vissza
Hírek Sajtóközlemények

Elindítja első nemzetközi járatát Pécsről a DACHSER

Az elmúlt időszak megnövekedett forgalma miatt ismét szükségessé vált egy új útvonal megnyitása, mert a vállalatnak Tolna, Somogy és Baranya megyében több ügyfele is van.

A német székhelyű vállalat az elmúlt időszakban számos új járatot indított Magyarországról, többek között Bad Salzuflenbe és Lengyelországba. Az új direkt vonal Pécs és a németországi Gersthofen között idén márciusban indult el. 

Liegl&Dachser Kft. Pécsi telephelye
Liegl&Dachser Kft. Pécsi telephelye

A magyar vidéki telephelyek évek óta kiemelt szerepet játszanak a német székhelyű logisztikai vállalat szállítmányozási hálózatában, amelyek mostanra már egyre inkább felértékelődnek a megnövekedett ügyféligényeknek köszönhetően. A vállalatnak több nagy Tolna, Somogy és Baranya megyét érintő ügyfele is van. Az ő Németországba irányuló szállításaikat az új járatnak köszönhetően 2 napos futamidővel tudják biztosítani, Pécsről történő indulással.

A pécsi kirendeltség 20 éves fennállásának egyik legnagyobb mérföldköve az új járat, és örülünk, hogy gyorsabb, olcsóbb és megbízhatóbb szolgáltatást tudunk nyújtani ügyfeleinknek, ezzel hozzájárulva a térség gazdasági fejlődéséhez” – mondta el Koprivanacz Tamás a Liegl&Dachser pécsi kirendeltségének vezetője.

Koprivanacz Tamás, Branch manager, Liegl&Dachser Kft., Pécs

A meglévő fix kapacitás miatt, versenyképesebb szolgáltatást tudnak biztosítani a partnerek számára, a kevesebb átrakás pedig csökkenti az árusérülés, vagy elkeveredés esélyét. A Pécs-Gersthofen direkt járat napi forgalomban március 22-én indult el. 

A DACHSER széleskörű szállítási szolgáltatása

Az új útvonalon is igénybe vehető az entargo termékcsalád (a targospeed, a targoflex, valamint a targofix), amely egész Európára egységes és magas színvonalú szolgáltatásokat jelent mind a B2B, mind a B2C ügyfelek számára. Ezen kívül természetesen elérhető az elektronikus úton történő nyomon követés és a szállítás folyamatos online monitorozása is.

Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay