Karrier Mediaroom

DACHSER Magyarország – a vezetőség

A DACHSER, előremutató üzleti koncepcióinak eredményeként az elmúlt évtizedekben a világ egyik vezető logisztikai szolgáltatójává vált. A vállalat innovációs ereje a DACHSER üzleti egységeinek köszönhető, amelyek stabil pillérként támogatják a vállalatot, és egyben átfogó logisztikai szolgáltatás-portfóliót biztosítanak a tapasztalt felsővezetők együttműködésének révén. 

Közös egységes értékekkel rendelkezünk, és alapvető küldetésnek tekintjük a vállalat felkészítését a nemzetközi kihívásokra a DACHSER folyamatos fejlődésével együtt. Kiemelkedő, kombinált iparág-specifikus szakértelmünkkel és elkötelezettségünkkel a fenntarthatóság felé biztosítják a DACHSER hosszútávú versenyképes működését.  

A DACHSER vezetőségi tagjait a központi weboldalon találja.

Dr. Tobias Burger - Managing Director Air & Sea Logistics EMEA

Dr. Tobias Burger, Managing Director Air & Sea Logistics EMEA, 1977-ben született és a DACHSER  légi és tengeri szállítmányozási üzletágának európai, közel-keleti és afrikai fejlesztésén dolgozik. Emellett egyben Deputy Director Air & Sea Logistics pozíciójában az ASL üzleti szegmensének stratégia orientációjáért is felelős tisztséget vállal. Dr. Burger a Emellett az Air & Sea Logistics igazgatóhelyettese, és a teljes ASL üzleti szegmens stratégiai orientációjáért felel.müncheni Ludwig Maximilian Egyetemen doktorált vállalati igazgatási tanulmányokból és doktorátusát követően három évig stratégiai tanácsadóként dolgozott a Siemens AG belső tanácsadói osztályán. Dr. Burger 2009-ben lépett be a DACHSER-hez és különböző vezetői pozíciókban haladt előre, majd 2019-ben teljes mértékben az Air & Sea Logistics üzleti szegmenséhez csatlakozott, mint Deputy Director és mint Edoardo Podestà vezérigazgató helyettese egyben. Az üzleti szegmens stratégiai fejlesztéséért vállalt tisztsége mellett 2019 és 2021 között globális értékesítési vezetői feladatokat is ellátott Head of Sales beosztásában. Utóbbi funkcióját 2021 tavaszán adta át, amikor  megkapta a Manager Director of Business ASL EMEA tisztséget. Emellett a mai napig fenntartja Deputy Director of Air & Sea Logistics pozícióját is.

Wolfgang Reinel - Managing Director European Logistics North Central Europe

Wolfgang Reinel, 1963-ban született, 2014 óta a European Logistics North Central Europe (EL NCE) Business Unit ügyvezető igazgatója, egyben tagja a DACHSER Road Logistics és a DACHSER SE Igazgató Tanácsának. Korábban a DACHSER globális CL (Contract Logisitcs) üzleti egységét vezette, továbbá az ő nevéhez fűződik  a stratégiai tervezés bevezetése (Balanced Scorecard / BSC) az NCE-országokban. Az EL NCE Business Unit részlegén belül 8 vegyes vállalattal együtt összesen 18 ország szervezeti felépítéséért felel. 

Az EL NCE ügyvezető igazgatójaként Wolfgang Reinel a Road Logistics üzleti fejlesztéséért  és az Interlocking stratégiájáért felelős - figyelembe véve az egyes nemzetek érdekeit a nemzetközi hálózatokon belül.

Roman Stoličný - Regional Manager South East Europe

Roman Stoličný 1992-ben, a TatraAir a.s. számviteli menedzsereként kezdte pályáját, ahol később a pénzügyi tervezésért és értékesítési stratégiáért felelős Értékesítési és Marketing Menedzserré nevezték ki. 1995-ben Stoličný a Lindbergh Air Freight vállalat igazgatója lett, ahol kulcsszerepet játszott abban, hogy a cég Szlovákia vezető logisztikai vállalatai közé lépjen. 2004-ben a vállalat egyesült a DACHSER-rel, amelynek integrációs folyamatait szintén ő irányította. Roman Stoličný 2017 óta a magyarországi LIEGL & DACHSER Kft. ügyvezető igazgatója is és 2021 májusától pedig megkapta a DACHSER Délkelet-Európa regionális vezetője pozíciót is.