A DACHSER kitüntetést kapott a sikeres App-Communityért

A DACHSER „Citizen Development Empowerment Award” kitüntetést kapott. Ezzel a díjjal a smapOne AG a logisztikai szolgáltató programjának sikerét díjazta, amely a munkatársak egy programozási ismeretek nélkül is saját alkalmazásokat készítő globális közösségét hozta létre, és ezáltal előmozdította a vállalaton belüli digitalizációt.

A DACHSER „Citizen Development Empowerment Award” kitüntetést kapott

A DACHSER-nél már 1250 alkalmazott kapta meg az úgynevezett Citizen Developer címet és vele a felhatalmazást arra, hogy maguk készítsenek alkalmazásokat. A közösség folyamatosan növekszik, és jelentősen hozzájárul az analóg folyamatok önálló, gyors és egyszerű digitalizálásához. A decentralizált helyi szakértők nagy elkötelezettséggel építik saját megoldásaikat, és folyamatosan fejlesztik azokat.

A DACHSER a „vágólapon túl” mottóval már 7,1 millió oldalnyi papírt takarított meg a különböző folyamatok során, mivel a moduláris rendszerrel számos felhasználási eset felépíthető és digitalizálható. A Citizen Development megközelítés nemcsak a digitalizációhoz járul hozzá, hanem az erőforrásokkal is spórol. A 7,1 millió oldal papír legyártásához 396 773 liter vízre vagy 147 621 kWh villamos energiára lenne szükség, ha újrahasznosított papírral számolunk.

„Nagyon büszkék vagyunk az egyre növekedő globális Citizen Development közösségünk díjára" – mondta Jeanne Merswolken, a Corporate Digital Innovation & Development terület digitálisplatform-termékekkel foglalkozó csapatának munkatársa. „Még sok feladat áll előttünk: a vállalatnál még mindig vannak olyan papír alapú folyamatok, amelyeket maguk a munkavállalók digitalizálhatnak. A smapOne megoldásaival lehetővé tehetjük számukra ezt. Ráadásul a saját alkalmazások készítése szórakoztató, amint azt a munkatársak pozitív visszajelzései is bizonyítják."

A kódolás nélküli (No-Code) platform célja semmiképpen sem az, hogy a meglévő rendszerekkel párhuzamos világokat teremtsen, sokkal inkább az, hogy támogassa a vállalati IT-alkalmazásokat a DACHSER-nél, és feltárjon további lehetőségeket a digitalizációra.

 „A cél az alkalmazottak digitális gondolkodásmódjának erősítése és a digitális kreativitás előmozdítása" – mondja Jürgen Sakry, a Shared Services osztály vezetője. „Fontosak az egyértelmű iránymutatások. A DACHSER Citizen Developer közösségét ezért egy központi auditcsoport tanítja és támogatja. A központi csapat gondoskodik arról is, hogy minden alkalmazás magas színvonalon működjön és megfeleljen az adatvédelmi irányelveknek. A redundáns fejlesztések elkerülése érdekében vállalati sablonokat hoznak létre".

Hogyan működik az Empowerment?

A Citizen Development egy üzleti trend, egyben a digitális átalakulás fontos része. A speciális informatikai vagy programozási ismeretekkel nem rendelkező, de az informatikához valamennyire értő alkalmazottak lehetőséget kapnak arra, hogy fejlesztői környezetek (úgynevezett low-code/no-code platformok) segítségével maguk hozzanak létre olyan alkalmazásokat, amelyek hozzáadott értéket jelentenek a vállalat számára és optimalizálják a folyamatokat. Ezeket az alkalmazottakat nevezik "Citizen Developernek".

Az ezekben a platformokban rejlő lehetőségeket a Gartner stratégiai tanácsadó cég is felismerte a „Harness the Disruptive Powers of Low-Code: A Gartner Trend Insight Report " című, nemrégiben megjelent tanulmányában, és előnyként említi a termelékenység növekedését és az erőforrás-korlátok csökkenését. A Gartner előrejelzése szerint 2025-re az új alkalmazások mintegy 70%-a alacsony kódú és kód nélküli platformokra épül majd, míg 2020-ban ez az arány kevesebb mint 25% volt.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Erika Kohegyi Consultant for Communication