DACHSER információbiztonság

A nem megfelelően védett információ jelentős kockázati tényezőt jelent, akár még a vállalat létezését is veszélyeztetheti, hiszen célpontot jelent az egyre gyakoribb kibertámadásoknak. A logisztikában - ahol a jól működő IT-nek szintén kiemelt jelentősége van - a megbízható és biztonságos ellátási láncok most fontosabb szerephez jutottak, mint valaha. Az adatok védelme és bizalmas  kezelése ezért a DACHSER egyik legfontosabb prioritása.

Jelenleg egyre több célzott és egyre professzionálisabb hackertámadás történik úgynevezett ransomware támadások segítségével. A hackerek biztonsági réseken keresztül behatolnak a vállalatok informatikai rendszereibe, titkosítják a fontos információkat, például az alkalmazottak adatait vagy a cég pénzügyi eredményeit, amiért különféle ellenszolgáltatásokat, váltságdíjat kérnek a titkosítás feloldása érdekében. Mindezen felül ez egy rendkívüli plusz költséget is eredményez az informatikai rendszerek helyreállításához egy ilyen támadás után. Minél nagyobb a vállalat digitális szolgáltatási részének jelentősége, annál komolyabb a fenyegetés az értékek védelme  szempontjából.

A logisztika is azon iparágak közé tartozik, amelynek működése nagymértékben függ a jól működő informatikától: A rendkívül összetett és nagymértékben optimalizált értékláncok csak akkor működhetnek kifogástalanul egy digitalizált világban, ha a megfelelő információkat folyamatosan, helyesen, bizalmasan és a globális jogi követelményeknek megfelelően dolgozzák fel az áruk áramlásával párhuzamosan. Ezért az elmúlt években jelentősen megnőtt az információbiztonság jelentősége a logisztikában is.

A DACHSER mindennek tudatában magas szintű információbiztonságot kínál, ami a vállalat új informatikai és fejlesztési részlegének alapvető feladata. A DACHSER IT volt az egyik első logisztikai szolgáltató, aki ISO/IEC 27001 tanúsítvánnyal rendelkezett, ami az Information Security Management Systems (ISMS) vezető nemzetközi szabványa, és így a legfontosabb kiberbiztonsági tanúsítvány is egyben.

Ezenkívül a DACHSER folyamatos szervezeti, műszaki és konstrukciós intézkedéseket tesz az ügyféladatok minél magasabb szintű védelme érdekében, rendszeresen befektet saját rendszerei biztonságába és éves ellenőrzéseket hajt végre tanúsítványai megújítása érdekében. A vállalat működésének szempontjából tett sarkalatos intézkedések: titoktartási megállapodások harmadik féllel, INFORMATIKAI felhasználói irányelvek megalkotása, a mobil munkaállomások biztonságos összekapcsolása, az IT biztonsági törvény és a GDPR szabályainak végrehajtása. A technikai intézkedések megvalósítására az alábbi törekvések születtek: Vírusvédelem, spam elleni védelem, hibamentesség, vészhelyzeti tervezés és az összes kritikus adat rendszeres biztonsági mentése. Független, korszerű párhuzamos adatközpontok működtetése, a fióktelepek magas szintű biztonsága, vagy a decentralizált informatikai biztonság tápellátását biztosító mentési rendszerek mind-mind a DACHSER által megvalósított konstrukciós intézkedések fontos mérföldkövei.

A DACHSER ügyféladatait az összes hozzáférési útvonalon történő titkosított továbbítás védi, és a jogosulatlan megtekintés vagy manipuláció elleni védelemre vonatkozó engedélyezési koncepció hatálya alá tartozik.

Célunk, hogy ezekkel az átfogó intézkedésekkel sikeresen megelőzzük a gazdasági károkat, megvédjük magunkat és ügyfeleinket a rendszerhibáktól és a hackertámadásoktól, valamint az adatok teljesen biztonságos és megbízható kezelését kínáljuk a teljes szállítási lánc mentén.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay