Dr. Tobias Burger a DACHSER Air & Sea Logistics  üzletágának felelős új vezetője 

Az ügyvezető igazgató a globális piacokon való növekedésre és az integrált gyűjtőfuvarozásra koncentrál

Dr. Tobias Burger (46) újév óta a DACHSER Air & Sea Logistics üzletágának ügyvezető igazgatója (COO) és igazgatósági tagja. Az Air & Sea Logistics korábbi igazgatóhelyettese Edoardo Podestát (61) váltja a poszton, aki a DACHSER-nél töltött több mint 20 éves pályafutása után – amelynek során az utolsó négy évben a légi és tengeri szállítmányozási üzletágat vezette – visszavonult az aktív szakmai élettől.

Dr. Tobias Burger (46) újév óta a DACHSER Air & Sea Logistics üzletágának ügyvezető igazgatója (COO) és igazgatósági tagja
Dr. Tobias Burger (46) újév óta a DACHSER Air & Sea Logistics üzletágának ügyvezető igazgatója (COO) és igazgatósági tagja

„Az alaposan előkészített stafétaváltás az Air & Sea Logistics üzletág csúcsán híven tükrözi interkontinentális hálózatunk célzott és hosszú távú fejlesztését" – mondta Bernhard Simon, a DACHSER felügyelőbizottságának elnöke. „Edoardo Podestà 2003 óta dolgozott ázsiai üzleti vonalunk felépítésén, és az elmúlt négy évben a Air & Sea Logistics vezetőjeként jelentősen hozzájárult vállalatunk növekedéséhez. Dr. Tobias Burger révén most egy tapasztalt logisztikai stratéga áll az Air & Sea Logistics szervezetünk élére, aki mélyen és átfogóan érti a globális logisztikai piacok előtt álló jelenlegi és jövőbeni összetett kihívásokat."

Tobias Burger legfontosabb feladata az Air & Sea Logistics ügyvezető igazgatójaként a DACHSER globális piacokon való további növekedésének előmozdítása. „Meggyőződésünk, hogy jövőbeni növekedésünk fő mozgatórugója az ázsiai és az észak-amerikai kontinensen folytatott üzleti tevékenységünk lesz” – mondta Burkhard Eling, a DACHSER vezérigazgatója. „Az interkontinentális szállítás és a hatékony európai szárazföldi szállítási hálózatunk szoros összekapcsolásával komplex gyűjtőfuvarozási megoldást kínálhatunk ügyfeleinknek világszerte. Egy ilyen „Global Groupage” működtetéséhez, amelyet egy átfogó szerződéses logisztikai képességekkel kombinált integrált hálózat nyújthat, különösen szükségünk van egy erős, globális jelenléttel rendelkező légi és tengeri fuvarszervezetre."

Egy ilyen „Global Groupage” működtetéséhez, amelyet egy átfogó szerződéses logisztikai képességekkel kombinált integrált hálózat nyújthat, különösen szükségünk van egy erős, globális jelenléttel rendelkező légi és tengeri fuvarszervezetre.

Burkhard Eling, a DACHSER vezérigazgatója

Tobias Burger MBA doktori végzettséggel rendelkezik, és stratégiai tanácsadóként kezdte pályafutását a Siemens Management Consultingnál, mielőtt 2009-ben csatlakozott a DACHSER-hez. A kontrolling és a stratégiafejlesztés területén betöltött pozíciók után a Corporate Governance vezetőjévé nevezték ki. Ekkor már részt vett a globális légi és tengeri árufuvarozási hálózat stratégiai fejlesztésében. Az Air & Sea Logistics igazgatóhelyettesként 2019-től Edoardo Podestà munkáját segítette. Ezzel egy időben a légi és tengeri árufuvarozási üzletág globális értékesítési igazgatójaként dolgozott. 2021-ben és 2022-ben Burger úr ügyvezető igazgatóként nagy sikerrel irányította az ASL EMEA terület működését.

Edoardo Podestà: Két évtizedes növekedés és profitabilitás a DACHSER ASL-nél

Edoardo Podestà sikeres logisztikai vezetői pályafutását zárta le, amikor átadta pozícióját Tobias Burgernek. Az olasz származású, hosszú évek óta Hongkongban élő szakember 2003-ban, egy közös vállalat felvásárlásakor csatlakozott a DACHSER-hez. Ügyvezető igazgatóként Podestà kezdetben Kínáért és a környező országokért felelt, majd az ázsiai üzletág növekedésével hamarosan átvette a teljes ázsiai és csendes-óceáni terület vezetését. 2019 óta Podestà az Air & Sea Logistic ügyvezetőjeként a DACHSER globális légi és tengeri árufuvarozási üzletágát is irányította. „A rendkívül volatilis piaci környezetben Edoardo Podestà nagy tapasztalattal és kreativitással mindig olyan világos irányt követett, amely a növekedést és a profitabilitást tűzte ki célul" – mondta Burkhard Eling elismeréssel az igazgatótanácsban hosszú ideje dolgozó kolléga életműve iránt.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Erika Kohegyi Consultant for Communication