Karrier Mediaroom

DACHSER Automotive Logistics – A megbízható partner

A globális autóipari ellátási láncok fenntartása a logisztika egyik legfontosabb területe. A gyors ütemű termelési ciklusok, a változékony piacok, az ügyfelek növekvő elvárásai és az elektromobilitásra való átállás innovatív logisztikai megoldásokat igényel. A tervezés legnagyobb pontossága és a magas színvonalú kivitelezés szintén elengedhetetlen. A DACHSER Automotive Logistics logisztikai szolgáltatások széles választékát kínálja világszerte, kifejezetten az autóipari ellátási láncok összetett követelményeihez igazítva.

DACHSER Automotive Logistics
DACHSER Automotive Logistics

Hatékony hálózat az autóipar szolgálatában

Magas színvonalú globális logisztikai hálózatunk teljes mértékben igazodik a gyártók és a beszállítók szigorú követelményeihez. Ügyfeleink a megbízhatóság és rugalmasság előnyeit élvezhetik. Az optimális együttműködés érdekében folyamatosan és hatékonyan integrálunk folyamatokat, emberi erőforrásokat és régiókat, így meghatározó versenyelőnyt biztosítunk ügyfeleinknek. Emellett átfogó iparági tapasztalatunk és magasan képzett, szaktudással rendelkező munkatársaink jelentik az ügyfelekkel való partneri együttműködés alapját.

Szolgáltatási portfóliónk

  • Gyors és rugalmas hozzáférés világszerte minden értékesítési és beszerzési piachoz
  • A szállítmányozási hálózat, a raktározás és az ügyfélspecifikus értéknövelt szolgáltatások intelligens összekapcsolása
  • Átfogó európai hálózat az egyes országokra és piacokra vonatkozó szaktudással
  • Nagy szállítási gyakoriság
  • Saját vállalatok és partnerkirendeltségek a jelentős európai, amerikai és ázsiai autóipari piacokon
  • Egységes szolgáltatási színvonal minden kirendeltségen
  • Ügyfeleink személyes kapcsolattartója által nyújtott helyszíni támogatás a fő piacokon
  • Teljes átláthatóság és integráció a következetes, megbízható és mindig rendelkezésre álló információk révén az IT-szolgáltatásoknak köszönhetően
  • Különböző gyártók és beszállítók termékeinek kombinálása komplett konténerben történő szállítássá (FCL) a nagyobb kihasználtság és költségcsökkentés érdekében
  • EcoVadis-auditálás

A DACHSER Automotive Logistics részletes bemutatása

Állandó és rugalmas

Az entargo termékcsalád egységes szolgáltatáskínálata garantálja a következetesen magas minőségi színvonalat az európai szállításokhoz. A négy szabványosított termékcsalád, a targospeed, a targofix, a targoflex, valamint a targo on-site pontosan megfelel az autóipar egyedi ügyféligényeinek.

Ügyfeleink beszerzési logisztikájához optimalizált folyamatok

A DACHSER Automotive Logistics segít megoldásokat találni a beszerzési logisztika összetett ellátási láncaira. A DACHSER Buyer’s Consolidation különösen hatékonyan szervezi meg az autóipar fő piacaira irányuló beszállítói láncot Európa-szerte és Észak-Afrikában. A Coordination Tower Automotive az autóipar és a beszállítók központi kiszolgáló egységeként működik, és a legapróbb részletekig megtervezi, majd megbízhatóan lebonyolítja a tengeri szállítmányozási megbízásokat. A szolgáltatási portfólió magában foglalja a megbízások elfogadását és nyomon követését, az előzetes küldemények szállításának tervezését, ellenőrzését és szervezését, a vámkezelést, valamint a légi vagy vasúti alternatív szállítási útvonalak kiválasztását.

A folyamatok áttekintése

Integrált IT-szolgáltatásaink teljes átláthatóságot garantálnak. Domino és Othello szállítmányozás-irányítási rendszerünk teljes körű áttekintést nyújt a szállítmányozási megbízásokról. Bármikor hozzáférhet az egyes küldeményekre és a rendelés részleteire vonatkozó átfogó információkhoz. A közúti szállítás során minden átrakási ponton vonalkódolvasást alkalmazunk, hogy zökkenőmentesen nyomon követhessük szállítási megbízásait. A légi és tengeri szállítmányozást egy globális egységbe integráljuk hogy zökkenőmentes összeköttetést biztosítsunk mind a szárazföldi szállítmányozáshoz, mind a raktárlogisztikai tevékenységekhez. A küldemények így egyetlen azonosítószámon keresztül nyomon követhetők minden folyamatlépésben.

Kiváló minőség ügyfeleink biztonsága érdekében

A magas szintű szabványosítás következetes és ellenőrizhető viszonyítási alapot teremt logisztikai szolgáltatásaink minőségének megítéléséhez. Ön hozzáférhet a zökkenőmentes elektronikus interfészekkel ellátott automatizált folyamatokhoz és az európai szállítási hálózatunkhoz, amelyet a legmagasabb minőségi követelmények szerint működtetünk. Az ellátási lánc biztonsága érdekében állandóan és aktívan felügyeljük a minőséget. Emellett a Global Preferred Carrier stratégiánk részeként ügyfeleink állandóan magas minőségi színvonalra számíthatnak hatékony szállítási hálózatunk minden szintjén.

A fenntarthatóság elve

A gazdasági, ökológiai és társadalmi fenntarthatóság a vállalatunk szilárd értékei, és ennek megfelelően mindennapi tevékenységeink szerves részei. Fontosnak tartjuk a szállítmányozással járó CO2-kibocsátás csökkentését. Ezt úgy érjük el, hogy nagyobb rakodóterű, mega-pótkocsikat alkalmazunk, valamint a nagyvárosi kiszállításokhoz akkumulátoros-elektromos teherautókat alkalmazunk. Emellett a DACHSER főként megújuló forrásból, elsősorban vízenergiából származó villamos energiát vásárol, ezáltal zöld villamos energiával fedezi saját szükségletének 60%-át világszerte.