A DACHSER megerősítette pozícióját a német logisztikai piacon

A DACHSER megvédte vezető pozícióját a német logisztikai piacon a most megjelent „Logisztikai TOP 100 2020/2021” tanulmány szerint. Bizonyos piaci szegmensekben, például a fogyasztási cikkek szerződéses logisztikájában vagy a légi és tengeri szállítmányozásban a logisztikai szolgáltató javított is az eredményein.

A DACHSER megvédte vezető pozícióját a német logisztikai piacon a most megjelent „Logisztikai TOP 100 2020/2021” tanulmány szerint.

Az idei évben a tanulmány a német logisztikai piacra fókuszált és ezen adatok szerint a DACHSER az összes logisztikai szolgáltató rangsorában megtartotta a harmadik helyét a Deutsche Post DHL Group és a DB Schenker mögött.

Az „Általános gyűjtőszállítmányozási hálózat (LTL)” szegmensén belül a DACHSER a korábbi évekhez hasonlóan ismét az első a németországi gyűjtőszállítmányok piacán. A DACHSER megtartotta a korábban elért második helyét az „Általános áruszállítmányozási szolgáltatások (FTL)” területén. A „Fogyasztási cikkek forgalmazása és szerződéses logisztika” üzleti egységén belül a DACHSER a harmadik helyről a második helyre lépett előre. A családi tulajdonban lévő vállalat a "Tengeri teherszállítmányozás" szegmensben a tizedikről a nyolcadik helyet, a "Légi áruszállítás" terén a nyolcadik helyről a hetedik helyet szerezte meg. Az egyes logisztikai szolgáltatók légi és tengeri áruszállítmányozási forgalmának összesített értékét tekintve a legújabb összevetésben a DACHSER a nyolcadik helyen áll.

A Fraunhofer Intézet a „szerződéses logisztikáról” idén először készített egy kibővített üzleti elemzést, amelybe belevette az ipari szerződéses logisztikai szolgáltatásokból származó bevételi adatokat is. Ebben az új összevetésben a DACHSER a harmadik helyet szerezte meg.

A német és az európai logisztikai piac legrészletesebb és legelismertebb kiadványa

A TOP 100 tanulmány rendszeresen publikál kulcsfontosságú adatokat a legnagyobb németországi és európai logisztikai szolgáltatók piaci volumeneiről, üzleti egységeiről, illetve annak rangsoráról. Ez a német és az európai logisztikai piac legrészletesebb és egyben legkeresettebb tanulmányi összefoglalója. Ez a kiadvány az összes németországi logisztikai szolgáltató esetében a 2019. évi nettó árbevételi adatokat vizsgálta, és az üzleti egységek eredményeinek összehasonlításokhoz a DACHSER konszolidált pénzügyi adatait vette figyelembe.

A következő TOP 100 tanulmányi kiadvány, amely az európai logisztikai piacra összpontosít, 2021 őszén jelenik meg.

Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay