Fókuszban a minőség, megbízhatóság és az átláthatóság

A szűk keresztmetszetek és a globális ellátási láncok zavarai egyre jobban nyugtalanítják a piacokat, így az ellátási láncok szervezése és összehangolása kiemelt feladat lett. Burkhard Eling, a DACHSER vezérigazgatója nyilatkozott a logisztikai partnerekkel szemben támasztott megváltozott követelményekről.

Burkhard Eling, DACHSER CEO

Mennyire veszélyeztetik a globális ellátási láncok szűk keresztmetszetei és zavarai a gazdasági fellendülést? Mindenesetre nagy a bizonytalanság a világpiacon. Jó okkal feltételezhetjük ezt, elvégre az összetett, nemzetközi ellátási láncokkal rendelkező ügyfeleink mintegy 40 százaléka már jelentős veszteségeket szenvedett, akár a lassú ellátás, akár a gyártási kényszerleállások miatt. 

Ebben a helyzetben nem meglepő, hogy ügyfeleink 70 százaléka már az ellátási lánc strukturális változtatásain gondolkodik. Ez nem egyik napról a másikra fog történni, sok erőfeszítést igényel, de már látunk konkrét intézkedéseket. A vállalatok pufferüzleteket hoznak létre Európában, bővítik beszállítói körüket bizonyos termékek utánpótlásának tekintetében, vagy többet gyártanak ott, ahol a legnagyobb értékesítési piacok vannak.

A megbízhatóság, mint mentőöv a nehéz mindennapokban

Az ellátási láncok szervezése és összehangolása már elérte a cégek felső vezetőségének döntési hatáskörét is. A jelenlegi helyzetben a minőség, a megbízhatóság és az átláthatóság biztosítják a siker döntő kritériumait. A nagyobb rugalmasság azonban az ellátási láncokat is sokkal összetettebbé teszi, sőt növeli a logisztikai partnerekkel, hálózataival, informatikai rendszereivel és a szolgáltatást nyújtó szakembereivel szemben támasztott követelményeket is. A DACHSER-nél mi folyamatosan arra törekedtünk, hogy eleget tegyünk ezen követelménynek, és teljesítsük fő küldetésünket: teljes megbízhatóságot biztosítani ügyfeleink számára a teljes ellátási lánc során a nehéz mindennapokban is.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay