A DACHSER bemutatja Igazgató Tanácsának jövőbeni tagjait

A jövőben az Igazgató Tanácsot Burkhard Eling vezeti majd 2021. január 1-től; Bernhard Simon és Michael Schilling 2021-ben pedig csatlakozik a Felügyelő Bizottsághoz.

A DACHSER operatív vezetői tisztségeiben betöltött 31 év szoros együttműködés után Bernhard Simon vezérigazgató és Michael Schilling helyettes COO Road Logistics 2021-ben csatlakozik a logisztikai szolgáltató Felügyelő Bizottságához, aminek elnöke Bernhard Simon lesz. Burkhard Eling, aki 2013-ban csatlakozott a DACHSER Igazgatóságához pénzügyi igazgatóként (CFO), 2021. január 1-től a családi tulajdonban lévő cég új vezérigazgatója.

v.l.n.r: Alexander Tonn, Managing Director European Logistics Germany (ab 1.1.2021 COO Road Logistics), Michael Schilling, COO Road Logistics; Burkhard Eling, CFO (ab 1.1.2021 CEO); Bernhard Simon, CEO; Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics; Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development
v.l.n.r: Alexander Tonn, Managing Director European Logistics Germany (ab 1.1.2021 COO Road Logistics), Michael Schilling, COO Road Logistics; Burkhard Eling, CFO (ab 1.1.2021 CEO); Bernhard Simon, CEO; Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics; Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development

„2020 végén Michael Schilling és én átadjuk az Igazgató Tanács felelős irányítását a vezetőség következő generációjának. Ez a hosszú ideje tervezett közös lépés új lendületet ad majd a vállalat jövőjének ”- magyarázza Bernhard Simon, a DACHSER vezérigazgatója. „A koronavírus krízis minden bizonnyal nagy kihívás az egész vezetőség számára, de ez nem kérdőjelezi meg hosszú távú stratégiánkat. Fontos az, hogy a vállalatot egy új generációnak adjuk át, kezdve a vezetőséggel. Meggyőződésünk, hogy sikerül jó irányba kormányoznunk a DACHSER-t az elkövetkező hónapokban. A saját hálózatunk stabilitásának és az ellátási láncok működésének fenntartásával továbbra is megbízható és minőségi kiszolgálást fogunk biztosítani ügyfeleink számára. ”

2020 végén Michael Schilling és én átadjuk az Igazgató Tanács felelős irányítását a vezetőség következő generációjának. Ez a hosszú ideje tervezett közös lépés új lendületet ad majd a vállalat jövőjének 

Bernhard Simon, DACHSER CEO

Új szervezeti egység: IT & Development

2021. január 1-től Stefan Hohm vállal felelősséget az új informatikai és fejlesztési egységért (CDO), amely kutatással és fejlesztéssel, innovációs témákkal, IT-vel, szerződéses logisztikával és globális ipari megoldásokkal foglalkozik. Alexander Tonn COO Road Logistics feladatkörében csatlakozik az Igazgatósági Tanácshoz, de CFO tisztségét addig is kitölti. Végül Edoardo Podestà is az Igazgatósági Tanácsban marad, mint COO Air & Sea Logistics.

„Burkhard Eling, Stefan Hohm és Alexander Tonn sok éven keresztül bizonyítottak felelősségteljes pozíciókban a cégnél, és döntő szerepet játszottak ez idő alatt a DACHSER fejlődésének alakításában” - folytatja Simon. "Edoardo Podestàval és jövőbeli pénzügyi igazgatójukkal együtt 2021-től kezdve vezetői csoportot képeznek, amely dinamikusan foglalkozik a következő évtized központi témáival: a digitalizálással kombinált ügyfélközpontúsággal, a fenntarthatósággal és a képzett személyzet hiányával."

 Burkhard Eling 2021. január 1-jén veszi át az Igazgatósági Tanács vezetői (Chief Executive Officer) és szóvivői a posztját. Jelenleg 48 éves, 2013-ban csatlakozott a DACHSER ügyvezetõ testületéhez pénzügyi igazgatóként. Ő vezette be a vállalaton belül világszerte az SAP rendszert és irányította a társaság SE formájába való áttérését. Nevéhez fűződik az Idea2net vállalati szintű stratégiai innovációs program is. Michael Schilling-gel és Bernhard Simon-nal közösen az Azkar (ma DACHSER Iberia) ibériai logisztikai szolgáltató egyesülése utáni integrációt is levezényelte.

Szilárd alapok a jövő építéséhez
Szilárd alapok a jövő építéséhez

Stefan Hohm az újonnan létrehozott informatikai és fejlesztési egységet fogja vezetni, mint CDO fejlesztési vezérigazgató 2021. január 1-től. Tapasztalt vezetőként, aki a cégnél van már 27 éve, a fejlesztési témák mellett az IT, a szerződés-logisztika és a globális ipari megoldások üzletének további kialakítása is feladatköréhez fog tartozni. A jelenleg 47 éves üzletember szerződéses logisztikai karrierjét a DACHSER-nél kezdte, majd átvette a németországi Erfurtban és Hofban lévő telephelyek vezetését. 2016 óta vállalati igazgatóként a logisztikai szolgáltató kutatási és fejlesztési munkájáért, valamint annak megoldásaiért felelős.

Alexander Tonn 2021. január 1-től a Road Logistics COO pozíciójában a DACHSER European Logistics and Food Logistics üzletági fejlesztésekért felel. A 46 éves igazgató már több mint 20 éve dolgozik a társaságnál. A memmingeni telephely helyettes vezetői posztján eltöltött évek után  Tonn 2014-ben került a DACHSER központi irodájába, ahol a szerződéses logisztika nemzetközi fejlesztéséért volt felelős. 2017 óta a DACHSER németországi European Logistics üzleti egységét is vezette; ugyanezen feladatkörét COO Road Logistics kinevezése után tovább folytatja majd. Alfred Miller megőrzi a Food Logistics üzletág ügyvezető igazgatói szerepét.

A DACHSER jövőbeli vezetőségének tagjait Edoardo Podestà zárja, aki 2019 októbere óta az Igazgató Tanács tagja COO Air & Sea Logistics feladatkörében. Podestà felel a légi és tengeri szállítmányozás globális üzletágáért, az Európa és Kína közötti vasúti szolgáltatási üzletért, valamint az ASL Asia Pacific üzletágának vezetéséért.

Burkhard Eling, Stefan Hohm és Alexander Tonn sok éven keresztül bizonyítottak felelősségteljes pozíciókban a cégnél, és döntő szerepet játszottak ez idő alatt a DACHSER fejlődésének alakításában

Bernhard Simon CEO

Szilárd alapok a jövő építéséhez

Bernhard Simon 1999 óta a DACHSER Igazgató Tanácsának tagja, és 2005 óta  részvényesként vezette a családi tulajdonban lévő társaságot. A társaság erőteljes növekedése és nemzetközivé válása nagyrészt Simon erőfeszítéseinek köszönhető. Vezetése alatt a DACHSER Európa és világszerte az egyik legismertebb logisztikai szolgáltatóvá vált.

Michael Schilling 2002-ben csatlakozott a DACHSER Igazgató Tanácsához; azóta felépítette az egyik legjobban teljesítő egész Európára kiterjedő gyűjtőhálózatot. Ezekkel az eredményekkel továbbra is ő a mozgatórugója és lendületadója a határokon átnyúló szállítmányozási és szerződéses logisztikai szolgáltatások általi fenntartható növekedésnek. Az ő vezetése alatt kifejlesztett szabványosított folyamatok, informatikai rendszerek és IT-platformok képezik annak a magas színtű minőségnek és megbízhatóságnak az alapját, amely megkülönbözteti a DACHSER-t a logisztikai piacon.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay