Robert Erni lesz a DACHSER pénzügyi igazgatója

2021. január 1.-től, az 54 éves svájci származású Robert Erni lesz a családi tulajdonú vállalkozás pénzügyi igazgatója, aki Burkhard Eling-től veszi át CEO (Chief Executive Officer) pozícióját.

A DACHSER tapasztalt logisztikai pénzügyi igazgatót, Robert Ernit nevezi ki Burkhard Eling utódjává. Erni 2020. szeptember 1.-én kezdi meg tevékenységét igazgatóhelyetteseként a DACHSER-nél.

Robert Erni, 2021.01.01-től a DACHSER pénzügyi igazgatója
Robert Erni, 2021.01.01-től a DACHSER pénzügyi igazgatója

Az 54 éves vezető utoljára CFO feladatkörben dolgozott a Panalpina logisztikai szolgáltatónál, ahol a DSV dán logisztikai csoporttal való egyesülést irányította. A Panalpinánál töltött ideje alatt két jelentős SAP bevezetésen és az ehhez szükséges szervezeti változtatásokon túlmenően különböző akvizíciós projekteket is vezetett, ezáltal támogatva a társaság globális növekedési stratégiáját. Erni karrierjét a Kühne + Nagel logisztikai cégnél kezdte, ahol különféle tisztségeket töltött be Hongkongban, Indiában, Argentínában és az Egyesült Államokban mielőtt visszatért szülőhazájába, Svájcba, ahol a társaság központjánál a globális kontrolling feladatok lebonyolítását koordinálta.

Robert Erni egy rendkívül tapasztalt pénzügyi igazgató, aki több mint 30 évet töltött a logisztika ágazatában." - nyilatkozza a DACHSER jelenlegi pénzügyi igazgatója, Burkhard Eling, aki 2021. január 1-jétől veszi át ügyvezető igazgatói (CEO) tisztségét. "Örülünk, hogy Igazgató Tanácsunk legújabb tagjaként köszönhetjük és együttműködhetünk vele a jövőbeli kihívások érték- és növekedésorientált megoldásaiban

Burkhard Eling, Dachser CFO

Bernhard Simon, a DACHSER jelenlegi vezérigazgatója, aki 2021-től irányítja majd a társaság Felügyelő Bizottságát, hozzáfűzi: „A DACHSER-hez hasonló családi tulajdonban lévő vállalat pénzügyi igazgatójának feladatköre messze túlhalad csupán csak a pénzügyi eredmények felmutatásánál: Új igazgatónk szoros kapcsolatot tart fenn részvényeseinkkel, formálja majd a stratégiai folyamatokat és ezzel nagy szerepet játszik az operatív üzleti életben is. Robert Erniben olyan pénzügyi igazgatót találtunk, aki 2021. január 1.-től teljes mértékben képes teljesíteni ezeket a követelményeket. ”

31.000 munkavállaló; 5,7 milliárd EUR árbevétel

31 000 alkalmazottal, világszerte 393 telephelyen a DACHSER konszolidált nettó árbevétele 5,7 milliárd EUR volt 2019-ben. A logisztikai szolgáltató összesen 80,6 millió küldeményt szállított, amelyek tömege  41,0 millió tonna. A DACHSER 44 országban tart fent saját képviseletet. 

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay