vissza
Hírek Sajtóközlemények
Hírek

A DACHSER is támogatta az iskolakezdést

A szakmai utánpótlás kérdése minden területen kiemelten fontos kérdés. Ez alól a logisztika sem kivétel. Esztergomban, a térségben egyedülálló módon először indítanak osztatlan 5 éves logisztikai technikus képzést, mégpedig az Esztergomi Szakképzési Centrum Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskolában, amely indulását a DACHSER is támogatta.

Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakiskola - Gólyatáborba induló növendékek, akik a logisztika technikus szakot választották.
Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakiskola - Gólyatáborba induló növendékek, akik a logisztika technikus szakot választották.

Első alkalommal indítanak a térségben középiskolás fiatalok számára logisztikai technikus szakot mégpedig az ESZC Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskolában. A DACHSER még a tanév indulása előtt elhatározta, hogy támogatja az intézményt, azon belül is a logisztikai technikus képzésre jelentkezett osztály tanulóit.

A tanulmányok előtt az iskola gólyatábort szervezett a diákoknak, a DACHSER program első napján mutatkozott be, amely során felhívták a figyelmet a logisztikai szakma előnyeire és érdekességeire, végül ajándékcsomagokkal kedveskedtek a diákoknak. A DACHSER a jövőben is szeretné kivenni a részét az iskola támogatásából, a kétéves alapozó képzés után raktárlátogatásra, nyári gyakorlatra invitálják a diákokat.

A DACHSER elkötelezettséget vállal képzései mellett

A DACHSER globális szinten is kiemelt fontossággal kezeli a fiatalok képzését, a 2020-as oktatási év kezdetén Németországban 600 gyakornok és 25 hallgató kezdte meg a karrierépítését a vállalatnál. A logisztikai szolgáltató felhívja a figyelmet magára a mostani bizonytalanságban is folyamatosan odafigyel a munkaerő-utánpótlásba, céljuk, hogy hatékonyan és rugalmasan fenn tudják tartani a hálózatot és ezzel együtt a globális ellátási láncokat.

"A képzést hosszú távú elkötelezettségnek tekintjük. Éppen ezért ezekben a megpróbáltatásos időkben továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a logisztikai szakemberek következő generációjának minősítésébe és támogatásába. A koronavírus válság ellenére továbbra is veszünk fel gyakornokokat és hallgatókat, mert kiemelt prioritásnak tekintjük a motivált, képzett és ambiciózus munkavállalók tehetséggondozását." - mondta Bernhard Simon, a DACHSER vezérigazgatója. 

A fiatalok körében ebben az évben különösen népszerű az a gyakorlati programlehetőség, amely teljes mértékben kiterjed a szállítmányozási, logisztikai, valamint a raktári szakember képzésre. „A képzést hosszú távú elkötelezettségnek tekintjük. Éppen ezért ezekben a megpróbáltatásos időkben továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a logisztikai szakemberek következő generációjának minősítésébe és támogatásába” – mondja Bernhard Simon, a Dachser vezérigazgatója. ,,A koronavírus válság ellenére továbbra is veszünk fel gyakornokokat és hallgatókat, mert kiemelt prioritásnak tekintjük a motivált, képzett és ambiciózus munkavállalók tehetséggondozását."

Gyakornokok és hallgatók Kemptenben
Gyakornokok és hallgatók Kemptenben

Felkészülés a jövőre

A logisztikai szolgáltatónak jelenleg összesen mintegy 1800 leendő logisztikai szakembere van, akik vagy képzésekben részesülnek, vagy egyéb tanulmányokat folytatnak. Az iparág globális szereplőként felkészíti a munkavállalók következő generációját a nemzetközi logisztikára, és karrierlehetőségeket kínál számukra egy jövőbiztos, de válságokban és kihívásokban bővelkedő világban. A DACHSER elkötelezett a hivatásos tehergépkocsi-vezetők képzése mellett is. A logisztikai szolgáltató mindig szem előtt tartotta a tehergépkocsi-vezetők oktatását, ami az utóbbi időben is pozitív fejlődést mutatott: 99 jövőbeli sofőr, köztük 18 nő kezdi meg képzését a vállalatnál. Ezenkívül 47 sofőr, közülük 5 nő végzett 2020 nyarán, 19 hivatásos sofőr pedig befejezte részleges képesítését (TQ1) a kereskedelmi teherszállítmányozásban. A vállalat hagyományosan mindig nagy jelentőséget tulajdonított a magas színvonalú szakmai képzéseknek, a tudásmegosztásnak és a fiatalok támogatásának.

Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay