Fiatalít a DACHSER - 613 kezdő munkaerőt vett

A logisztikai ágazat folyamatosan növekszik, és így az iparág alkalmazottaival szemben támasztott követelmények is. Következésképp a DACHSER továbbra is támogatja a jövő logisztikai szakembereinek és vezetőinek utánpótlását és képzését.

Idén egy új képzési ciklus kezdetén a logisztikai szolgáltató 583 új gyakornokot és 30 új hallgatót vett fel a cégcsoportjába Németországban.

A járvány kezdete óta a logisztika a lakosság ellátásában, a gazdasági működés fenntartásában egyaránt nélkülözhetetlen szerepet betöltő ágazat, függetlenül attól hogy élelmiszer utánpótlásról, vagy orvosi eszköz ellátásról, vagy bármilyen ipari cikk beszerzési folyamatáról van szó – a logisztkai egyszerűen az élet alapvető szükségessége. A DACHSER alkalmazottai az évek alatt folyamatosan bebizonyították, hogy iparág specifikus szakértelmüknek és elkötelezettségüknek köszönhetően hozzájárulnak a gazdaság ellátási láncának működtetéséhez, ezáltal jelentősen hozzájárulnak a társadalom alapvető fenntarthatóságához.

Az újoncok felvétele a DACHSER kempteni központjában.
Az újoncok felvétele a DACHSER kempteni központjában.

A logisztikai szektor a válság idején javítani tudta arculatát és stabil, ígéretes karrier lehetőségeivel vonzóbbá tette magát a munkaerőpiacon. “ Sok állásbörzét töröltek és kevés szakmai gyakorlatra volt lehetőség, így a toborzási szakasz is meglehetősen nehézkesnek bizonyult ebben az évben” - mondja Vera Weidemann, a DACHSER logisztikai humánerőforrás vezetője. Örömömre szolgál, hogy idén közel 600 tehetséges fiatal kezdte meg pályafutását a DACHSER-nél. Továbbá büszkeséggel tölt el, hogy az új kezdők között 90 teherautó sofőr gyakornok jelentkezése is szerepel, ami nagyon pozitív megítélést keltett a lakosság körében a koronavírus járvány ideje alatt. 

Minden kihívás ellenére a tehetségek felkarolása és gondozása közös felelősségünk, mivel a jól képzett munkavállalók üzleti sikerünk alapjai.

Burkhard Eling - DACHSER CEO

"Minden kihívás ellenére a tehetségek felkarolása és gondozása közös felelősségünk, mivel a jól képzett munkavállalók üzleti sikerünk alapjai." - mondja Burkhard Eling, a DACHSER vezérigazgatója. „Az elmúlt másfél évben tanítványaink és diákjaink rendkívül motiváltan teljesítették elvárásainkat, mindezzel hozzájárulva vállalatunk további eredményességéhez.” - folytatja Eling. „Sikerült ügyfeleink és partnereink teljesítmény és minőség iránti elvárásainak ismét eleget tenni. Mindehhez köszönjük minden munkavállalónk lojalitását.”

Nagy hangsúly a magas színvonalú képzéseken

Családi vállalkozásként a DACHSER hagyományosan nagy értéket tulajdonít a tudásmegosztással és nagyfokú támogatással társuló, magas színvonalú képzésnek. A gyakornokok a munkaerő mintegy 10 százalékát teszik ki. Az eddigi képzések során összesen 1699 gyakornok és hallgató végzett sikeresen a DACHSER-nél. 283 fő kezdővel, a szállítmányozási és logisztikai ügyintézők alkotják most a legnagyobb csoportot az idei gyakornoki állományban, míg 121 fővel a raktári gyakornokok állnak a második helyen.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay