Karrier Mediaroom

Biztonságos vámszolgáltatások – a vámszabályok teljes körű betartása

A nemzetközi terrorizmus elleni küzdelem során a vámhatóságok szigorították a jogszabályokat. A vállalatokat többek között arra kötelezik, hogy különböző együttműködési programokon, például a C-TPAT-on keresztül előzetesen adjanak meg vámadatokat, mivel ez megbízható partnerekké minősíti őket. Segítünk Önnek abban, hogy a szállítmányt gyorsabban importáljuk a kívánt országba, ahol a tanúsítvány birtokosaiként saját kapcsolattartóink vannak a vámhatóságoknál.

Az Amerikai Egyesült Államokba történő exportra szigorú biztonsági intézkedések vonatkoznak

A globális terrorizmus elleni számos embargó miatt az Amerikai Egyesült Államok különösen súlyos vámkorlátozással sújtja az import árucikkeket. Ezek egyes személyek, illetve szervezetek ellen nyújtanak védelmet, illetve az a céljuk, hogy elapasszák a terrorista csoportok pénzügyi forrásait. Ez azt jelenti, hogy a tiltott országok, vállalatok és magánszemélyek „feketelistára” kerülnek az Amerikai Egyesült Államokban. A terrorista csoportok listája a 881/2002/EK rendeletben olvasható, az úgynevezett „tálib rendelet” pedig a 2580/2001/EK rendeletben található.

A DACHSER által nyújtott biztonságos vámszolgáltatások áttekintése:

  • Rendszeres és intenzív képzést kapó, tapasztalt munkatársak
  • Sokéves tapasztalat az Importer Security Filing (ISF) szabályzat kezelésében  
  • 2008 júliusától elismert AEO (Authorized Economic Operator/Engedélyezett Gazdálkodó)  
  • Az Amerikai Egyesült Államokba érkező importáruk zökkenőmentes feldolgozása  
  • Közvetlen kapcsolat a helyi kapcsolattartókkal

A 10+2-es szabály nélkül egyetlen áru sem juthat be az Amerikai Egyesült Államokba

Az exportáruk alapos vizsgálata az Amerikai Egyesült Államok szigorúbb biztonsági előírásainak elkerülhetetlen következménye. Az áruk ellenőrzése az Importer Security Filing (ISF) szabály alapján történik. Az úgynevezett 10+2-es szabály értelmében tíz meghatározott bejegyzést kell elektronikus úton továbbítani az Amerikai Egyesült Államok vámhatóságának legalább 24 órával azelőtt, hogy a hajó elhagyná az indulási hely szerinti kikötőt. A hibás, késedelmes vagy hiányzó beadványokra 2500 és 5000 USD közötti bírságot szabnak ki. Különösen a bejelentés elmaradásakor áll fenn annak a veszélye, hogy a szállítmányt egy egyesült államokbeli kikötőben vetik alá időigényes és díjköteles vámellenőrzésnek.

AEO-ként megkönnyítjük az importáruk behozatalát

Annak érdekében, hogy dokumentálni tudjuk az importáruk biztonságát az amerikai vámhatóság számára, több szinten is támogatjuk Önt. Az első segítség vállalatunk jó híre:  AEO (Engedélyezett Gazdálkodó) státuszunk megkönnyíti a biztonsággal kapcsolatos vámellenőrzéseket. Így biztosítjuk az Ön árucikkei számára az egységes nemzetközi ellátási láncot.

Zökkenőmentes áruszállítás az Amerikai Egyesült Államokba

Akkor is mi vagyunk a megfelelő partner, ha a formaságok intézéséről van szó. Bejegyzett ügyintézőként a DACHSER számos ügyfél nevében és helyett dolgozik immár 2009 óta. Munkatársaink a legapróbb részletekig ismerik az amerikai vámhatóságok előírásait és eljárásait. Az adatok továbbításához az amerikai vámhatóság által tesztelt webalapú platformot használunk, hogy a szállítási adatok továbbítása biztonságos legyen. 

Szolgáltatásunk révén az importáru biztonságban érkezik meg az Amerikai Egyesült Államokba. Professzionális szintű, rutinszerű bejelentési rendszerünk lehetővé teszi, hogy mindenfajta egyesült államokbeli üzleti tevékenységet zökkenőmentesen kezeljünk, és a kezdetektől kizárjuk a kellemetlen meglepetéseket. Akkor is elintézzük Önnek a bejelentést, ha Ön más szolgáltatókat vesz igénybe az áruszállításhoz. A helyi DACHSER-telephelyen dolgozó kapcsolattartó örömmel tájékoztatja Önt a részletekről.