vissza
Ügyféltájékoztatók Hírek

Nemzeti ünnep  - Aranyhét Kínában

A legtöbb kínai vállalat és gyár zárva tart október 1. és 7. között a kínai Aranyhét miatt, amikor a kínaiak minden évben elutaznak és meglátogatják az ország más részein élő családtagjaikat. A világ egyik legfontosabb gazdaságában tartott egyhetes ünnep hatással van a nemzetközi ellátási láncra, de tervezéssel és a megfelelő előkészületekkel minimalizálhatóak az esetleges fennakadások.

Mit jelent az Aranyhét? 

Az Aranyhét egy hét napig tartó nemzeti ünnep Kínában. Minden évben október 1-én ünneplik a Kínai Népköztársaság megalapítását, a nemzeti ünnepnapot meghosszabbítva, október 1-től október 7-ig tartó időszakban. A kínaiak ezen a héten hagyományosan megragadják az alkalmat, hogy elutazzanak és meglátogassák családjukat Kína más részein. A DACHSER Kínában sok más vállalathoz hasonlóan az Aranyhét alatt zárva tart és október 8-án folytatja a szokásos működését.

Mi történik az Aranyhét alatt?

A legtöbb vállalkozás és gyár bezár az egyhetes ünnep alatt, ami általában azt jelenti, hogy a termelés teljesen leáll, vagy legalábbis csökkentett üzemmódban működik. A repülőterek és a tengeri kikötők továbbra is üzemelnek, de a gyárak alacsony termelési volumenük miatt csak csökkentett létszámmal. A kormányzati létesítmények, például a vámhivatalok általában október 1. és 3. között zárva tartanak. Kína a világ egyik legnagyobb gazdasága és gyártó országa most egy teljes héten át pihen és a gyárak a hivatalos ünnep végeztével sem biztos, hogy teljes kapacitással állnak vissza korábbi működési rendjükhöz. A termelési volumen csökkenése pedig kihatással lesz a globális ellátási láncokra.

Hogyan lehet minimalizálni az Aranyhét hatásait?

A DACHSER mindent megtesz annak érdekében, hogy minimalizálja az ellátási lánc lehetséges zavarait, de javasolja, hogy a következő tudnivalókat tartsák szem előtt a megrendelők:

  • A korai kommunikáció segít az elegendő készlet biztosításában és az elvárások kezelésében
  • Érdemes pontos szállítási előrejelzést kérni a hosszú távú tervezéshez, hogy mind a költségvetéshez és mind a szállítási ütemtervhez legjobban illeszkedő megoldást válasszák 
  • Foglalják le időben a légi és tengeri szállítási kapacitásokat!

 Felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban keresse illetékes DACHSER kirendeltségünket! 

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Zsuzsanna Szuhay