A DACHSER déli útvonalán keresztül: Komplett rakományokkal Kínából Európába

Az ukrajnai háború az Ázsia és Európa közötti interkontinentális közúti szállításokra is kiemelt hatást gyakorolt. Az Oroszországon, Fehéroroszországon, valamint magán a konfliktuszónán keresztüli szállítások lehetetlenné váltak. A DACHSER Cargoplus azonban továbbra is megbízható szállítási szolgáltatást tud nyújtani egy alternatív déli útvonal segítségével. 

A DACHSER déli útvonalán keresztül: Komplett rakományokkal Kínából Európába

Annak érdekében, hogy a kínai gyártó egységeket közvetlenül össze lehessen kötni az európai ügyfelekkel, a komplett rakományok közúti szállítását egy opciós déli útvonalon bonyolítják le. A küldemény az alashankoui határátkelőn keresztül hagyja el Kínát Kazahsztán irányába. Ezután komppal a Kaszpi-tengeren át Azerbajdzsánba, Grúziába, majd Törökországon át közvetlenül az európai címzettekhez kerül. A határokon és a kompnál fennálló várakozási időktől függően - ami különösen szűk keresztmetszetet jelenthet ezen az alternatív útvonalon - a szállítási idő megközelítőleg  26-30 napot vesz igénybe. Az árukat összesen kétszer pakolják át teljesen egy másik teherautóra.

A DACHSER Cargoplus két éve indította el a komplett rakományos közúti szállítását Kína és Európa között - akkor még a gyorsabb oroszországi útvonalakon keresztül. A szolgáltatás elsősorban a divat, az autóipar, a vegyipar és a barkácsipari ágazat, valamint az elektromos készülékek és alkatrészek gyártóinak, valamint orvosi termékek szállításának kedvez. 

“Zöld jelzőlámpás eljárás” a zökkenőmentes export szállításokért

A kínai vámhatóságok gyakran változtatják specifikációikat, szabályozásaikat, és termékellenőrzéseiket. Annak érdekében, hogy a közúti export szállítások a lehető legzökkenőmentesebbek legyenek, a DACHSER Cargoplus úgynevezett„zöld jelzőlámpás” eljárást vezetett be. Csak a kiviteli okmányok sikeres benyújtása és kínai és az Eurázsiai Gazdasági Unió vámhatóságainak ellenőrzése után kapnak „zöld utat” az áruk a berakodási pontokon történő átvételhez.

A DACHSER Cargoplus az interkontinentális közúti szállítási szolgáltatások széles skáláját kínálja, amelyek Kínán kívül is nyomon követhetők GPS segítségével. Veszélyes áruk megbízható és precíz szállítását is vállalják. Nem tartoznak viszont ide azok az embargó alatt álló küldemények, amelyeket a nemzetközi irányelvek miatt tilos az Eurázsiai Vámunió országain keresztül szállítani.

Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay