A DACHSER elindítja 30. légi charter járatát

A koronavírus válság február végi elterjedése óta a DACHSER Air & Sea Logistics üzletága összesen 30 repülőgépet bérelt és több mint 60 millió légzőmaszkot, valamint orvosi műszereket, egyéni védőeszközöket és kesztyűket szállított partereinek. Április végén a DACHSER egy hét alatt nyolc légi charter járatot tudott indítani, ami először fordult elő a vállalat eddigi működése során, ebből hármat a Hong Kong – Los Angeles útvonalon.

A DACHSER egy hét alatt nyolc légi charter járatot tudott indítani, ami először fordult elő a vállalat eddigi működése során, ebből hármat a Hong Kong – Los Angeles útvonalon.

"Ezekkel a járatokkal tudjuk biztosítani ügyfeleinknek a kapacitásokhoz való folyamatos hozzáférést az Egyesült Államok összes DACHSER telephelyén, valamint Latin-Amerika számos kirendeltségein" - mondta Timo Stroh, a DACHSER Global Air Freight osztályvezetője. A DACHSER ehhez hasonló, úgynevezett „mini” légi charter járatok indítását tervezi bevezetni a Sanghaj – Dallas, Sanghaj – Los Angeles és Hongkong – Dallas útvonalakon.

Az említett charter járatok szervezésével a logisztikai szolgáltató a fontos gyógyászati termékek ellátásában kívánja ügyfeleit támogatni.  Ugyanakkor egyben ez egy lehetőség  is a légi árufuvarozásból eredő volumen visszaesések kompenzációjára, amelyek a globális világjárvány és a légi utas szállítás szinte teljes felfüggesztése miatt a felére zuhantak vissza.

Jelentős társadalmi szerepvállalás

"Ez fontos üzletté vált a DACHSER Air & Sea Logistics részére az egyébként nagyon bonyolult  piacon" - nyilatkozta Stroh. Ugyanakkor motiváló is, hogy a társadalom számára meghatározó és létfontosságú dolgot teszünk, miközben tovább építjük a DACHSER márkát a légi áruszállítmányozás piacán. 

Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay