Megérkezett az új DACHSER magazin!

A logisztikát gyakran a globális gazdaság értékelésének egyik meghatározó mércéjének tekintik. A nemzetközi áruforgalom már korai jelzést mutat a világkereskedelmi kapcsolatokban bekövetkező változásokra. Ugyanakkor a jelenlegi geopolitikai átalakulások az ellátási láncok újratervezésére és átalakítására figyelmeztetnek. Ez most az új DACHSER magazin egyik hangsúlyos témája. 

DACHSER magazin 2022/4-es lapszám

A világ változik: a digitalizáció, az éghajlatvédelem és az új geopolitikai irányok nemcsak a politika, az üzleti élet és a társadalom számára jelentenek komoly kihívásokat, hanem a logisztika szerepét is újradefiniálják. A mostani címlap sztori részletesen, hat pontban összefoglalva kifejti, hogy a jelenlegi átalakulások hogyan hatnak a globális ellátási láncokra. Lapozzon a magazin 6. oldalára és tudjon meg erről többet.

A jelenleg zajló változások mellett azonban egyértelmű, hogy a globalizációt nem lehet visszafordítani. A zökkenőmentesen működő, hatékony globális ellátási láncokra a jövőben is szükség lesz. A DACHSER és a svájci WorldConnect cég együttműködése szemléletes példa erre. Az utazásoknál használt USB adaptereket Thaiföldön gyártják, amik a DACHSER szállítási hálózatán keresztül először Hamburgba, majd további értékesítési pontokra kerülnek. A teljes történet a 18. oldalon kezdődik.

A folyamatoptimalizálás a témája a németországi Langenauban található DACHSER telephely bemutatásának. A kirendeltség a mindennapi raktári munkafolyamatokhoz már néhány hónapja aktív exoskeletonokat használ. Ezeket az innovatív robotikus segédeszközöket hátizsákhoz hasonlóan öltik magukra a raktári munkavállalók segítségképpen a mindennapos nehéz küldemények emeléséhez és cipeléséhez. Lapozzon a 24. oldalra, és ismerkedjen meg az újdonságnak számító technológiával! 

A magazin elérhetősége

Dachser magazin 2022/4-es lapszám_English PDF (6,56 MB)
DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay