A Zott meghosszabbította logisztikai szerződését a LIEGL&DACHSER-rel

A Liegl&Dachser 2008 közepétől biztosítja a Zott tejtermékek országos disztribúcióját és a magyarországi logisztikai központ irányítását. A felek a meglévő szerződés lejárta előtt megállapodtak az együttműködés hosszú távú folytatásában.

DACHSER Food Logistics Magyarország
DACHSER Food Logistics Magyarország

A tejfeldolgozó cég közel 1600 raklapnyi készletet tart fent a Liegl&Dachser Kft. Food Logistics üzletágának budapesti központjában. A jászberényi úti raktárban havonta közel 400 000 karton árut mozgatnak meg és átfogó szolgáltatást biztosítanak az áruk felvételétől a címzetthez, beleértve a Tesco, a Spar, az Auchan, a Penny, a Meal-Trade és a Lidl áruházláncok központi raktárba történő kiszállításáig. A minőség legmagasabb szintjének garantálása érdekében minden átmozgatott raklapon további ellenőrzési folyamatot hajtanak végre. Évente körülbelül 25.000 tonna sajtkészítmény, joghurt és más tejtermék távozik a raktárból.

Az együttműködés kezdete

2008-ban a Zott Magyarország Kft. volt a Liegl&Dachser Kft. első magyarországi szerződéses logisztikai ügyfele. A Zott árukészletének áthelyezése Biatorbágyról Budapestre, a cég 2017 óta fennálló új élelmiszerlogisztikai létesítményébe korlátozások és egyéb szállítási fennakadások nélkül zajlott le. "Ebből a szempontból különösen büszkék vagyunk arra, hogy magas szolgáltatási színvonalunk folyamatos fenntartásával biztosítani tudtuk ügyfelünk teljes megelégedését" - mondta Horváth Tamás, a Liegl&Dachser Kft. Food Logistics üzletágának vezetője.

Maciek Rykala, a Zott Lengyelországért, Csehországért és Magyarországért felelős logisztikai menedzsere vezette a tárgyalásokat a szerződés meghosszabbításával kapcsolatban:

 

„Hosszú évek eredményes kooperációi zajlanak a DACHSER németországi Food Logistics üzletágával, amik nemrégiben további együttműködésekkel bővültek. Így nem volt kétségünk arról, hogy a DACHSER Magyarországon is kiváló szolgáltatást fog nyújtani. Bízunk a jövőben és a további közös megállapodásokban." Maciek Rykała, Zott Leitung Verkaufsservice und Distributionslogistik.

A DACHSER Food Logistics üzletága évről évre folyamatosan fejlődik és egyedülálló, iparág-specifikus logisztikai megoldásokat kínál a hőmérséklet-ellenőrzött és száraz élelmiszerek szállítására és raktár logisztikájára egyaránt.

Magyarországon 33 800 m2 raktár területen, +2-től +25°C-ig közötti hömérséklet tartományban, éves szinten közel 90 ezer tonna árut mozgatva összesen négy helyszínen, Budapesten és három vidéki telephelyen biztosítja a cég ügyfelei számára a zökkenőmentes kiszolgálást értéknövelt szolgáltatásokkal együtt (kommissiózás, visszáru-kezelés, zsugorfóliázás, rendelés kezelés, árukihelyezés, címkézés). A magyarországi telephelyek a European Food Network segítségével 33 más európai telephellyel napi szintű összeköttetésben vannak, ahol bármilyen méretű szállítmányokat képesek megmozgatni, kiemelt gyakorisággal, kiváló minőségben, rögzített szállítási határidőkkel.

A DACHSER Food Logistics hazai üzletága legutóbbi auditálása során eleget tett a Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány Logisztikai (IFS Logistics Standard) 2.2 verziója által támasztott követelményeknek, bizonyítva ezzel a vállalat magasabb szintű minőségi szolgáltatásait. A fenntartható és célzott piaci pozicionálás érdekében a DACHSER Food Logistics üzletága a DIN EN ISO 9001: 2015 minőségirányítási rendszert működteti, amely integrálja a HACCP követelményeit és kockázatértékeléseit, valamint az IFS Logistics 2.2 szigorú követelményeit.

Hűtött termékek rakodása - DACHSER Food Logistics
Hűtött termékek rakodása - DACHSER Food Logistics

A Zott ínyencségek

A Zott vállalatcsoport egy nagy hagyományokkal rendelkező önálló családi vállalkozás, amelynek központja a bajorországi Mertingenben található. 2020-ban a Zott konszolidált árbevétele 935 millió EUR ért el, 898 millió kg tej feldolgozásával és közel 2.800 dolgozó alkalmazásával. A vállalat a világ számos országában értékesíti termékeit és ma Európa egyik legnagyobb tejfeldolgozóját üzemelteti. A legismertebb Zott márka termékek a Monte tejszínes joghurt, Jogobella, Primo és a Zottarella. 

Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay