Sajtóközlemények

A DACHSER vonatszerelvényekkel szállítja az árut az Új Selyemúton

A DACHSER Rail Services szolgáltatásával a vegyipari termékek Ludwigshafen-ből Kínába történő szállítási ideje a felére csökkent

A BASF konszern régi jól bevált logisztikai partnerét, a DACHSER-t bízta meg az első vonatszerelvény Kínába történő elindításával. A 42 egységkonténerből álló vonatszerelvény a BASF termékeivel megérkezett a kínai Xi’an városba. A szállítás megszervezésénél a DACHSER igyekezett minden szempontot figyelembe venni, beleértve az egyeztetést a konténerszállító RTSB GmbH.-val, a vámkezeléseket és az áruk Kínában történő kiszállítását is. 

A DACHSER Rail Services szolgáltatásával indulnak a termékek Xi´an-ba.
A DACHSER Rail Services szolgáltatásával indulnak a termékek Xi´an-ba.

A ludwigshafeni vasúti kombiterminálról indulva a vonatszerelvény 14 nap alatt érkezik meg Lengyelországon, Fehéroroszországon, Oroszországon és Kazahsztánon keresztül Kínába, ami több mint két héttel rövidebb szállítási időt jelent a konténerszállító hajókkal összehasonlítva. Az „Új Selyemúton” történő vasúti szállítás különösen azoknak a vegyipari vállalatoknak lehet érdekes, amelyek gyártóhelye Kínában a tengeri kikötőktől távoli területeken helyezkedik el.

Gyorsabb mint a tengeri-, olcsóbb mint a légi szállítmányozás, könnyen ütemezhető és megbízható: Az Új Selyemúton a Kínába irányuló vasúti szállítás bizonyos logisztikai és szállítmányozási követelmények esetén nagyobb hozzáadott értéket képviselő alternatívává válhat a légi és a tengeri áruszállítással szemben. 

Thomas Krüger, Managing Director DACHSER Air & Sea Logistics EMEA

A vasúti vonalak nyomtávja eltérő, ezért a lengyel Malaszewiczében és a kazah-kínai határon a konténereket át kell rakodni másik szerelvényekre. A kb. 40 láb magas egységkonténerekben elsősorban granulátumot, üzemanyag-adalékot és különböző vegyipari katalizátorokat szállítanak. A vonatszerelvény célállomása a Kína központi részén fekvő Xi'an városa. 

Az áru megérkezése után a DACHSER észak-kínai szervezeti egysége irányítja a BASF szállítmányok vámkezelését és az áruk kiszállítását a címzettekhez. A következő hónapokban további vonatszerelvények indítását tervezik Ludwigshafenből  Xi'an-ba. 

"Gyorsabb, mint a tengeri-, olcsóbb, mint a légi szállítmányozás, könnyen ütemezhető és megbízható: "Az Új Selyemúton a Kínába irányuló vasúti szállítás bizonyos logisztikai és szállítmányozási követelmények esetén nagyobb hozzáadott értéket képviselő alternatívává válhat a légi és a tengeri árufuvarozással szemben." nyilatkozta Thomas Krüger a Dachser Air & Sea Logistics EMEA üzleti egységének vezetője. „Folyamatosan növekvő igényt tapasztalunk a DACHSER Rail Services iránt, így különösen örülünk annak, hogy a BASF mint globális, piacvezető vegyipari termékeket gyártó cég bizalommal fordult hozzánk.”

A hosszú távú kapcsolatok új szintre emelkedtek

A DACHSER évtizedek óta szorosan együttműködik Európában a BASF-el a csomagolt vegyipari termékek biztonságos szállítása és tárolása érdekében. A DACHSER két veszélyes anyag raktárat üzemeltet a BASF termékek számára: az egyiket Magyarországon, a másikat Romániában. Mindkét SQAS tanusítvány szerinti európai telephely megfelel a legmagasabb szintű biztonsági előírásnak. "A Xi'an-ba vezető első vonatszerelvény új szintre emelte a hosszú távú logisztikai partnerkapcsolatainkat a BASF-el" - mondta Michael Kriegel, a DACHSER Chem-Logistics osztályvezetője. A DACHSER Chem-Logistics szolgáltatása egyedi megoldásokat kínál vegyipari ügyfelei számára, melyben összekapcsolja a szabványosított logisztikai szolgáltatás és a veszélyes áruk globális hálózatban történő szállításának és raktározásának szakértelmét. 

Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay