A DACHSER & Fercam Italia sebességet vált

A DACHSER többségi részesedést szerzett az gyűjtőszállítmányozással és szerződéses logisztikával foglalkozó olaszországi vegyesvállalatban

2024. március 28-i hatállyal a DACHSER megszerezte a DACHSER & Fercam Italia vegyesvállalat részvényeinek 80 százalékát. Ezzel teljessé vált a Fercam olasz logisztikai vállalat gyűjtőszállítmányozással és szerződéses logisztikával foglalkozó részlege többségi tulajdonának megvásárlása.
A DACHSER & Fercam Italia sebességet vált
A DACHSER & Fercam Italia sebességet vált

Az Európai Bizottság versenyjogi felülvizsgálatát, majd 2023. novemberi jóváhagyását követően a Fercam megkezdte két üzletágának – a közel 1000 alkalmazottat foglalkoztató és 43 olasz telephellyel rendelkező Distribution és Logistics – leválasztását a vállalat többi részlegétől, és önálló szervezet létrehozását az olaszországi gyűjtőfszállítmányozási és szerződéses logisztikai műveletekre. A DACHSER & Fercam Italia néven működő vegyesvállalat ez év elején kezdte meg működését. Egy átmeneti időszakot követően a DACHSER 2024. március 28-án csatlakozott a vállalathoz, és a felvásárlás lezárult.

A vegyesvállalat részvényeinek 20 százaléka mellett a Fercam S.p.A. teljes mértékben megtartja a Fercam Transport (belföldi és nemzetközi közúti és vasúti szállítás), a Fercam Air & Ocean és a Fercam Special Services (képzőművészet, vásárok és rendezvények, költöztetés és áthelyezés, archívum- és dokumentumkezelés) üzletágakat, beleértve ezek összes nemzetközi leányvállalatát; ezek az egységek nem lesznek az új vegyesvállalat részei.

„A DACHSER & Fercam Italia teljessé teszi az ipari és fogyasztási cikkek szállítására és raktározására szolgáló európai hálózatunkat" – mondta Burkhard Eling, a DACHSER vezérigazgatója. „Az akvizíció révén még inkább képesek leszünk arra, hogy Európa-szerte egységes színvonalú minőségben és teljesítménnyel szolgáljuk ki ügyfeleinket. Ennek érdekében Olaszországban is a logisztikai kapacitásokat, a digitalizációt, az éghajlatvédelmi intézkedéseket és különösen az itteni munkatársaink fejlődését tartjuk majd szem előtt".

Az akvizíció révén még inkább képesek leszünk arra, hogy Európa-szerte egységes színvonalú minőségben és teljesítménnyel szolgáljuk ki ügyfeleinket.

Burkhard Eling, a DACHSER vezérigazgatója

„A gyűjtőszállítmányozás és a szerződéses logisztikai üzletág továbbvitele a DACHSER-hálózat égisze alatt a megfelelő lépés a pozitív fejlődés és a jövőbeli növekedés biztosításához Olaszországban és Európában" – mondta Hannes Baumgartner, a Fercam ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt évtizedek során kialakult bizalmi együttműködés megmutatta, hogy ez a két családi vállalkozás, a Fercam és a DACHSER hosszú távra tervez, és ugyanazokat az értékeket vallja. Ez minden szinten megkönnyítette az új vállalat, a DACHSER & Fercam Italia létrehozását".

Megkezdődik a teljes integráció a DACHSER hálózatába

A DACHSER és a Fercam 20 éves partnerségre tekint vissza, amelynek keretében a dél-tiroli székhelyű olasz családi vállalkozás a DACHSER európai hálózatából származó ipari és fogyasztási cikkek gyűjtőszállítmányainak olaszországi elosztását végezte, valamint az Olaszországból származó küldeményeket az európai hálózatba juttatta. Most megkezdődhet a teljes integráció a DACHSER rendszereibe és folyamataiba.

„A DACHSER & Fercam Italia a Dr. Gianfranco Brillante ügyvezető igazgató vezette tapasztalt menedzsmentcsapatnak, a jól képzett és motivált munkatársaknak, valamint a modern logisztikai létesítményeknek és rendszereknek köszönhetően nagyon jól pozícionált az olasz gyűjtőszállítmányozási és szerződéses logisztikai piacon" – mondta Alexander Tonn, a DACHSER Road Logistics operatív igazgatója. „A DACHSER európai és globális logisztikai hálózatának részeként a vállalat mostantól teljesen új lehetőségeket fedezhet fel az export növelésére. A DACHSER & Fercam Italia alkalmazottai számára ez biztonságot és stabilitást jelent. Az olaszországi és európai ügyfelek pedig az egységes és szabványosított rendszerek előnyeit élvezhetik majd az integráció eredményeként."

A gyűjtőszállítmányozás és a szerződéses logisztikai üzletág továbbvitele a DACHSER-hálózat égisze alatt a megfelelő lépés a pozitív fejlődés és a jövőbeli növekedés biztosításához Olaszországban és Európában.

Hannes Baumgartner, a Fercam ügyvezető igazgatója

Teljessé váló európai hálózat

A Fercam gyűjtőszállítmányozási és szerződéses logisztikai üzletágának többségi felvásárlása a harmadik jelentős akvizíció, amelyet a DACHSER a Graveleau (Franciaország, 1999) és az Azkar (Spanyolország, 2013) után az európai szállítmányozási és logisztikai hálózatának bővítése érdekében hajtott végre. A DACHSER European Logistics üzletága nem rendelkezik saját telephellyel Olaszországban, így nem keletkeznek duplikált struktúrák. A FERCAM Distributions és Logistics üzletágainak valamennyi alkalmazottja átkerült a DACHSER & Fercam Italia vegyesvállalathoz.

A hűtött élelmiszerek szállításával és tárolásával foglalkozó Food Logistics üzletágban a DACHSER 2017 óta van jelen Olaszországban három telephellyel és mintegy 270 alkalmazottal. A DACHSER Italy Food Logistics továbbra is önállóan működik a piacon Roberto Specos Country Manager vezetésével.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Erika Kohegyi Consultant for Communication