyomon követési rendszerrel, tanúsított minőségbiztosítással és képzett szakértői gárdával biztosítja ügyfelei számára a szabványosított, professzionális és higiénikus logisztikán alapuló élelmiszermozgatást. A kiemelkedő szállítmányozási és logisztikai tevékenységeket a magas színvonalú adminisztratív háttérszolgáltatás biztosítja Magyarországon. A LIEGL&DACHSER az évek során számos járatbővítést hajtott végre. A meglévő nyugat-európai (Ausztria, Franciaország, Németország) és kelet-európai (Szlovákia, Csehország, Lengyelország) desztinációk folyamatosan bővülnek, a logisztikai szolgáltató idén már 6 új járatot indított közvetlen úti célok felé.

Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay