Így működik az @ILO: Azonosítás, lokalizálás, mérés és megjelenítés

Az @ILO terminálban a csomagokat teljesen automatikusan azonosítják, lokalizálják, megmérik és rögzítik a szállítási rendszerben, amikor azok  beérkeznek vagy elhagyják a raktár területét, valamint a raktári tárolás teljes időtartama alatt. Ez megszünteti a kézi vonalkódolvasást és a csomagok további címkézését.

@ILO: azonosítás, lokalizálás, mérés és megjelenítés

A rendszer technológiai alapját a minden csomag tetején azonosítóként funkcionáló  QR-kódok, valamint velük együtt a mennyezeten elhelyezett, az egész területet lefedő számos optikai szkennelő egység szolgáltatják.

Ennek eredményeként bármely csomagot méternyi pontossággal lehet lokalizálni, anélkül, hogy késlekedés lenne a tranzitterminálokban. Így az irodai dolgozók is valós idejű adatokat láthatnak a szállítmányok helyzetéről, amelyeket weboldalakon, alkalmazásokban vagy mobil kijelzőkön jelenítenek meg, a továbbszállításhoz szükséges információkkal együtt. Ez jelentősen növeli az átláthatóságot a raktárban, valamint felgyorsítja a keresési és rakodási folyamatokat.

A raktárban végzett folyamatok hatékonyabbá tétele

Az egyik új funkció az, hogy a  raktári szállítószalagokat és a csomagokat automatikusan összekapcsolják. Az @ILO rendszer észleli, amikor  a raktári szállítószalagra  kerül egy raklap, és valós időben továbbítja az információkat minden csomagról a raktári dolgozók kijelzőire. A folyamatok átfutási idejének csökkentésével hatékonyabbá teszi a tranzitterminálok munkameneteit.

Az @ILO digitális ikre része a DACHSER Future Terminal kutatási és fejlesztési programjának, amelynek keretében a családi tulajdonban lévő logisztikai vállalat az elkövetkező években forradalmi technológiákat és folyamatokat kíván bevezetni európai tranzittermináljaiban és raktáraiban. A DACHSER célja, hogy versenyképességét innovatív megoldásokkal erősítse meg, igy felelve meg a digitalizáció és fenntarthatóság által felvetett kihívásoknak és lehetőségeknek.

Az @ILO működésének összefoglalását megtalálja a mellékelt PDF fájlban.

További részletek az @ILO-ról PDF (0,16 MB)
DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Erika Kohegyi Consultant for Communication