vissza
Hírek Sajtóközlemények

Új érvénybe lépő szabályozások a lítium elemek és akkumulátorok szállítására 2020. január 1.-től

A lítium elemeket és akkumulátorkat tartalmazó termékek szállításukat megelőzően bizonyos állapot felmérő teszteknek kell hogy megfeleljenek. Ezek a tesztek szimulálják majd azokat a hatásokat, amelyek a termékeket normál szállítás során érik, úgy mint nyomás, hőmérséklet változás, sérülés.

2020. január 1.-től további szigorú szabályozás lép hatályba a lítiumot tartalmazó elemek és akkumulátorok szállítása terén a teljes nemzetközi szállítmányozási platformon.

Ezen túlmenőleg a jövőben az összesítő teszt riportot minden olyan Lítium elemre és akkumulátorra ki kell állítani, amely 2003. június 30.-a után került gyártásra.  Ide értendők az UN 38.3.5 és UN3480, UN3481, UN3091, UN3090, illetve az akkumulátorral meghajtott járművek és gépek  (UN 3171).

Az új szabályozás célja a termékek közös felelősségvállalása mind a gyártó mind a forgalmazó részéről.

A légitársaságok, hajóstársaságok és szállítmányozók a dokumentumokat a DACHSER-től kérik majd bemutatásra. Ezért kérjük az Ügyfeleinket, hogy biztosítsák az igazolásokat, teszt riportokat, és tegyék majd elérhetővé a teljes szállítási folyamat alatt. További információkért kérem klikkeljen ide: http://www.unece.org/trans/areas-of-work/dangerous-goods/legal-instruments-and-recommendations/un-manual-of-tests-and-criteria/amend-to-rev6.html

2020. január 1.-től az érintett termékek szállítása csak és kizárólag az igazoló dokumentumokkal lesz majd lehetséges.

Tovább információkért kérjük forduljon DACHSER munkatársainkhoz. 

Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay