Karrier Mediaroom

Szállítási biztonság – a minőség számszerűsítése

A DACHSER számára kiemelten fontos a szállítmányok minőségbiztosítása. A logisztikai szolgáltatások részletes mérése és számszerűsítése érdekében átfogó minőségbiztosítási és -irányítási rendszert hoztunk létre. A DACHSER számára kiemelten fontos a szállítmányok minőségbiztosítása. A logisztikai szolgáltatások részletes mérése és számszerűsítése érdekében átfogó minőségbiztosítási és -irányítási rendszert hoztunk létre. Mindez többféle értékelésen, KPI (teljesítménymutató) tanulmányon és informatikai alkalmazáson alapul; amiket szolgáltatásunk minőségének átláthatóvá tételére használunk. Az értékelt adatok között találhatók a következők: a kézbesítés minősége, a szállítmányok tranzitideje, az árucikkek esetleges sérülése vagy a címzett számára történő kézbesítés akadályai a hűtési lánc folyamatos nyomon követése

A cél és a teljesítmény szisztematikus összehasonlítása teljes átláthatóságot biztosít

E kritériumokra rögzített célértékek érvényesek, amelyeket folyamatosan figyelemmel kísérünk az eltéréselemzések segítségével. A minőségbiztosítás így állandó folyamatként szerepel a napi ellátási láncban. E minőségi kulcsmutatók meghatározásához rögzített teljesítménykritériumokat kell meghatározni. Termékcsaládjainkkal, az entargo-val, a classicline-nal, és a vivengo-val magas szintű biztonsági normákkal rendelkező egységes teljesítményprofilt hoztunk létre, amelyre Ön ügyfélként bármikor számíthat.

Így ellenőrizzük logisztikai teljesítményünk minőségét

  • Több minőségi paraméter cél, illetve teljesítmény szempontjából történő összehasonlítása saját standardizált termék- és szolgáltatásajánlataink alapján  
  • Az Active Report ellátásilánc-felügyeleti eszköz azonnal értesít minket az esetleges szállítási akadályokról, így a DACHSER munkatársai megfelelő intézkedéseket hozva időben közbe tudnak lépni.  
  • Az áruk körültekintő rögzítése  
  • Fokozott biztonság útközben a nyerges vontatók hátoldalán és szélső oldalain elhelyezett kontúrjelekkel  
  • A járművek professzionális szintű külső-belső tisztítása  
  • Teljes körű hőmérséklet-figyelés
  • A szállítmányok nyomon követése a csomagok szintjén

Minőség-ellenőrzés szoftveres normák és adatbázisok segítségével

A meghatározott szolgáltatási kötelezettségvállalásokat egységes szoftveres normák és informatikai adatbázisok segítségével mérjük. A központi minőségellenőrzés fontos eleme az ellátási láncot felügyelő rendszerünk, az ActiveReport. Az ActiveReport lehetővé teszi Önnek és a DACHSER telephelyein működő szolgáltatási részlegeknek, hogy a cél és a teljesítmény azonnali összehasonlítása révén időben információt szerezzenek a lehetséges szállítási akadályokról a szállítási folyamatban.  

A DACHSER Chem Logistics és a DACHSER Food Logistics üzletágban rögzített áruspecifikus követelményeket határoztunk meg, amelyeket informatikai támogatással folyamatosan figyelemmel kísérünk.

A rakomány rögzítése a DACHSER kamionjain

A szállítás megkezdése előtti körültekintő rakományrögzítés kamionjainkon egyike minőségbiztosítási intézkedéseinknek. Rendszeresen oktatjuk a raktári személyzetet és a járművezetőket arra, hogy miként rakodják fel egyenletesen és akadálymentesen a kamionokat annak érdekében, hogy vezetés közben biztonságos legyen az áruk szállítása.