Karrier Mediaroom

DACHSER Chem Logistics: Partner a vegyi anyagok biztonságos szállítási és raktározási megoldásaiban

A DACHSER Chem Logistics részlegben professzionális ipari megoldást kínálunk a vegyi anyagok logisztikájának megoldásához. Csomagolt vegyipari termékeket szállítunk és tárolunk különböző iparágakban, például a műanyaggyártásban, az autóiparban és a textiliparban, valamint a mezőgazdaság és az építőipar területén. Iparági szakértőink olyan szállítási és raktározási megoldást dolgoznak ki, amely igazodik az Ön egyedi igényeihez, és minden vegyipari termékhez, így a veszélyes árukhoz is megfelel. 

A DACHSER Chem Logistics egyesíti a standardizált DACHSER logisztikai szolgáltatásokat a vegyipar konkrét követelményeivel. Ebbe a DACHSER Contract Logistics szolgáltatásai is beletartoznak.

Ön így teljes mértékben kiszervezheti a vegyi anyagok logisztikáját, és globális ellátási láncot hozhat létre az LLP-szemlélet értelmében.

Egységes minőségi és biztonsági normák

Teljes körű globális hálózatunk, valamint egységes normáink a DACHSER összes telephelyén rendelkezésre állnak. A DACHSER Chem Logistics neve egyet jelent a legszigorúbb, a jogi követelményeket jócskán meghaladó minőségi és biztonsági normákkal, valamint a nagy hatékonyságú, informatikai támogatással rendelkező szállítási felügyelettel.

Szolgáltatási portfóliónk a vegyi anyagok logisztikájához

  • Globális szállítási megoldások: A DACHSER European Logistics által biztosított erőteljes európai szállítási hálózat, illetve a DACHSER Air & Sea Logistics és a DACHSER Rail
  • Services segítségével világszerte gyorsan és rugalmasan elérhető értékesítési és beszerzési piacok
  • Raktározás: Átfogó, integrált megoldások, valamint az európai vegyipari termékek tárolására tervezett raktárak a DACHSER Contract Logistics
  • révén IT-kapcsolatok: Teljes átláthatóság és integráció az egységes, megbízható és könnyen elérhető információk révén
  • Vegyi anyagok logisztikai szakértői speciális iparági tapasztalattal és konkrét know-how-kkal
  • Nagyfokú hozzáértés a veszélyes árukhoz a globális hálózatban Saját veszélyesáru ügyintéző dolgozik az összes telephelyen, a központi veszélyesáru-szervezet által koordináltan
  • A DACHSER veszélyes árukra vonatkozó standardizált iránymutatásai, a végrehajtás és a megfelelőség folyamatos nyomon követése

DACHSER Chem Logistics részletesen

Normáink megfelelnek a vegyipar magas követelményeinek

A vegyipar magas szintű követelményeinek teljesítéséhez kidolgozott, standardizált munka-, egészség-, tűz- és környezetvédelmi irányelvek szolgáltatnak alapot. 

A biztonsági előírások szintje szállítási hálózatunkban és raktárainkban egyaránt jóval meghaladják a jogi előírásokban foglaltakat.  

Rendszeresen végzünk jármű- és rakodási ellenőrzéseket, illetve tartunk a veszélyes árukkal kapcsolatos képzéseket. Rakományrögzítő eszközöket használunk, valamint életmentő eszközöket és személyi védőfelszereléseket alkalmazunk. A fenntarthatóságra vonatkozó biztonsági és minőségi értékelés (SQAS) alkalmazásával egységes szállítási és raktározási normákat határoztunk meg, így teljesítve a vegyipar követelményeit.

Egyedülálló szakértelem – nem csak a veszélyes áruk szállítása során

A DACHSER Chem Logistics csapata saját iparági tapasztalataival áll az Ön rendelkezésére. A veszélyes áruk szállítását irányító management, valamint több mint 200 saját, regionális veszélyesanyag tanácsadó biztosítja a veszélyes áruk szállítására vonatkozó különleges előírások betartását. Évente kb. 15 500 munkatársat oktatunk a vegyi anyagok logisztikájának speciális követelményeire.

 A Német Vegyipari Szövetség (VCI) által Németországban végzett légi és tengeri fuvarozás kizárólagos együttműködő partnereiként szoros kapcsolatban állunk a szövetség tagjaival annak érdekében, hogy minél jobban megfeleljünk a vegyipar követelményeinek, és megbízható DACHSER Chem Logistics megoldásokat kínáljunk.

Informatikai támogatással rendelkező folyamatok a gyors és biztonságos rendelés-feldolgozáshoz

Globálisan standardizált informatikai rendszereink teljes átláthatóságot és nagyfokú rugalmasságot biztosítanak vegyi anyagok szállításának felügyeletében. Az ismeretek és az adatok gyors cseréje érdekében folyamatos hozzáféréssel rendelkezünk egész világra kiterjedő, veszélyes árukat tartalmazó adatbázisunkhoz a DACHSER IT hálózatán keresztül; ez magában foglalja az európai  közúti közlekedést, valamint az egész világra kiterjedő légi és tengeri fuvarozást. A mennyiségi korlátozások, a szállítási és tárolási tilalmak ellenőrzése kizárólag informatikai támogatással történik. Integrált informatikai rendszereink segítségével megbízható végponttól végpontig terjedő szállítmánykövetést tudunk biztosítani. Az adatvédelem az DIN EN ISO/IEC 27001:2017 tanúsítvány alapján történik. A Figyelés és nyomon követés szolgáltatásban Ön mindig tájékoztatást kap az árucikkek szállítási előzményeiről. Az EDI központunkhoz való kapcsolódás akadálytalan adatáramlást biztosít az érintettek között, így maximalizálva a biztonságot és a hatékonyságot.

Elérhetőség DACHSER Chem Logistics