Sajtóközlemények

Digitalizáció a veszélyes áruk szállításában – a DACHSER előadása a Magyar Vegyipari Szövetség idei konferenciáján

A DACHSER közel 4 millió vegyipari terméket szállít az európai belföldi szállítási hálózatában. Vannak olyan raktárak, amelyeket kifejezetten a veszélyes anyagok tárolására terveztek. Ilyen a magyarországi pilisvörösvári telephely is, ami teljes tekintetben megfelel az SQAS elvárásainak.  Mindemellett a DACHSER összekapcsolja a globális beszerzési és értékesítési piacokat a légi és tengeri szállítmányozással is.

DACHSER Chem-Logistics
DACHSER Chem-Logistics

A DACHSER szigorúan szem előtt tartja a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos magas szintű elvárásokat, mind a belföldi, mind a légi és a tengeri szállítmányozásnál  az operációban működő mintegy 200 saját regionális veszélyes áru szakértővel együttműködve. 
 

44 országban, 396 telephellyel a háttérben olyan intelligens szállítási és raktározási megoldásokat dolgozunk ki, amely segítségével minden releváns értékesítési és beszerzési piac elérhető, különösen a vegyiparban tevékenykedő ügyfelek számára” magyarázza Michael Kriegel, a DACHSER Chem-Logistics osztályáról. Ehhez szabványosított hálózati folyamatokat használunk a gyors és biztonságos szállításokhoz, iparágspecifikus szakértelmünket egy központi, nemzetközi csapat irányítja, amely teljes mértékben figyelembe veszi a vegyipar egyedi szállítási és tárolási követelményeit 

Michael Kriegel, Department Head, DACHSER Chem-Logistics

27 európai DACHSER kirendeltségen, többek között Németországban, Dániában, Franciaországban, Írországban, Ausztriában, Spanyolországban, Romániában és Magyarországon működő veszélyes áru raktárak teljesítményét az Európai Vegyipari Tanács (más néven CEFIC) tanúsítja. 

Digitalizáció a veszélyes áruk szállításában

A MAVESZ idei Vegyipari Logisztikai Konferenciájának tematikája is arra épül, hogy a szövetség tagvállalatai és annak munkatársai minél részletesebb tájékoztatást kapjanak a vegyi anyagok és termékek / veszélyes áruk szállításval és kezelésével, a szabályozási változásokkal kapcsolatos kérdésekről, valamint a digitalizációról és annak kihívásairól.

Idén a DACHSER képviseletében Mr. Jürgen Sakry,  Business Development Manager, DACHSER Chem-Logistics “Digitalizáció a veszélyes áruk szállításában” címmel fog előadást tartani a témában, ahol betekintést kaphatunk arra, hogy a digitalizáció előretörése hogyan könnyíti meg és teszi egyre transzparenssé az ellátási lánc folyamatait. 

Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay