vissza
Hírek Sajtóközlemények
Sajtóközlemények

20 millió EUR-ot fektetett a DACHSER legújabb veszélyes anyag raktárába

A speciális berendezésekkel felszerelt létesítményben 43.000 paletta áll rendelkezésre a vegyipari termékek, veszélyes anyagok – úgymint festékek, bevonatok és ragasztóanyagok – biztonságos tárolására.

Új veszélyes anyag raktárat nyitott a DACHSER a németországi Karlsruhe közelében.

A DACHSER új veszélyes anyag raktára Malsch-ban
A DACHSER új veszélyes anyag raktára Malsch-ban

Baden-Württemberg a vegyipari bevétel szempontjából egyike az öt legfontosabb németországi régiónak. Ebből kifolyólag ezen a területen hatalmas a kereslet azon logisztikai cégek iránt, amelyek megbízható szolgáltatást nyújtanak, miközben vegyipari- és a veszélyes anyagokat is biztonságosan tudnak tárolni. A DACHSER Karlsruhe-ban található központja ügyfelei segítségével nőtte ki magát a vegyipari termékek alapvető logisztikai csomópontjává a globális logisztikai szolgáltatók európai hálózatában. Az elhelyezkedésének további előnye a kiváló összeköttetés Franciaországgal, amely a német vegyipari export legfontosabb úti célja. ,,A vegyipar folyamatosan növekvő igényei abszolút indokolttá tették az új épület létrehozását” – mondta Bernd Großmann, Branch Manager DACHSER Malsch.

Az új veszélyes anyagraktár építési munkálatai 2018 tavaszán kezdődtek, az első ügyfelek 2019 februárjában kezdtek berendezkedni. A 2020-as nyári hivatalos nyitást követően az összes munkálat befejeződött, a raktár minden szállítási, tárolási és logisztikai szolgáltatása üzemel, közvetlen napi útvonalakkal csatlakozva a DACHSER szorosan összekötött európai hálózatához.

A vegyipar folyamatosan növekvő igényei abszolút indokolttá tették az új épület létrehozását.

Bernd Großmann, Branch Manager DACHSER Malsch

A veszélyes anyagok számára tervezett raktár 21.800 négyzetméteres alapterületén 43.000 palettát képes befogadni. Az épületet 9 részre osztották el, amelyeket tűzfalakkal választottak el egymástól. Az helyiségeket automatikus tűzoltó rendszerrel, valamint mennyezeti- és beépített öntözővel látták el. A bemélyített padlókat kifejezetten a termékek szivárgása és a tűz által okozott lefolyás megtartására tervezték, míg a szennyvízkivezető nyílásokhoz felszerelt gátak fokozott védelmet nyújtanak a talajvíz számára.

Szakértelem a vegyipar számára Magyarországon

Magyarországon két veszélyes anyagraktárral rendelkezik a globális szolgáltató, Tiszaújvárosban és Pilisvörösváron. A telephelyeken többnyire növényvédőszereket, festékeket, hígítókat, lakkokat, valamint ipari kiszerelésű tisztítószereket tárolnak. A raktározást szigorú feltételekhez kötik, amelyek meghatározott veszélyességi értékek alapján eltérhetnek. ,,Mindkét telephelyünk veszélyes üzemnek minősül, ennek értelmében megfelelnek a szigorú jogszabályi előírásoknak. A jogszabály szerint két évente oktatásban kell részesülnie a kollégáinknak, azonban a Liegl & Dachser-nél évente vesznek részt a kollégák az előírt képzésen. A vészhelyzeti intézkedéseket évente gyakoroltatjuk kollégáinkkal közösen. Mindkét raktárunk automata ,,sprinkler" tűzoltórendszerrel felszerelt, amely egy speciális, vízzel kevert habanyag segítségével biztosít hatékony tűz elleni védekezést a nap 24 órájában. Automata szellőztető rendszer, gázérérzékelők, szikramentes padlóbevonat, kármentesítő tartály és tartalék aggregátor teszi teljessé a pilisvörösvári raktár felszereltségét. Tiszaújvárosban 5000, Pilisvörösváron 16 000 négyzetméter terület biztosítja ügyfeleink zavartalan kiszolgálását. SQAS minősítéssel is rendelkezünk.  – tette hozzá Fazekas Roland, Dangerous Goods Safety Advisor Liegl & Dachser Magyarország.

A DACHSER komoly tapasztalattal rendelkezik a veszélyes anyagok kezelése terén, Chem-Logistics üzletága globális ipari megoldásokat kínál ügyfelei számára a legmagasabb biztonsági előírások alkalmazásával, mindezt támogatva a vállalat világszinten egy központi veszélyesáru-kezelő menedzsmentet működtet.

Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay