A DACHSER segítségével jutottak el az adományok a rászorulókhoz

A DACHSER kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fenntartható társadalom érdekében civil szervezeteket támogasson, nemcsak nemzetközileg, de lokálisan is. A múlt évben decemberben a Liegl&Dachser Kft. a MikulásGyár munkáját segítette, a vállalat felajánlotta, hogy az ország 24 Auchan áruházában összegyűjtött adományokat a Magyar Vöröskereszt helyi szervezeteihez szállítja. 

MikulásGyár gyűjtőpont az Auchan áruházban
MikulásGyár gyűjtőpont az Auchan áruházban

2020-ban nem egy, hanem 24 MikulásGyár működött, mivel az ország összes Auchan áruházában gyűjtötték az adományokat a rászorulóknak. A Liegl&Dachser Kft. vállalta, hogy az Auchan áruházakban összegyűlt adományokat eljuttatja a Vöröskereszt kirendeltségeihez. Mint azt Szabó Péter Branch manager és Szontágné Hajnal Zsuzsanna Sales manager elmondta, vállalatunk fontosnak tartja, hogy egy ilyen kezdeményezés mellé álljon. “Úgy gondoljuk, most még inkább szükség van az összefogásra és tapasztalatink szerint sokszor a szállítás megszervezése a legnagyobb feladat, ezért ajánlottuk fel segítségünket, hogy ebben támogathassuk a szervezetet és az adományok időben eljuthassanak a rászorulókhoz.”

A közös együttműködés

Zsolnai Endre, a MikulásGyár tulajdonos-főszervezője elmondta: 

"A pandémiára és annak gazdasági hatásaira tekintettel, leginkább tartós élelmiszerekre, tisztálkodási és fertőtlenítőszerekre volt szüksége a rászorulóknak. A gyűjtést ezek szerint szerveztük meg, használt felajánlásokat a járvány miatt biztonsági okokból nem fogadtunk. A múlt évnek egy különleges üzenete volt: a MikulásGyár akkor is működik, ha olyan nehézségek vannak a világban és hazánkban, amelyekre nem számíthattunk. Sokszorozott erővel és energiával dolgoztunk azokért, akik máshonnan nem kaptak segítséget.”

A Magyar Vöröskereszt a budapesti és vidéki gyűjtőpontokon biztosította az önkénteseket, s gondoskodott arról, hogy a legjobb helyekre kerüljenek az adományok. A hazánkban 139 éve működő humanitárius szervezet óriási feladatot látott el azzal, hogy önkéntes hálózatát hadrendbe állította és 20 napon keresztül sokezer munkaórában vette át és kezelte a felajánlásokat.

Adománygyűjtés a rászorulóknak
Adománygyűjtés a rászorulóknak

Nemzetközileg is segítünk

Becslések szerint jelenleg több tízezer civil szervezet működik világszerte, akik különféle válságövezetekben nyújtanak orvosi ellátást, menekülteket látnak el, valamint egyes mikro vállalkozások indulásában nyújtanak segítséget. Az egyik vezető gyermeksegély szervezet a terre des hommes. Az 1967-ben Németországban alapított szervezet megvédi a gyermekeket a rabszolgasággal és a kizsákmányolással szemben, gondozza a háború, az erőszak és a bántalmazás áldozatait, valamint oktatást és képzést biztosít a gyermekek számára. A német terre des hommes szervezet jelenleg 386 aktív segély projekt támogatója szerte a világon. A DACHSER, mint nemzetközi logisztikai szolgáltató 2005 óta pártolja a terre des hommes munkáját Dél-Ázsiában, Afrika déli részén és Latin-Amerikában.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay