Újabb tíz európai nagyvárosban valósítja meg a DACHSER a károsanyagmentes kiszállítást

Az új logisztikai koncepció eddig már 12 városközpontban sikeresen működik

A DACHSER egy újabb fejlesztési projektjének célja a nagyvárosokban történő kiszállítások károsanyag-kibocsátásának csökkentése volt. Ez mára igazolta eredményességét, a fejlesztés már 12 európai városközpontban sikeresen működik.  

Újabb tíz európai nagyvárosban valósítja meg a DACHSER a károsanyagmentes kiszállítást
Újabb tíz európai nagyvárosban valósítja meg a DACHSER a károsanyagmentes kiszállítást

"A DACHSER fontosnak tartja, hogy a gyűjtőszállítmányokat károsanyag-kibocsátás mentesen szállítsa ki a címzettig. Az új logisztikai koncepció bebizonyította, hogy a DACHSER ismét egy lépéssel közelebb került a fenntarthatóbb városi logisztika megvalósításához" - mondta Stefan Hohm, a DACHSER fejlesztési igazgatója. 

Eddig a hűtést nem igénylő gyűjtőszállítmányok kibocsátásmentes kézbesítését Berlinben, Freiburgban, Stuttgartban, Münchenben, Dortmundban, Koppenhágában, Osloban, Prágában, Strasbourgban, Párizsban, Madridban és Portoban vezették be. A logisztikai szolgáltató moduláris rendszere alapján akkumulátoros elektromos kisteherautókat, és teherbicikliket helyezett üzembe, amelyek mindegyike igazodik a helyi városi igényekhez. Az elektromos teherbicikliket kifejezetten a raklapos és gyűjtőáruk szállítására tervezték, ahol a küldemény súlya legfeljebb 250 kg. Az e-teherautók pedig leginkább a belvároshoz közeli kis gyűjtő raktárakból “mikrohubokból” történő áru kiszállításokra alkalmasak, vagy közvetlenül olyan küldemények kézbesítéséhez, amelyek súlyuk vagy méreteik miatt meghaladják az e-kerékpárok teherbírását. A teherkerékpárok nagy előnye, hogy sokkal rugalmasabban közlekedhetnek a forgalmas belvárosi utakon és az árufelvétel után könnyen bejutnak az autós forgalomtól elzárt gyalogos helyekre is.

A DACHSER fontosnak tartja, hogy a gyűjtőszállítmányokat károsanyag-kibocsátás mentesen szállítsa ki a címzettig. Az új logisztikai koncepció bebizonyította, hogy a DACHSER ismét egy lépéssel közelebb került a fenntarthatóbb városi logisztika megvalósításához.

Stefan Hohm, a DACHSER fejlesztési igazgatója

Újabb tíz nagyváros következik

A zéro kibocsátású járművek és a megfelelő töltőinfrastruktúra rendelkezésre állása döntő tényező a városi logisztikai koncepció bevezetésében. "Mivel a járműgyártók termelési kapacitásait jelentősen megnövelték, így a jövőben az elektromos teherautók könnyebb elérhetőségére számítunk" - mondta Alexander Tonn, a DACHSER Road Logistics üzletágának vezetője. "2025-ig újabb tíz városban tervezzük a bevezetést és ezzel számos ügyfél kívánságának teszünk majd eleget." Elsősorban a legalább egymillió lakosú európai nagyvárosi régiókra összpontosítunk, ahol a DACHSER European Logistics üzletága saját fiókjaival képviselteti magát.

Az e-kerékpárok nem bocsátanak ki károsanyagokat a helyszínen, így jelentősen hozzájárulnak a légszennyezés csökkentéséhez.
Az e-kerékpárok nem bocsátanak ki károsanyagokat a helyszínen, így jelentősen hozzájárulnak a légszennyezés csökkentéséhez.

A DACHSER városi logisztikai koncepciója a jobb levegőminőségre és a kevesebb közlekedési zajra irányuló törekvéseknek tesz eleget. Az e-teherautók és e-kerékpárok nem bocsátanak ki károsanyagokat a helyszínen, így jelentősen hozzájárulnak a légszennyezés csökkentéséhez. A DACHSER kizárólag megújuló energiával előállított villamos energiát használ és a küldeményeket zéro kibocsátású járművekkel szállítja ki a címzettnek. A dízelmotorok zajkibocsátása is jelentősen csökken és az e-teherkerékpárok pedig mérséklik az utak forgalmi terhelését. Az e-tehergépkocsik a sofőrök számára is jó hír jelentenek, akik a vezetőfülkében már nincsenek kitéve a motor zajterhelésének.

Mivel járműgyártók termelési kapacitásaikat jelentősen megnövelték, így a jövőben az elektromos teherautók könnyebb elérhetőségére számítunk

Alexander Tonn, a DACHSER Road Logistics üzletágának vezetője

Hosszútávú éghajlatvédelmi stratégia

A DACHSER kibocsátásmentes szállítási szolgáltatását először Stuttgartban vezették be és a Kornwestheimi kirendeltséggel együttműködve fejlesztették ki. 2018 decemberében a DACHSER elnyerte a Német Környezetvédelmi Minisztérium és a Német Környezetvédelmi Ügynökség fenntartható városi logisztikáért járó díját.

A moduláris rendszernek köszönhetően a koncepció alapvetően minden európai város számára alkalmas. Ez azt jelenti, hogy a DACHSER jól felkészült a nagyvárosok által már bevezetett vagy tervezésre váró belső égésű motorral felszerelt járművek behajtási tilalmára. Az új technológiai haladás a kempteni székhelyű logisztikai szolgáltató átfogó, hosszútávú éghajlatvédelmi stratégiájának része. A fenntartható üzleti fejlődést elősegítő, a hatékonyságra, az innovációra és a felelősségvállalásra összpontosító családi vállalkozás partnereivel együtt a környezetbarát logisztika útját egyengetik.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay