Karrier Mediaroom

Informatikai megoldásaink védelmet és átláthatóságot biztosítanak

Zökkenőmentes, globálisan integrált logisztikai szolgáltatásokat kínál, amelyek erőteljes, sokoldalú és intelligens informatikai platformon alapulnak. Információs logisztikánk révén technológiai újítóknak és valódi hajtóerőnek számítunk a logisztikai ágazatban. Ezt számos újításunk is megerősíti, például a DACHSER alaprendszereinek számító Domino, Mikado és Othello, illetve az EDI központ, vállalatunk központi kommunikációs platformja, de akár az eLogistics portál is, ahol ügyfeleink online kezelhetik rendeléseiket. A szállítmányok automatikus nyomon követését segíti ellátásilánc-felügyeleti eszközünk, az ActiveReport, amely a legszigorúbb logisztikai normákkal rendelkezik.   

Informatikai megoldásaink jelentősen hozzájárulnak az Ön vállalata logisztikai mérlegének optimalizálásához; mindezt standardizált, globális hálózatba kötött rendszerek biztosítják, amelyek lehetővé teszik a folyamatok hatékony és kiváló adatminőséget garantáló konfigurálását.

Rugalmas és intelligens szoftveres megoldások a legmagasabb szintű logisztikai igényekhez

Minőség az innovációk segítségével: Többféle saját fejlesztésű szoftverünkkel teljesíteni tudjuk a világ minden pontjára történő szállítások, valamint a raktári szolgáltatások követelményeit. Informatikai felügyelettel rendelkező logisztikánk a lehető legnagyobb rugalmasságot kínálja minden területen. Mindez átláthatóságot teremt minden logisztikai részlegen, a homogén rendszerek pedig biztosítják az egyenletes információáramlást. A heti frissítések révén minden DACHSER-telephelyen globálisan egységes normákat állítunk fel. Több mint 600 központi és független IT-szakértőt alkalmazunk vállalati informatikai részlegeinken a németországi Kemptenben és Malschban, a franciaországi Chanverrie-ban, valamint a regionális központi amerikai, APAC és Iberia üzleti egységeink területén. Emellett több mint 250 informatikai koordinátor kínál személyes és közvetlen informatikai támogatást a világ különböző pontjain működő telephelyeinken és tekinthető elsődleges kapcsolattartónak az adott helyszínen.

Szolgáltatásaink között az alábbiak szerepelnek még:

  • Háttér (backup)-kapcsolatok az összes telephellyel, valamint 24 órás forródrót a hét minden napján  
  • Vírusirtó és spamszűrő használata minden alkalmazásban  
  • A lehető legnagyobb fokú megbízhatóság és vészhelyzeti terv minden rendszerhez minden helyszínen  
  • Titoktartási szabályok minden informatikai felhasználó esetében világszerte  
  • Saját rendszereink folyamatos fejlesztése és újabb informatikai újítások kidolgozása ügyfeleink érdekében, valamint (a folyamatok integrálásával) a hatékonyság növeléséhe

DACHSER IT részletesen

Vállalatunk EDI központja: Rendszerek közötti tolmács a zökkenőmentes adatáramlás érdekében

A globális, informatikai alapú logisztikai folyamatok csak akkor működnek, ha minden partner egy nyelvet beszél. A résztvevők közötti (akár komplex projektek esetén is) zökkenőmentes, minimális időigényű és megbízható információáramlás érdekében tartjuk fenn az EDI központot, amely az elektronikus adatcsere központi kommunikációs platformjaként üzemel. Az elektronikus adatcsere (Electronic Data Interchange, EDI) egy rendszerek közötti tolmács: átalakítja és továbbítja a csatlakoztatott rendszerekből bejövő és oda kimenő adatokat. A standardizált és ügyfélspecifikus interfészek lehetővé teszik az összes üzleti folyamat gyors és egyszerű összekapcsolását, valamint az összes lényeges információ és adat cseréjét.

Az Ön számára mindez az alábbi előnyökkel jár:

  • Folyamatbiztonság: A standardizált és testre szabott interfészekkel optimálisan integrálhatók az üzleti folyamatok.
  • Hibamegelőzés és időtakarékos működés: A standardizált és automatizált munkafázisok pontosan kezelik a logisztikai folyamatokat.
  • Adatbiztonság és elérhetőség: A központi kommunikációs platformon keresztül Ön közvetlenül csatlakozik szállításfelügyeleti és raktárkezelő rendszereinkhez.
API platformunk

Az API platform egyszerűsített kapcsolatot biztosít üzleti tevékenységeinkhez. A DACHSER informatikai rendszer hatalmát valós időben élvezheti. Látogasson el API portálunkba, és ismerkedjen meg API szolgáltatásainkkal.

Saját adatközpontjaink szavatolják az adatok védelmét, biztonságát és függetlenségét

A DACHSER számára az egyik legfontosabb kérdés az adatok biztonsága. Az első logisztikai szolgáltatók között szereztünk DIN EN ISO/IEC 27001:2017 informatikai tanúsítványt. Központi adatkezelésünk részeként ügyfeleink adatait saját adatközpontjainkban tároljuk, nem pedig külső felektől bérelünk szervertárhelyet. 
Informatikai szuverenitásunk számos előnnyel jár: A németországi jog szerint működünk, és egyértelmű szabályokkal rendelkezünk. A szerverhelyeken bevezetett biometrikus hozzáférés maximális biztonságot garantál. Saját párhuzamos adatközpontjainkkal folyamatosan a legmagasabb fokú rendelkezésre állást és megbízhatóságot biztosítjuk.

A legszigorúbb biztonsági normák a saját informatikai biztonságunknak köszönhetően

Az információbiztonsági csapat szakértői maximális biztonságot kínálnak az adatkezelés terén. A globálisan egységes informatikai struktúrák és az informatikai folyamatok központi és helyi szintű standardizálása nélkülözhetetlen óvintézkedés az összes rendszeradat védelme érdekében – az Önét is beleértve.

ISO-tanúsítvány

Interjú Christian von Rützen úrral, a DACHSER IT biztonsági tanácsadójával

További tudnivalók ügyfeleinkről

eLogistics
Több
ActiveReport
Több