Zöld villamosenergiára vált a DACHSER

A logisztikai szolgáltató világszerte kizárólag a 100 százalékban megújuló energiaforrásokból szerzi be a villamos áramot; megnégyszerezi a fotovoltaikus rendszereken keresztül történő saját zöld villamosenergia-termelést is.

Zöld villamosenergiára vált a DACHSER
Zöld villamosenergiára vált a DACHSER

2022. január 1-től a DACHSER kizárólag megújuló forrásokból előállított villamos energiát fog vásárolni. Ez azt jelenti, hogy 42 országban, az összesen 387 saját telephelyet üzemeltető logisztikai szolgáltató mintegy 60 százalékról 100 százalékra növeli a szükséges zöld villamos energia arányát.

Klímavédelmi stratégiánk két alapvető célját valósítjuk meg azáltal, hogy világszerte szél-, nap- és vízienergia vásárlásra váltunk, és ezzel egyidejűleg bővítjük saját megújuló zöldáram-termelésünket.

Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO)

A családi vállalkozáson alapuló cég Németországban és Hollandiában már korábban átállt a zöld energiára. Ezen túlmenően a DACHSER jelentősen fokozza saját megújuló energiatermelését is és első lépésként fotovoltaikus (napelemes) rendszereket telepít és egyben bővít is európai logisztikai létesítményeinek és irodaházainak tetején. A jelenlegi beépített teljesítmény 2025-re több mint négyszeresére, 20 000 kWp fölé fog emelkedni.

"Klímavédelmi stratégiánk két alapvető célját valósítjuk meg azáltal, hogy világszerte szél-, nap- és vízienergia-vásárlásra váltunk, és ezzel egyidejűleg bővítjük saját zöldáram-termelésünket" – mondta Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO). „A jelenlegi intézkedésünkkel egyben csökkenteni kívánjuk szénlábnyomunkat. Újfajta igényünkkel ugyanakkor erősítjük a zöldáram termelését és egyben saját magunk is hozzájárulunk a megújuló energia termelő kapacitásainak bővítéséhez"

Hosszútávú klímavédelmi stratégia

Hatékonyság, innováció és vállalati önkéntesség: ezek a DACHSER hosszútávú klímavédelmi stratégiai elképzeléseinek mérföldkövei. A családi vállalkozású cég kezdeményezései a hatékony logisztikai folyamatokat, az energiamegtakarítást és a technológiai innovációkat célozzák meg. A vállalat meggyőződése, hogy csak íly módon lehet legeredményesebben teljesíteni a Párizsi Klímavédelmi Megállapodás által meghatározott azon célt, hogy a Föld légkörének felmelegedését tartósan 2 Celsius fok alatt lehessen tartani, valamint ez a biztos út ahhoz, hogy az EU sok más országgal közösen  közép-és hosszú távon is meg tudja valósítani klímavédelmi célkitűzéseit. A DACHSER mindezt szoros együttműködésben képzeli el azon ügyfelekkel, akik szintén nyitottak az új innovatív alacsony vagy nulla kibocsátású szállítmányozási technológiák iránt. A klímavédelmi stratégia fontos szereplői a DACHSER munkavállalói is, akik szintén vállalják ezirányú elkötelezettségüket túlmutatva ezzel a cég közvetlen üzleti érdekein.  

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay