Karrier Mediaroom

Külkereskedelmi megfelelőség – vám és biztonság az ellátási láncban

Hogy jogi és szervezeti értelemben is kezelni tudjuk az Ön globális kereskedelmi tevékenységét, a DACHSER sokféle szolgáltatást kínál az ellátási láncban. A külkereskedelmi megfelelőséget illetően például szakértőink támogatni fogják Önt a globális vám- és biztonsági előírások betartásában, valamint az áruforgalom biztosításában. A kezdetektől fogva aktívan együttműködünk Önnel. Ebbe az aktuális és releváns szállítási és vámbiztonsági programokról való folyamatos tájékoztatás is beletartozik.

A légi fuvarozás világában jelenleg központi jelentőségű a biztonság kérdése. Mivel a biztonság kérdése egyre összetettebbé válik, segítünk Önnek abban, hogy meg tudjon felelni a biztonságos ellátási láncok összes jogi követelményének. A DACHSER logisztikai folyamatai világszerte standardizáltak, független szervezetek pedig folyamatosan ellenőrzik és auditálják őket.

Az Amerikai Egyesült Államokba történő importálás során a globális szállítóvállalatoknak különösen szigorú biztonsági előírásokkal kell szembenézniük, mivel a vámhatóságok a terrorizmus elleni küzdelem érdekében szigorították jogszabályaikat. Vámbiztonsági szakértőink jól képzettek, és segítenek Önnek abban, hogy árucikkei gyorsan és biztonságosan eljussanak az Amerikai Egyesült Államokba. A kereskedelmi előírások megfelelő teljesítésével biztosítjuk a szállítási határidők betartását, valamint hozzájárulunk a pénzbírságok, a hírnévcsorbulás, sőt akár a börtönbüntetés megelőzéséhez.

A biztonságos áruforgalom érdekében világszerte biztosított szolgáltatások

DACHSER 10+2 szolgáltatás

A 10+2-es Nyilvántartásnak való megfelelés érdekében a bizalmas szállítási adatokat a vámhatóságnak továbbítjuk. Ehhez egy, az Egyesült Államok Vámhatósága által elfogadott online platformot használunk. Örömmel gondoskodunk a 10+2-es Nyilvántartásáról, még akkor is, ha a szállításra egy másik szolgáltatóval szerződött.

Európai légi biztonság

Meghatalmazott ügynökként segítünk, hogy megfeleljen a biztonságos ellátási lánc követelményeinek, és tanácsot adunk az Ön ismert megbízói igazolását illetően.

DACHSER EGYESÜLT ÁLLAMOK: C-TPAT (Terrorizmus elleni vámkereskedelmi partnerség) tanúsítás

A DACHSER EGYESÜLT ÁLLAMOK 2005 novembere óta rendelkezik C-TPAT tanúsítással. Ennek köszönhetően egyszerűsített vámkezelésre és gyorsabb feldolgozási folyamatra számíthat az Egyesült Államok határain.

A légi fuvar átvilágítási folyamata

A légi fuvarozású termékeit minden szükséges biztonsági ellenőrzési intézkedésnek alávetjük.

Árufuvarozás védelmére vonatkozó nyilvántartás

Az elektronikus vámvizsgálati adatokat a szállítmányt fogadó országra vonatkozó követelményeknek megfelelően továbbítjuk.

TSA Rakomány-átvilágítás (Egyesült Államok)

A Szállítási biztonsági hatóság (TSA) követelményeinek megfelelően a rakomány utasszállító repülőgépen történő szállítása esetén gondoskodunk annak átvilágításáról. Ez érinti az összes, Egyesült Államokba tartó, onnan induló, valamint az országon belül közlekedő járatokon elhelyezett rakományt. Az ellenőrzés csomagszinten történik Hitelesített rakomány-átvizsgálási létesítményben (CCSF).

Nagy biztonságú pecsétek

Amikor szükséges és ajánlatos, nagy biztonságú pecséteket használunk a rakománya szállítása során, amelyek megfelelnek az előírt ISO/PAS-17712 tanúsítási szabványnak. Rakodás után nagy biztonságú pecséteket helyezünk el valamennyi, az Egyesült Államokba tartó és tengeri szállítású konténeren. Ez megelőzi a jogtalan hozzáférést, és azonosíthatóvá teszi a manipulációt.

ISPS kód (Nemzetközi hajók és kikötő-létesítmények biztonsági kódja)

A hajók és kikötők támadását megelőző átfogó intézkedésekkel az ISPS kód különösen hatékonyan védi a nemzetközi szállítási láncot. Emellett a kikötői hatóságok átfogó ellenőrzési jogkörrel és engedéllyel rendelkeznek, úgy mint a hozzáférési korlátozások, saját biztonsági folyamatok alkalmazása vagy a kikötői terület izolálása.

Veszélyes áruk biztonsága

Az IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) veszélyes áru légi szállítására vonatkozó Veszélyes áru szabályzatának (DGR) és a Veszélyes Áruk Nemzetközi Tengerészeti Kódexének betartása (IMDG), amely a veszélyes áru tengeri szállítására vonatkozó nemzetközi rendelkezéseket szabályozza, teljes mértékben kötelező ránk nézve.

Engedélyezett Gazdálkodó (AEO)

Engedélyezett Gazdálkodóként (AEO) a nemzetközi vámhatóságok teljes bizalmát élvezzük. Ezért, mint az Ön logisztikai partnere, előnyöket garantálunk a biztonsággal kapcsolatos vámellenőrzés során, valamint egyszerűsített, gyorsabb vámkezelést biztosítunk.

További információ erről a témáról

A légi szállítás biztonsága
Több
Biztonságos vámszolgáltatások
Több