A DACHSER 11 európai nagyvárosra kiterjeszti károsanyagmentes kiszállítási szolgáltatását

A DACHSER kibocsátásmentes szállítmányozása a logisztikai szolgáltató hosszú távú klímavédelmi stratégiájának része

A DACHSER kiszállítási szolgáltatása közel tizenegy európai nagyvárosi régió városközpontjában 2022 végére kibocsátásmentes lesz. Az új innovatív városi logisztikai szolgáltatást a DACHSER eddig Stuttgartban, Freiburgban és Oslóban valósította meg. Előkészületek folynak most Berlinben, Münchenben, Strasbourgban, Párizsban, Prágában, Koppenhágában, Madridban és Portóban is.

DACHSER károsanyag kibocsátásmentes szállítási szolgáltatás
DACHSER károsanyag kibocsátásmentes szállítási szolgáltatás

A megújuló szolgáltatás azt jelenti, hogy a DACHSER minden küldeményét károsanyagmentesen szállítja ki ügyfeleinek egy meghatározott városi régión belül, általában a belvárosban ott, ahol gyalogos övezetek találhatók. Légszennyező anyagok és üvegházhatású gázok így nem szabadulnak fel, sőt mindez még kevesebb a zajkibocsátással is jár. 2018 decemberében a stuttgarti kísérleti projekt díjat is nyert a fenntartható városi logisztika versenyén, amit a Német Szövetségi Környezetvédelmi Minisztérium kezdeményezett.

Az a szándék, hogy a DACHSER 2022 végére mintegy tizenegy európai belvárosban bevezeti kibocsátásmentes szállítási szolgáltatását, egy olyan intézkedéssorozat előzménye, amely egyben megalapozza a cég következő évinek hosszú távú klímavédelmi stratégiáját is.

Stefan Hohm, Chief Development Officer DACHSER

A DACHSER mostani logisztikai projektjén belül újra definiálta disztribúciós folyamatait belvárosi gyűjtőszállítmányai számára. A logisztikai szolgáltató moduláris rendszere alapján akkumulátoros elektromos rásegítésű kisteherautókat, és teherbicikliket alkalmaz, amelyek mindegyike igazodik a helyi igényekhez. Az elektromos teherbicikliket kifejezetten a raklapos és gyűjtőáruk szállítására tervezték, ahol a küldemény súlya legfeljebb 250 kg. Az e-teherautók pedig leginkább a belvároshoz közeli kis gyűjtő raktárakból (mikrohubokból) történő áru kiszállításokra alkalmasak, vagy közvetlenül olyan küldemények házhozszállításához, amelyek súlyuk vagy méreteik miatt meghaladják az e-kerékpárok teherbírását. A teherkerékpárok nagy előnye, hogy sokkal rugalmasabban közlekedhetnek a forgalmas belvárosi utakon, és a gyűjtőraktárból történő árufelvétel után  könnyen  bejutnak az autós forgalomtól elzárt gyalogos helyekre is.

Hosszú távú klímavédelmi stratégia

"Az a szándék, hogy a DACHSER 2022 végére mintegy tizenegy európai belvárosban bevezeti kibocsátásmentes szállítási szolgáltatását, egy olyan intézkedéssorozat előzménye, amely egyben megalapozza a cég  következő évinek hosszú távú klímavédelmi stratégiáját is" – fejti ki Stefan Hohm, fejlesztési vezérigazgató, aki a DACHSER klímavédelmi projektfelelőse Burkhard Eling vezérigazgatóval együtt. „Ennek során mindenekelőtt hatékony logisztikai folyamatokra és műszaki újításokra támaszkodunk. Célunkat nem egyedül, hanem közös elképzelés mentén, együttműködve képzeljük el ügyfeleinkkel akik szintén nyitottak az új innovatív alacsony vagy nulla kibocsátású szállítmányozási technológiák iránt. Meggyőződésünk, hogy csak így tudjuk elérni a Párizsi Klímavédelmi Megállapodás azon célját, hogy a Föld légkörének felmelegedését 2 Celsius fok alatt tudjuk tartani, valamint hogy véghez vigyük az EU-val és sok más országgal közös közép-és hosszú távú klímavédelmi célkitűzéseinket.”

„Az aktív klímavédelem a DACHSER felelősségvállalási politikájának fontos részét képezi. Elkötelezettségünkkel igyekszünk ügyfeleink és tulajdonosaink elvárásainak megfelelni, biztosítva ezáltal a vállalat hosszú távú fenntarthatóságát ”- teszi hozzá Burkhard Eling, a DACHSER vezérigazgatója. Ennek érdekében négy fő tevékenységi területet határoztunk meg, amelyekkel klímavédelmi stratégiánk részeként közösen kívánunk foglalkozni: a folyamat optimalizálás és energiahatékonyság, a kutatás és fejlesztés, valamint a vállalati önkéntesség. Ez alatt azt a vállalati társadalmi felelősségvállalást értjük ami már túlmutat üzleti érdekeinken – a DACHSER 2005 óta aktív együttműködő munkát végez három kontinensen a terre des hommes gyermeksegély szervezettel.”

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay