Szakmai utánpótlás támogatás a logisztikában

A Liegl&Dachser Logisztikai Kft. elkötelezett támogatója a szakirányú iskolai képzéseknek és a tehetségek gondozásának.

DACHSER szakmai nap - Esztergomi Szakképzési Centrum Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola logisztikai technikus szakos diákjai.

A tavalyi évben kezdődött támogatási program keretén belül az Esztergomi Szakképzési Centrum Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola logisztikai technikus szakos diákjainak - akik a pandémia és a szakképzési törvény megváltozott feltételei miatt nem találtak gyakorlati helyet a kötelező, egybefüggő nyári szakmai gyakorlatukhoz - az iskola szervezésében egy napra a DACHSER pilisvörösvári telephelye biztosított üzemlátogatást és szakmai előadásokat. 

A logisztikai piacon nagyon fontos, hogy szakképzett, talpra esett és megfelelő, valós tudással rendelkező szakemberek kerüljenek a munkaerőpiacra minden évben. A Liegl&Dachser Logisztikai Kft. ezért kiemelkedően fontosnak tartja, hogy segítse a fiatalokat a megfelelő szaktudás megszerzésében és lehetőséget biztosítson az oktatási intézmények számára, hogy diákjaiknak hiteles és valós példákat tudjanak bemutatni.

Az Esztergomi Szakképzési Centrum Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola által szervezett kötelező egybefüggő szakmai gyakorlat keretén belül a diákoknak lehetőségük nyílt több területen is kipróbálni magukat és megismerni a régió adta munkalehetőségeket.Fontos, hogy a diákok minél előbb képet kapjanak arról, milyen lehetőségek és elvárások várják őket a munkaerőpiacon, annak érdekében, hogy a szaktudásuknak és személyiségüknek megfelelő munkahelyet tudjanak a későbbiekben választani.

DACHSER szakmai nap Pilisvörösváron

Ennek a szellemiségnek a jegyében az Esztergomi Szakképzési Centrum Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola diákjai szakmai programjuk keretén belül ellátogattak a Liegl&Dachser pilisvörösvári telephelyére is ahol általános képet kaptak a DACHSER gyűjtőszállítmányozási szolgáltatásairól, betekintést nyerhettek a belföldi fuvarszervezés rejtelmeibe, a DACHSER veszélyesáru szállítmányozásába, és végezetül megtekintették Közép-Európa egyik legmodernebb veszélyesáru raktárát. Külön előadást kaptak arra vonatkozóan, hogy a veszélyes anyagok raktározása és az árukkal kapcsolatos szállítmányozási folyamatok miért különböznek a többi áruétól. A szakami napot rendkíli érdeklődés övezete, amivel kapcsolatban a diákok külön köszönetüket fejezték ki.  

„A tanulók gépteremben rögzítik a nap folyamán történteket, szerzett ismereteket, ezt beépítik a szakmai vizsgán bemutatandó portfóliójukba. A tanulók logisztikai, raktározási, és közlekedés-szállítmányozási ismereteket szereznek a képzésük alatt.” – mondta el Lencsés László, logisztikai szakoktató.

Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay