Elindítja első, vidéki városokat összekötő gyűjtőjáratát a DACHSER Magyarországon

Pécs és Zalaegerszeg között nagyban lerövidül a szállítási idő

A Liegl&Dachser első vidéki gyűjtőjárata október 3-tól Pécset és Zalaegerszeget köti össze, így a két vidéki telephely közötti útvonal kikerüli a pilisvörösvári központot (Dachser Logistics Center Budapest), ezzel a jövőben hatékonyabbá válik a szállítás a városokból.

Elindítja első, vidéki városokat összekötő gyűjtőjáratát a DACHSER Magyarországon
Elindítja első, vidéki városokat összekötő gyűjtőjáratát a DACHSER Magyarországon

Egymást csatlakoztatják be a nemzetközi hálózatba 

Pécsnek eddig a dél-németországi Gersthofenbe volt direkt járata, míg Zalaegerszeg az északi régióban található Bad Salzuflennel állt napi kapcsolatban Németországban. Az új vidéki városokat összekötő útvonal segítségével a két telephely Pilisvörösvárt elkerülve egymást csatlakoztatja be a DACHSER nemzetközi hálózatába, így Pécsről akár Európa északi országaiba, Norvégiába, Finnországba, Svédországba, a Benelux állomokba is jelentősen lerövidül az áruk tranzitideje. Ugyanez igaz Zalaegerszegre is, ahonnan az új útvonal könnyebb és gyorsabb elérhetőséget biztosít az áruknak Európa déli országaiba, akár Olaszországba, Franciaországba vagy Spanyolországba.

Az új járat indulása a két megyeszékhely között stabilabb és optimálisabb operációt eredményez, kevesebb lesz az átrakás, jelentősen csökken a sérülés esélye és az áruk tranzit ideje is. Azok a pécsi áruk, amiknek van közvetlen zalaegerszegi direkt járata európai címzettek felé, most közvetlenül, Pilisvörösvárt megkerülve fognak bekerülni a DACHSER nemzetközi szállítási hálózatába.

Koprivanacz Tamás, Branch manager, Liegl&Dachser Kft., Pécs

Az új járat indulásával a várhatóan megnövekedett volumenek miatt a Liegl&Dachser Zalaegerszegi telephelye szeptember 26-tól három műszakos munkarendre váltott át. 

A magyar vidéki telephelyek szerepe felértékelődik

A magyar vidéki telephelyek évek óta kiemelt szerepet játszanak a német székhelyű logisztikai vállalat szállítmányozási hálózatában és egyre inkább felértékelődnek a megnövekedett ügyféligényeknek köszönhetően.

„Az új járat indulása a két megyeszékhely között stabilabb és optimálisabb operációt eredményez, kevesebb lesz az átrakás, jelentősen csökken a sérülés esélye és az áruk tranzit ideje is. Azok a pécsi áruk, amiknek van közvetlen zalaegerszegi direkt járata európai címzettek felé, most közvetlenül, Pilisvörösvárt megkerülve fognak bekerülni a DACHSER nemzetközi szállítási hálózatába."- mondta Koprivanacz Tamás, a Liegl&Dachser Kft. pécsi telephelyének vezetője.

A Zalaegerszeg-Pécs útvonalon is igénybe vehető az entargo termékcsalád (a targospeed, a targoflex, valamint a targofix), amely egész Európára egységes és magas színvonalú szolgáltatásokat jelent mind a B2B, mind a B2C ügyfelek számára. Ezen kívül természetesen elérhető az áruk elektronikus úton történő nyomon követés is.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay