Megérkezett az új DACHSER magazin!

"Semmi sem állandóbb, mint maga a változás" – bölcs szavak, amik végigkísérik mindennapjainkat. A világ gyors ütemű fejlődésével párhuzamosan a logisztikában is fokozatosan nő az innovációkra és a változásokra irányuló törekvés. A DACHSER magazin mostani lapszámában beszámolunk arról, hogy cégünk és ügyfeleink miként és hogyan reagálnak a jövő sürgető problémáira és azok lehetséges megoldásaira.

DACHSER magazin - 2021/4-es lapszám

Címlaptörténetünk a mesterséges intelligencia, pontosabban a gépi tanulás (machine learning) világába kalauzol el bennünket. Az intelligens algoritmusok a napi operációs munkafolyamatokból származó adatokat használják fel és folyamatosan új ismereteket sajátítanak el. Ez a tanulási eredmény segíti a monitor mögött ülő munkavállalókat a szállítási kapacitások jobb megtervezhetőségében, az adatok minőségének javításában és a folyamatok optimalizációjában. Részletekért lapozza fel a magazin 6. oldalát! 

Az autóipar is a változások és az innovációk időszakát éli. A mostani modern járművek már olyan érzékelőkkel vannak ellátva, amelyek biztosítják számunkra a kényelmet és a biztonságot, ám az elektromos meghajtású járművek növekvő népszerűsége egyben növeli  a komplex alkatrészek iránti keresletet is. Az Aptiv cég a világ egyik vezető autógyártó beszállítója a DACHSER Automotive Logistics ipari megoldásait választotta, hogy megbízható ellátási láncokat biztosítson kínai gyártóüzemei számára – és tette ezt tágabb értelemben a jövő mobilitása érdekében is. A teljes történet a 16. oldalon olvasható.

Egy másik korszerű technológia működésének bemutatása is reflektor fénybe került és ez nem más mint egy automatikusan vezérelt, vezető nélküli szállítógép, az AGV vagy más néven robotizált targonca. Jelenleg két DACHSER raktárban zajlanak azok a tesztelési folyamatok, amik segítséget nyújtanak abban, hogy miként lehet leginkább megkímélni az alkalmazottakat a rutinfeladatoktól. A 28. oldalon részletesen bemutatjuk Önöknek az újfajta technológia működési elvét.

A logisztika világáról még sok más történet és hasznos információ vár Önökre a mostani lapszámban. 

A kiadvány elérhetőségei

Nyomatatott kiadványunkat megkaphatja országon belül telephelyeink valamelyikétől vagy pdf. formátumban alább letöltve. Az olvasáshoz jó szórakozást kívánunk Önnek!

DACHSER magazin 2021/4 lapszám_English PDF (6,79 MB)
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay